Arkiv: januar 2015

31.01.2015


Sjokolademuffins med sjokoladekrem - eller "Sjokoladecupcakes" om du vil - er supert å kose seg med denne siste helgen i januar!  Smile 

Happy weekend!

Kategorier: Muffins/Cupcakes
29.01.2015


Helgen nærmer seg - og JA; det er mulig  å lage en ostekake til helgen som du kan nyte med god samvittighet!

Smile  Grin  Smile  Grin  Smile  Grin  Smile  Grin 

28.01.2015


Deilig hverdagsdessert på en onsdag! Heart

Bakte epler er lette å lage og kan fylles med forskjellige gode saker. I denne varianten har jeg fylt eplene med hakkede rosiner, mandler og biter råmarsipan. I tillegg litt smør og brunt sukker for god smak. Serveres varme med hjemmelaget vaniljesaus..  Yum 

Se også Bakte epler med nøtter og smuledeig.

26.01.2015

Yummy wintertime food  Yum

Jeg bruker oppskriften på Verdens beste boller og lager Verdens beste sjokoladeruller. Bollene med denne artige fasongen kalles ofte "Chocolate Twists" i USA.

Se også oppskrift på Verdens beste kanelruller (Cinnamon Sugar Twists), som er basert på samme oppskrift, men der bollene er fylt med kanelfyll i stedet for sjokoladefyll.

Kategorier: Gjærbakst o.l.
25.01.2015


En klassisk Suksesskake kan du med letthet trylle med og få Bringebærsukess, Jordbærsuksess - eller Blåbærsuksess som jeg har laget her.

Lekkert på kakebordet!

24.01.2015


Hei kjære dere,

I kveld blogger jeg fra hotellrommet mitt i London. Jammen var det deilig å komme litt bort fra snøværet i Norge...  Smile  Jeg er her til onsdag, men jeg har forberedt noen oppskrifter som dere skal få se mens jeg er på reise.

Hoffdessert er en supergod og lettlaget dessert som rett og slett bare består av lagvis med marengs, iskrem, pisket krem, mer iskrem, mandelflak og sjokoladesaus. Her har jeg brukt hjemmelagde sjokolademarengs og hjemmelaget sjokoladesaus. Bruker du i tillegg hjemmelaget iskrem, når desserten nye høyder. - Men desserten blir supergod med ferdigkjøpte ingredienser også... Wink

Jeg har tidligere laget Hoffdessertkake, der jeg har dekket en marengsbunn med sjokolademousse, pisket krem, marengs, mandler og sjokoladesaus.

I begge tilfellene er dette en herlig smakskombinasjon!

Kategorier: Iskrem, Kremdesserter
23.01.2015


"Far breton" er en veldig klassisk fransk dessertkake som stammer fra Bretagne, nordvest i Frankrike. Konsistensen er nærmest puddingaktig og veldig lik en Clafoutis, som du også finner oppskrift på her på Det søte liv i flere varianter - og hvor den mest vanlige lages med kirsebær eller aprikoser.

Den aller mest berømte varianten av "Far breton" lages med svisker ("Far breton aux pruneaux"), men det er heller ikke uvanlig å lage den med rosiner ("Far breton aux raisins") eller med epler ("Far breton aux pommes"). Jeg har testet dem alle sammen, og oppskriftene kommer i tur og orden her på Det søte liv etter hvert.

I dag vil jeg vise dere oppskriften på den helt naturelle varianten - altså en "Far breton nature".

Smaken er mild - nesten som en tykk, myk pannekake med vaniljesmak, og kaken er populær å mumse i seg hos både store og små. "Far breton" er dessuten kjempelett å lage! 

22.01.2015


Dette er en deilig og lett dessert, som passer godt for deg som liker å kose deg med noe søtt, som ikke er for mektig.

Her har jeg laget en panna cotta med deilig vaniljesmak, men i stedet for kremfløte som panna cotta vanligvis lages av (navnet betyr jo "kokt fløte" på italiensk), bruker jeg vaniljekesam. På toppen av hver dessert har jeg et lag smoothiegelé, som både gir herlig farge og smak - og her kan du selvsagt bruke akkurat den smoothien du liker best.

Se også Panna cotta med vaniljekesam som er basert på tilsvarende oppskrift.

Kategorier: Puddinger
21.01.2015


Mmmm... varm gjærbakst fylt med sjokolade og valnøtter....  Yum

Dette er skikkelig bra saker!

Kategorier: Gjærbakst o.l.
20.01.2015


Ja - jeg er sååååå glad i ost! Sånn er det bare... Smile

I dag er det den nederlandske Edamerosten som står for tur. Skjær osten i terninger og legg osteterningene i en herlig marinade - så har du mye godt å glede deg til! 

Kategorier: Oster med tilbehør

Sider