Arkiv: februar 2015

28.02.2015


Noe av det beste som kommer fra Sverige er kladdkakor. Kladdkaker kjennetegnes av at deigen bare skal røres raskt sammen og den ferdige kaken skal bli myk, litt klebrig og nærmest konfektaktig i konsistensen. Yummy!

Her har du en variant som består av både lys og mørk deig som marmoreres lett sammen før steking. Resultatet blir en skikkelig stilig kake. Smaker nydelig med en klatt iskrem!  Heart

Kategorier: Sjokoladekaker
27.02.2015


"Far breton" er en av Frankrikes mest kjente desserter. Den finnes i litt ulike varianter, og her har du den aller mest berømte med svisker ("Far breton aux pruneaux" eller også kalt bare "Far aux pruneaux"). Se tidligere publisert "naturell" variant, "Far breton nature".

Sviskene trekkes godt i rom eller konjakk, men varm te gir også godt resultat. Konsistensen på en "Far breton" ligner litt på en "Clafoutis", som er en fransk puddingdessert med bær eller frukt som du også finner i flere varianter her på Det søte liv.

26.02.2015


Hei kjære dere!

Jeg er tilbake fra nok en jobbtur til London og det har vært noen hektiske dager for meg i det siste, men innimellom det hele har jeg likevel fått bakt noen store, deilige, supermyke kanelboller til familien. Superduperpopulære ble de hos både store og små!

Jeg har brukt deigen til Verdens beste boller, fylt dem med masse smør, sukker og kanel, og jeg kaller dem Verdens beste kanelbollerYum

Kategorier: Gjærbakst o.l.
22.02.2015


Det er snart mandag og ny uke står for tur.  Her på Det søte liv kickstarter vi uken med en knæsj rød supersmoothie! 

De røde superingrediensene i denne smoothien er tranebær og bringebær, som er rike på vitamin C og har rensende effekt på mage og nyrer. I tillegg bruker jeg banan i smoothien, som gir naturlig fylde og søthet, og som også bidrar med masse vitaminer og mineraler som er gode for kroppen.

 Heart 

Kategorier: Drikke
21.02.2015

Hei kjære dere,

Håper dere koser dere med helg og vinterferie! Smile 

Jeg stikker innom bloggen i kveld for å gi dere oppskriften på den aller beste iskremen jeg vet om!

Dette er deilig vaniljeiskrem som smaksettes med lønnesirup (maple syrup) og crunchy, karamelliserte valnøtter.

Dette er en sånn type iskrem som det lønner seg å alltid ha i fryseren... Wink 

Kategorier: Iskrem
20.02.2015


En helt herlig kake som anbefales til helgen! 

17.02.2015


Nei og nei, for et grått og kjedelig vinterferievær det er i Oslo i dag!

Men å lage en Oreo Mud Cake hjelper veldig på humøret!  Icon e biggrin 

Denne kaken er en nydelig kombinasjon av konfektkake, sjokoladetrøffelkrem, sprø Oreokjeks og bløte marshmallows toppet med deilig sjokoladesaus... Yum  Yum  Yum  Yum 

Kategorier: Sjokoladekaker
16.02.2015


Hei kjære dere!

Jeg vet at det er mange som har vinterferie nå, og enten den tilbringes hjemme eller på fjellet kan det være hyggelig å lage noe ekstra godt til familien.

Denne hvetekransen er superdeilig gjærbakst som fylles med sjokolade- og hasselnøttpålegget Nutella.

Populært hos store og små! Yum 

Kategorier: Gjærbakst o.l.
15.02.2015


Siden denne helgen er en kombinert Valentines- og fastelavnshelg, synes jeg det passer bra med noen ekstra romantiske fastelavnsboller i dag.

Dette er fastelavnsboller med klassisk smak, der jeg har fylt superluftige boller med bringebærsyltetøy og søt, pisket krem. Den romantiske vrien får du ved å stikke ut hjerter av bollelokkene.

Heart  Heart  Heart  Heart  Heart 

Kategorier: Gjærbakst o.l.
12.02.2015


Fastelavnsboller er kremfylte boller som kan varieres på ulike måter. Du finner flere varianter her på Det søte liv.

En ny vri for meg er å fylle bollene med eplemos med biter og kaneldryss i tillegg til den søte, piskede kremen. På toppen har jeg glasert bollene med melisglasur og et lekkert dryss kanel til.

Smaken på disse bollene ble utrolig deilig!

Oppskriften gir 24 stk.

Kategorier: Gjærbakst o.l.

Sider