Arkiv: januar 2018

30.01.2018


Er det noe som slår an i heimen, så er det hjemmelagde pizzasnurrer! Enten dette serveres til lunsj, middag eller til kveldsmat, så kommer jubelen frem.

Du kan variere fyllet med det du liker best. Her får du forslag til et populært kjøttsausfyll. Det er ikke noe i veien for å bytte ut karbonadedeig med skinke. Det går også fint å lage et vegatarfyll i stedet ved å bytte ut for eksempel karbonadedeig med røde bønner, eller skinkeskivene med tynne skiver aubergin. 

Bytt gjerne ut halvparten av hvetemelet med sammalt, fint hvetemel hvis du ønsker en grovere variant.

Oppskriften gir ca. 24 stykk. Pizzasnurrene du måtte få til overs, egner seg utmerket til å putte i fryseren. 

29.01.2018

Annonse: Apetina

Hei

Det er mandag og ny uke står for tur. Jeg synes det er utrolig at vi allerede har kommet til uke 5 i 2018!

Selv om du kanskje ønsker å starte uken litt sunt og fornuftig, er det likevel gode muligheter for å kose seg med noe godt!

Her har du oppskrift på en sunn sjokolademousse som er laget på avokado, gresk yoghurt og Apetina Kremost Lett Naturell, som inneholder bare 4% fett. Denne oppskriften viser at sjokolademousse slett ikke trenger å være usunt og kaloriholdig, for her gir hver porsjon kun 108 kcal. 

Så dette kan du nyte som hverdagsdessert med god samvittighet! 

Kategorier: Fromasjer og mousser
27.01.2018

Annonse: Reklame for egen bok

Hei,

I dag 27. januar er faktisk den internasjonale sjokoladekakedagen!

AND SJOKOLADEKAKE IT IS!   Icon e biggrin  

Dette er en amerikansk klassiker, og jeg vil faktisk påstå at dette er den ultimate sjokoladekaken og alle sjokoholikeres drømmekake!

Og ja, det er riktig at du må ha 1,2 kg kokesjokolade for å lage den...  Smile

Oppskriften finnes også i sjokolade-kapitlet i den nye kakeboken min "Det søte liv - Kaker for enhver smak". Boken finnes i de aller fleste bokhandlere rundt omkring i Norge. Eller du kan bestille på nett for eksempel HER, så får du både rabatt og gratis frakt! 

Kategorier: Sjokoladekaker
25.01.2018

Annonse: Bakeren og Kokken

Hei!

Snart helg og all grunn til å smile!  Smile  

I dag skal dere få oppskriften på en deilig hvetekake, som er basert på fransk brioche (se litt ulike oppskrifter på brioche som finnes fra før her på Det søte liv). Deigen til denne hvetekaken er imidlertid mye løsere og trenger ikke den samme elteprosessen, så kaken er rask å lage.

Briochekaken blir saftig og høy og flott, på grunn av at oppskriften er veldig bra, men også mye på grunn av at jeg har brukt en kjempefin briocheform fra Lékué, som er en av mange bakeformer som fås kjøpt i nettbutikken til Bakeren og Kokken. Formen er laget av gjennomsiktig silikon, som er et fantastisk materiale som gjør at kaken slipper formen helt utrolig lett. 

Briochekake inneholder rosiner, men er ellers ikke så veldig søt, så server den gjerne nystekt med rørt syltetøy. 

Kategorier: Gjærbakst o.l.
23.01.2018

Annonse: Apetina

Hei,

Denne delikate, deilige ostekaken lages raskt når du får lyst på noe godt i hverdagen. Bunnen er laget med havre og lyse rosiner, og selve ostekremen består av gresk yoghurt, vanilje og Apetina Kremost Lett Naturell som bare inneholder 4 % fett. Søter du med sukrinmelis, blir desserten søt selv om den er sukkerfri og dessuten kalorifattig (en porsjon inneholder kun 126 kcal). Server med moste bringebær. 

Bon appétit! Smile  

23.01.2018


Her skal du få en lettvint og deilig midt-i-uken-kake!  Smile  

Som kladdkaker flest, skal deigen til denne kaken bare røres lett sammen, og kaken skal stekes akkurat nok til at den blir såvidt gjennomstekt, men slik at den fortsatt er litt bløt og "kladdete". Revet eple i deigen gjør kaken ekstra saftig og gir god smak. Litt melis- og kaneldryss på toppen, og du har en superenkel, nydelig eplekake!

Kategorier: Formkaker
22.01.2018


Hei dere,

Ja, nå er jeg godt igang med å registere oppskrifter inn på den nye kategorien "Sunne oppskrifter" som dere nå finner øverst i menylinjen her på Det søte liv. Smile  Jeg vet at mange av dere ønsker dere sunnere alternativer til de vanlige kakene og dessertene, og selv om dette ikke er hovedfokuset her på Det søte liv, kommer det mer av dette her også - og da skal det også være lett å finne frem til disse oppskriftene! Husk at dere i tillegg også kan søke på kaker og desserter for allergikere (uten egg, uten mel og uten nøtter) i søkefeltet til venstre.  

Dette er kjempemyke og gode scones, som inneholder både grovt mel, havregryn og næringsrike solsikkefrø.

Scones er lettvinte å lage siden deigen bare kan røres raskt sammen uten at det trengs noen form for heving. Enda mer lettvint blir det når man lager scones i langpanne!

Oppskriften er beregnet til liten langpanne (som gir 12 scones), men du kan enkelt doble oppskriften og lage sconesene i stor langpanne.

Kategorier: Gjærbakst o.l.
21.01.2018


Hei dere!

Håper helgen har vært bra!

Myke boller med sjokoladebiter er deilig! Og så er det jo så nydelig med nystekte boller når man har vært ute i det fine vinterværet! 

Jeg har brukt min favorittoppskrift på gjærdeig, som jeg kaller Verdens beste boller. Som variasjon, har jeg tilsatt hakket melkesjokolade med Kvikk Lunsj-biter. Vanlig Kvikk Lunsj eller melkesjokolade kan også brukes.

Oppskriften gir 15-20 deilige boller. Server dem gjerne nystekte med et glass kald melk!

Kategorier: Gjærbakst o.l.
18.01.2018


Mmmm..... la meg få presentere Blondies med pekannøtter - og gjerne også med vaniljeis og lønnesirupsaus...  Yum 

Dette er herlige saker! 

18.01.2018


Her skal du få oppskrift på en enkel dessertsaus med lønnesirup.

Lønnesirupsausen får en rund og lett karamellisert smak, men lages altså med lønnesirup i stedet for sukker. 

Smaker nydelig sammen med vaniljeis!

Kategorier: Sauser og kremer

Sider