Arkiv: mars 2018

31.03.2018


En kremete og bløt drøm av marengs, vanilje, appelsin og mango - det er hva du får her! 

Jeg har laget et nydelig påskevariant av Swissrull marengs - denne deilige favoritt-rullekaken min, som jeg har laget i så mange forskjellige varianter. Kombinasjonen appelsinkrem (appelsincurd) og søt, mango blir tropisk, søtt og friskt. Dette smakte rett og slett utrolig godt, og er virkelig en kake å komme i påskestemning av!

Selv nyter jeg nå siste dag i syden før reisen hjem til Norge i morgen. Det blir herlig med en feriedag (bakedag.. Wink ) i Oslo før det braker løs igjen med travle dager. Smile 

Kategorier: Rullekaker
30.03.2018

Annonse: Apetina

Hei!

Her kommer en kjempedeilig ostekake som passer både til påsken og utover våren og sommeren.

Stekte ostekaker er noe av det beste jeg vet om! Vanligvis er slike ostekaker nokså mektige siden de inneholder mye kremost. Med Apetina Kremost Lett Naturell, som inneholder bare 4 % fett, er det imidlertid mulig å lage en skikkelig fyldig og herlig ostekake, som blir mye lettere og som derfor kan nytes med langt bedre samvittighet.

Jeg har smaksatt ostekakefyllet med pasjonsfrukt, som gir en frisk og drømgod ostekake!  

Kategorier: Ostekaker
29.03.2018

Annonse: Bakeren og kokken

Hei dere!

I dag skal jeg vise dere hvor lett det er å lage hjemmelagde risbrød! Passer perfekt som påskesjokolade, tursjokolade - eller rett og slett som noe søtt til kaffekoppen. 

Jeg har brukt en kjempefin silikonform fra SilikoMart som gir avlange sjokoladebrød, i passe stor "snack-størrelse". Formen fås kjøpt i nettbutikken til Bakeren og kokken, i tillegg til en rekke andre varianter av silikonfomer. Silikonmaterialet gjør det veldig lett å få sjokoladen ut av formen etter at den har stivnet. 

Sjokoladen kan fylles med det du liker, for eksempel rosiner, nøtter - eller puffet ris, som jeg har brukt her for å lage hjemmelagde risbrød. Disse er spesielt populære blant barna! Du kan bruke mørk eller lys sjokolade, eller en blanding. Jeg viser deg her den kombinasjonen jeg liker best.

Kategorier: Konfekt
28.03.2018

 

Til påsken er det populært både å spise appelsiner og å bake med appelsiner!

Her har du en kjempeenkel appelsinkake, med en fantastisk god appelsinsmak! Den ekstra gode appelsinsmaken kommer av at den stekte kaken dynkes med appelsinlake mens den fortsatt er varm, slik at laken trekker godt inn i kaken. Det gjør dessuten at kaken blir utrolig myk og saftig.

Appelsinkaken er lett å røre sammen og holder seg god i flere dager.

Kategorier: Formkaker
27.03.2018


Hei,

Håper dere koser dere med påsken! Jeg befinner meg i null stress-modus på Gran Canaria og koser meg med etterlengtet sol og varme. Flere venner av meg ferierer i Norge og melder om sol og nydelige skiforhold på fjellet. Denne oppskriften er vel spesielt beregnet på dere som nå tilbringer mange timer ute i frisk, norsk luft. 

Dette er en nydelig og voksen variant av varm sjokolade. Jeg sier voksen, for denne oppskriften inneholder i tillegg til melk, sjokolade og brunt sukker også litt hakket chili og en god skvett konjakk. Det gir god smak og gjør dessuten at den varme sjokoladen blir litt ekstra varmende. Vil du lage vanlig mørk sjokolade, er det jo bare å droppe chili og konjakk. Eller kanskje du bare vil droppe chili og beholde konjakken..?  Wink 

Uansett hva du gjør, så dekk helst koppen med en deilig klatt nypisket fløtekrem.  

26.03.2018


Vil du lage et hjemmelaget blåbærsyltetøy som er litt sunnere enn vanlig blåbærsyltetøy, er det lett som en plett!

Bruk gjerne frosne blåbær, som du tiner, og så blander med søtning og chiafrø. Chiafrøene sveller opp og tykner syltetøyet, i tillegg til å tilføre masse sunne næringsstoffer. Blåbærene er jo dessuten også stappfulle av vitaminer og antioksidanter.

Jeg har her brukt agavesirup som søtning, som gjør at dette blåbærsyltetøyet er sukkerfritt i tillegg til å være både vegansk, rawfood (for det går fint å droppe å koke syltetøyet) - og ja, rett og slett BRA for kroppen!

I tillegg smaker det kjempegodt! Dette bør du prøve..  Smile  Se også Bringebærsyltetøy med chiafrø

25.03.2018


Hei,

I dag har vaffeljernet gått varmt i mange hjem, som markering av ♥ vaffeldagen ♥ . Vafler er verdt litt heder og ære, for hvem er vel ikke glad i vafler! Så lette å lage er de også, og like populære enten det er hverdag eller fest. 

Vafler kan lages i mange slags varianter, og her kommer en skikkelig luksus festversjon! Vaffelrøren inneholder både rømme, smør og helmelk, og smaksettes med vanilje – og i tillegg har jeg tilsatt sjokolade- og marsipanbiter. Dette gjør at vaflene blir noen skikkelig deilige dessertvafler. Legg dem i en stor stabel med vaniljeis på toppen, så blir de enda bedre og flottere!

24.03.2018


Hei,

Det er klart for årets vaffeldag den 25. mars, og her på Det søte liv finner du mange, mange supergode vaffelvarianter

Havremel er mel laget av havre - vårt kanskje aller sunneste kornslag!

Vafler laget med havremel blir kjempegode og myke! 

Kategorier: Vafler/Lefser o.l.
23.03.2018

Annonse: Bakeren og kokken

Hei,

Endelig påskeferie - jey! Grin  

Jeg tenkte jeg ville lage en påskevariant av mine yndlingskarameller, men uten å lage for store forandringer på en allerede perfekt oppskrift. Jeg snakker såklart om mine Myke karameller (og den kjempegode varianten Myke karameller med maldonsalt). Jeg får utrolig mye skryt hver eneste gang jeg lager disse karamellene. Det eneste jeg gjorde denne gangen var å tilsette finrevet appelsinskall helt til slutt, og jeg kunne ikke blitt mer fornøyd med mine påskekarameller altså! Kjempegode ble de!  Smile  

Hvis du synes det er vanskelig å koke karameller, anbefaler jeg deg å anskaffe deg et termometer. Da slipper du bløte karameller som ikke stivner fordi karamellen ikke har kokt lenge nok. Det går såklart an å koke karamell uten termometer også, men det krever littegrann erfaring og du kan rett og slett være sikrere på resultatet hvis du bruker et termometer. Jeg vil i dette innlegget tipse deg om et supert termometer som du får kjøpt hos Bakeren og kokken

Kategorier: Konfekt
22.03.2018

Annonse: Soignon chèvre

Hei,

I dag blir det en herlig, fransk klassiker på Det søte liv. "Chèvre chaud" betyr "varm geitost", og her snakker vi hvit geitost av den ekte, franske varianten!  Jeg bruker chèvre av merket Soignon, som har perfekt avbalansert chèvresmak - ikke for sterk og ikke for svak. Det fine med chèvren fra Soignon er dessuten at den fås kjøpt sylinderformet (både i stor og mindre varianter), som er svært så hendig, for da er det bare å skjære rullen i tykke skiver før oppvarming.

En klassisk Chèvre chaud serveres på sprø toast og sammen med deilig tilbehør: Ferske fiken, ristede pinjekjerner, karamelliserte valnøtter og noen få saladblader som drysses med hjemmelaget sennepsvinaigrette som dressing. Jeg brukte også en kjempegod kvedegelé. Så toppes det hele med flytende honning og en liten kvast frisk timian. 

Så godt!  ♥  

Kategorier: Oster med tilbehør

Sider