Arkiv: november 2018

30.11.2018


Hei, hei!

Ja, så er det jammen meg desember, og julen er rett rundt hjørnet! Jeg drar til København denne helgen for å kjenne på julestemningen der. Smile 

Før jeg setter meg på flyet, kommer det her ei aldri så litta adventskake...!  Wink  

Dette er en berømt, amerikansk drøm av en sjokoladekake, og bilder av denne kaken er blant de mest populære på bildetjenesten Pinterest.

«Poke Cake» er kaker som det stikkes store hull i etter steking og som deretter overhelles med noe flytene som dermed trekker ekstra godt ned i kaken.

Dette er en saftig sjokoladekake som helles over på denne måten med flytende, varm karamell. På toppen dekkes kaken med pisket krem.

Resultatet blir fantasisk godt!

Kategorier: Sjokoladekaker
29.11.2018


Hjemmelaget portvinsgelé - FANTASTISK TIL OST! 

Kategorier: Oster med tilbehør
27.11.2018


Plutselig ble det iskaldt ute!  

På slike kalde, mørke novemberdager gjelder det å kose seg innendørs!

Denne spennende, amerikanske oppskriften gir en bløt sjokoladekake med flytende partier. Kaken kalles «Warm Chocolate Pudding Cake», men jeg har publisert oppskriftene «Floating Brownie» og «Devil’s float» tidligere, som ligner på denne.

Konseptet er det samme i alle disse tre oppskriftene: Deigen drysses med masse kakao og sukker og overhelles deretter med kokende vann. Så skjer det noe mystisk under stekingen; etter å ha vært i ovnen danner det seg fast kake på overflaten, med mørk, seig, varm, deilig sjokoladesaus under. Mmmm.... fantastisk godt.

Blir som en flytende brownie... Yum  

Spises gjerne lunken med vaniljeis.

25.11.2018

Annonse: Bakeren og kokken

Hei,

I helgen har jeg kost meg med fantastisk god, hjemmelaget sjokoladekonfekt fylt med karamellisert melk ("dulce de leche").

"Dulce de leche" betyr "søt melk" og lages med melk og sukker som kokes så lenge at melken karamelliseres. "Dulce de leche" fås kjøpt ferdiglaget i mange norske matbutikker, og kan også lages selv ved å koke en boks med søtet, kondensert melk i 3-4 timer. 

Til å støpe den vakre halvkuleformede sjokoladekonfekten har jeg brukt en kjempepraktisk sjokoladeform av merket Blomsterbergs som fås kjøpt i en den fantastiske nettbutikken til Bakeren og kokken. Formen er praktisk fordi halvkulene er laget av silikon mens resten av formen av laget av stål. Det gjør at formen er stabil og fin å flytte på og jobbe med, samtidig som det er lett å trykke den ferdiglagde konfekten ut av formene.

Produktet er utviklet av den erfarne, danske konditoren Mette Blomsterberg, som nå har kommet med sin egen kjøkkenserie. Flere av hennes produkter finner du HER, og jeg synes det er så mye bra! Til å smelte sjokoladen over vannbad har jeg brukt hennes "Charlotteskål" som er spesielt utviklet for dette formålet. Skålen regulerer varmen veldig fint og har søte, hjerteformede ører som hviler oppå kanten av kjelen. 

Med det rette utstyret er det lett å lage fylt sjokoladekonfekt! Oppskriften gir 12 stk. 

24.11.2018


Happy Thanksgiving! 

Her har du amerikanske, lyse "Blondies" som har brownies-konsistens, men hvor mørk sjokolade er byttet ut med most gresskar, krydder, pekannøtter og hvit sjokolade. 

Smakfulle og kjempegode kaker! 

Oppskriften er til liten langpanne.

Kategorier: Langpannekaker
23.11.2018

Annonse: Vikingmelk

Hei!

Nå er det ikke lenge til desember og juleforberedelsene kan så smått begynne. Noe av det beste man kan lage i god tid før jul er karameller.

Og hva er vel en jul uten hjemmelagde karameller??!

Karameller holder seg gode i flere måneder og kan oppbevares både i kjøleskapet og i romtemperatur. Myke, hjemmelagde karameller er koselig å sette frem i førjulstiden, og er helt supre å gi bort i gave hvis du skal på julebesøk!

Denne oppskriften på karameller inneholder Vikingmelk, som gir veldig god smak og dessuten fin glans på karamellene.

Kategorier: Konfekt
22.11.2018

Annonse: Mutti

Heisan!

Denne uken har datteren min fått Grove pizzasnurrer i skolesekken hver dag, og gjett hvem som har vært strålende fornøyd med denne ordningen? 

Både hun og jeg! Smile 

Hun, fordi hun elsker pizzasnurrer, og jeg, fordi det krever kun 2 sekunder å ta en pose pizzasnurrer ut av fryseren og legge den i sekken på morgenen! Grin  Pizzasnurrene tiner i sekken slik at de er klare til at hun kan spise dem til lunsj. Jeg kan altså varmt anbefale å lage en porsjon Grove pizzasnurrer og fryse ned i porsjonsposer - så er matpakkene klare for mange dager fremover.

Selvsagt er det viktig at pizzasnurrene til lunsj er både sunne og velsmakende, derfor tilsetter jeg grovt mel i deigen og lager fyllet med karbonadedeig og skikkelig god tomatsaus. Til det er Mutti finhakkede tomater (polpa) ypperlig egnet! Dette er et fantastisk kvalitetsprodukt der det brukes kun solmodne tomater fra Parma-regionen i Italia, som gir den gode, ekte tomatsmaken.

Enda enklere blir det dersom du bruker Mutti pizzasaus, som lages med samme type italienske tomater, og som i tillegg er ferdig krydret slik at sausen smaker helt som en klassisk, italiensk pizzasaus skal smake! 

17.11.2018

Annonse: Adlibris.no

Hei,

Nå på kalde, mørke novemberdager er det om å gjøre å fokusere på stemningen hjemme og gjøre det skikkelig varmt og hjemmekoselig. Smile  

Noe av det beste som finnes er å kose seg med varm kakao!

Det er så enkelt og så utrolig godt!  Yum  

Til serveringen har jeg her brukt en utrolig flott og praktisk brett, i tillegg til nydelige, hvite krus og glassbrikker av tre. Og så har jeg brukt en kjempefin visp med treskaft til tilberedningen.  Alle disse produktene får du kjøpt i den fantastiske nettbutikken til Adlibris.no, som har et enormt bra utvalg av produkter innen kjøkken og servering

Kategorier: Drikke
17.11.2018


Dette er en oppskrift som har florert lenge på nettet som "Statoilboller", og stammer nok fra den tiden Statoil hadde bensinstasjoner over hele landet hvor man kunne kjøpe varme, myke, nystekte boller. Nå har jo disse bensinstasjonene forsvunnet for lengst (eller blitt til Circle K), men bolleoppskriften lever videre.

Statoilbollene blir veldig myke og gode, og har herlig kardemommesmak. Det er også et poeng at bollene skal settes tett ved siden av hverandre på platen slik at de vokser sammen under stekingen. Da må man dra de ferdigstekte bollene fra hverandre og de blir ekstra myke i kantene.  

Oppskriften gir 20 boller. 

Kategorier: Gjærbakst o.l.
15.11.2018


Dette er djevelkaken som smaker himmelsk! 

En klassisk, amerikansk "Devil's Food Cake" kjennetegnes av supersaftige sjokoladekakebunner og en UTROLIG GOD sjokoladekrem! 

Jeg har tidligere laget en annen variant av denne kaken med hvit marengskrem ("Angel Frosting"), (se Devil's Food Cake with Angel Frosting), som også er fantastisk god, men helt ærlig så må jeg si at denne sjokoladekremen her er helt uslåelig!

En "Devil's Food Chocolate Frosting" er helt spesiell ved at den lages med melkepudding i tillegg til sjokolade, smør og brunt sukker. Det gjør at sjokoladekremen blir både nydeligere, litt lettere, mer kremete og veldig mye blankere å se på enn andre sjokoladekremer.

Ååå, love it! ♥

La deg forføre av denne magiske sjokoladekaken du også! 

Kategorier: Sjokoladekaker

Sider