Arkiv: februar 2019

28.02.2019


Det nærmer seg fastelavnssøndag og bollefeberen har allerede begynt å gjøre seg bemerket.  Smile

Hakket Daim-sjokolade gir herlig sjokolade- og karamellsmak på disse luftige bollene.

Til fastelavns er det nydelig å dele bollene på midten og fylle dem med pisket fløtekrem. Sikt over melis på toppen og nyt!

Oppskriften gir 15 stk.

Kategorier: Gjærbakst o.l.
27.02.2019


Dette er en herlig sjokoladekake, som er kjempelettvint å lage!

Kaken er en bløt sjokoladekake som dekkes med peanøtter og klatter av karamellisert melk (“dulce de leche”). Karamellisert melk kan lages selv, men det enkleste er å kjøpe dette ferdiglaget.

På toppen av kaken legges et lag med melkesjokolade som er blandet med sprø frokostblanding “Rice Krispies”.

Stilig og kjempegod kake!

Kategorier: Sjokoladekaker
25.02.2019

Annonse: Bakeren og kokken

Hei!

Jeg er tilbake fra vinterferie og skriver nå mitt første blogginnlegg etter publisering av nytt design her på Det søte liv.  Jeg har lagt særlig vekt på å gjøre designet enklere og renere, i tillegg til at jeg har fått søkefunksjonaliteten ytterligere forbedret. Håper dere er like fornøyde som det jeg er! Smile

Det første jeg gjorde da jeg kom hjem fra reise i går, var å lage disse superdeilige browniesene med kaffe. Etter en 7-timers flytur og litt lite søvn, var det utrolig deilig å sette seg ned på ettermiddagen med en kopp nytraktet kaffe og et stykke av denne herlige kaken.

Jeg har brukt en super kaffetrakter fra Breville som du får kjøpt i den flotte nettbutikken til Bakeren og kokken. Det er for tiden kaffedager hos Bakeren og kokken, så sjekk ut gode tilbud! 

17.02.2019

Annonse: Slikkepott.no

Hei,

På søndag om to uker er det fastelavnssøndag og tid for fastelavnsboller. 

Ønsker du å lage en artig vri på årets fastelavnsboller, er det et godt tips å lage fastelavnshorn. Disse lekre kremhornene ("Cream cones") kan lages med vanlig bolledeig og jeg har fylt dem her med jordbærsyltetøy og pisket fløtekrem. Formen gjør at disse bollene er lette å holde i hånden og å spise uten for mye søl, sammenlignet med klassiske kremfylte fastelavnsboller, som man jo helst bør ha kniv og gaffel for å spise. Smile  

Kremmerhusformede fastelavnshorn er enkle å lage hvis du har kjegleformede former ("cones") som du surrer deigen rundt. Det går selvsagt an å lage hjemmelagede former av aluminiumsfolie, men det blir nå en gang enklere med ordentlige former. Du finner slike blant annet i nettbutikken til Slikkepott.no, se her. Bestiller du de nå, har du dem i god tid før fastelavn og kan imponere med ekstra flotte fastelavnsboller i år! 

Kategorier: Gjærbakst o.l.
15.02.2019

Annonse: Soignon chèvre

Heisan!

Så er det helg igjen og starten på vinterferie for mange. Selv reiser jeg bort på søndag, og det er mye som skal gjøres før det - blant annet en innspurt på nytt design på Det søte liv! Smile Forhåpentligvis blir det lansering i neste uke. Spennende og etterlengtet! 

Her kommer noen muffins som er perfekt vinterferiebakst for meg. Dette er myke, grove, søte muffins som fylles med chèvre og fiken.
Nam! 

14.02.2019

Annonse: Soignon chèvre

Hei!

Tourteau de Chèvre (også kalt "Tourteau Fromagé") er en berømt, fransk ostekake som lages med den populære, hvite geitosten "chèvre". Det at ostefylles lages med chèvre i stedet for vanlig kremost, gir såklart en annen smak på kaken sammenlignet med en vanlig ostekake. Kaken er ikke så søt, og ostefyllet er luftig og nærmest "souffléaktig" i konsistensen. 

Opprinnelsen til denne kaken er fra distriktet Deux-Sèvres i Vest-Frankrike, hvor kaken sies å ha tradisjoner tilbake til begynnelsen av 1900-tallet.  Jeg har ikke laget kaken helt som originalen, for den skal egentlig være helt svart på toppen (personlig har jeg ikke så sansen for forkullede kaker), og ha en rund, kjegleformet fasong (derav navnet "tourteau", som betyr krabbe på franske). Det er kjekt å vite om disse karakteristikaene så man ikke blir overrasket hvis man bestiller kaken i Frankrike, men når man lager kaken hjemme, er det ikke så viktig med disse tingene, og jeg har stekt kaken på helt vanlig måte i en rund springform.

Jeg har brukt original, fransk chèvre av merket Soignon, som har perfekt avbalansert chèvresmak - ikke for sterk og ikke for svak.

Dette er en spennende og smakfull kake, som passer godt å servere som krysning mellom osteanretning og dessert. Ferske fiken, bjørnebær og flytende honning er utmerket tilbehør!  

Kategorier: Oster med tilbehør
13.02.2019

Annonse: Bakeren og kokken

Hei!

Lyst til å overraske din kjære med hjemmelaget sjokoladekonfekt på Valentinesdagen? 

Om det blir på Valentinesdagen er jo forsåvidt ikke så viktig, for dette er koselig å overraske med når som helst.

  Heart  

Jeg har fylt konfekten med kremete fyll som jeg har smaksatt med bringebæressens, og jeg syntes da også at det ble lekkert å farge fyllet rosa (men fargen kan jo sløyfes). Det er selvsagt ikke noe i veien for å bruke essenser i andre smaker (det finnes mange å velge mellom) eller peppermynteolje hvis du foretrekker mintsmak. 

Hjemmelaget sjokoladekonfekt er enkelt å lage, særlig når man bruker silikonformer, som det finnes mange varianter av i nettbutikken til Bakeren og kokken. Her har jeg valgt meg romantisk hjerteform og roseform i det populære merket Silikomart.

Et annet nydelig tips er vakre, hjerteformede skjeer fra Alessi. Som du kanskje har sett her på bloggen, bruker jeg mine ofte (også når jeg er alene) og synes de er utrolig fine! 

Happy Valentines! 

Kategorier: Konfekt
11.02.2019

I anledning morsdag og Valentines er det lov å unne seg en ekstra god kake!

Dette er en nydelig kake bestående av myke kokoskakebunner, som settes sammen med en lett syrlig crème fraîche-krem og tykk, søt karamellsaus.

En drøm av en kake!

07.02.2019

Annonse: Adlibris.no

Hei,

På søndag er det morsdag og snart er det jo også Valentines, og hva passer vel bedre da enn å lage en drøm av en sjokoladekake med kaffesmak og masse nydelig sjokoladekrem!  Heart 

Denne kaken er både imponerende og forførende. Kaken har bløt og deilig konsistens, og kake og krem nærmest går inn i hverandre og smelter i munnen.  Yum 

Dette er en høy og flott kake, og den blir ekstra vakker på det nydelige, lysegråe kakefatet på bildet, som du får kjøpt i den flotte nettbutikken til Adlibris.no. Der får du også kjøpt matchende asjett og krus. Settet finnes også i andre farger, og hører til den populære og meget prisgunstige kjøkkenserien IMK (In My Kitchen) som føres av Adlibris.no. Jeg tror jeg har dette settet i alle farger, men dette lysegråe er nok en personlig favoritt. Fargen er ekstra lekker sammen med mørk sjokoladekake.

ENJOY!

Kategorier: Sjokoladekaker
06.02.2019


Når du får lyst på hjemmelaget Nutella-iskrem, er denne oppskriften fin å ty til! Isen lages med få ingredienser og er enkel å få til.

Jeg har her hatt iskremen i en liten brødform slik at isen kan serveres som en liten iskake, men det går også veldig fint å bruke porsjonsformer eller å lage iskremkuler av isen. 

Nydelig smak av sjokolade og hasselnøtter!

Kategorier: Iskaker Iskrem

Sider