Arkiv: mars 2019

31.03.2019


Hei!

Håper helgen din også har vært fantastisk! Med så flott vær som det har vært i Oslo i dag, må man jo bare bli glad! 

Jeg ønsker å starte den nye uken like fantastisk - og litt "naughty" Smile , så her kommer en ikke spesielt sunn, men skikkelig deeeilig terte med masse Oreokjeks i bunnen og et mektig, kremete sjokoladefyll.

Denne kaken er helt utrolig enkel å lage, og passer til alle anledninger. Jeg fikk servert denne kaken som dessert i et venninneselskap, og begeistringen stod i taket! Server gjerne vaniljeis og en perlende dessertvin som tilbehør. 

28.03.2019


Fredagen er her, og helgefølelsen er i ferd med å komme snikende... Smile  

Her kommer en anbefaling om en skikkelig DIGG kake for helgen!

En klassisk Suksesskake i langpanne, som blir enda bedre med hakket Daim i både kake og som pynt oppå suksesskremen.

YUM! ♥

Kategorier: Langpannekaker
26.03.2019


Hei,

Her kommer et herlig desserttips, som også ble publisert i min faste kakespalte i VG forrige søndag. 

Tilslørte bondepiker er en klassisk norsk dessert der eplemos legges lagvis med krem og stekt kavring. Her har jeg laget en vri med mango som er surret i kanelsirup, og som legges lagvis med vaniljekesam og havregryn som jeg har stekt i sirup og kardemomme.

En veldig smakfull kombinasjon!

25.03.2019


Heisan!

Vaffeldagen nærmer seg slutten for i år, og hverdagen banker på døren igjen i morgen.

I den anledning vil jeg gi deg oppskriften på dette populære "Steinalderbrødet", som jeg nettopp har fått øynene opp for. Dette brødet bakes av mange allerede, og er spesielt populært blant de som satser på et lavkarbo-kosthold. Det gjør absolutt ikke jeg, men jeg synes dette brødet er skikkelig godt, spesielt sammen med ost!

Steinalderbrød kjennetegnes av at det lages med kun nøtter, frø, egg og olje. Her er det altså verken gjær, melk eller mel av noen sort, så brødet er godt egnet for de som ikke tåler laktose og gluten. Brødet er basert på prinsippene i steinalderdietten (som også kalles "paleo"), som inkluderer matvarer man antar at folk spise under steinalderen: Kjøtt, fisk, kylling, egg, nøtter, frø, grønnsaker og frukt - i så ren form som mulig.

Deigen til Steinalderbrødet røres sammen på noen få minutter og det trengs ingen elting eller heving, så dette er et brød som er meget lettvint å lage. Brødet serveres i tynne skiver og metter veldig godt!

Kategorier: Gjærbakst o.l.
24.03.2019

Annonse: Bakeren og kokken

Hei!

På mandag 25. mars er det igjen tid for den store vaffeldagen!

I år har jeg prøvd meg på sekskantede boblevafler ("Bubble Waffles"), som har blitt så populære i det siste! Boblevaflene kalles også for "Egg Waffles" og "Waffle Puffs" og er kjent som "street food" fra Hong Kong, men stekes nå fra gateboder over hele verden. 

For å lage boblevafler trenger du et boblevaffeljern som du får kjøpt i nettbutikken til Bakeren og kokken

Og ikke nok med det! Jeg har fylt boblevaflene mine med jordbær og hjemmelaget, italiensk vaniljeis ("gelato") som du lager lett med en italiensk gelato-maskin.

Her kommer altså oppskrift på både boblevafler og italiensk vaniljeis!  ENJOY!  Smile

21.03.2019


Hei,

Jeg er vel tilbake i Oslo og er klar for å bake masse igjen!

Denne langpannekaken ble frontet på VG.no i helgen som "Kristines langpannekake"!  Smile Og ja, jeg kan definitivt gå god for denne kaken! 

Smaken av lønnesirup i kombinasjon med valnøtter er rett og slett kjempegod!

Prøv det ut selv i denne nydelige, myke langpannekaken.

Oppskriften er beregnet på liten langpanne, og gir søte kakestykker som også er fine å fryse.

Kategorier: Langpannekaker
15.03.2019


Hei,

Å, endelig er det helg! Jeg føler meg helt skutt etter denne uken, som har vært en skikkelig hektisk jobbeuke for min del. Nå derimot skal jeg bare kose meg med baking og små ærend i morgen før jeg reiser på noen dagers tur til London på søndag. Det blir en del jobb der også, men likevel alltid en glede å dra til London! Smile  

Dagens kake er en saftig formkake med pistasjnøtter. Jeg er veldig glad i pistasjnøtter og her har jeg komponert en saftig formkake med disse gode nøttene med utgangspunkt i en vaniljesauskake. Vaniljesaus i kakerøren gir en deilig vaniljesmak, som passer kjempegodt sammen med pistasjnøttene. På toppen av kaken har jeg brukt en ostekrem som jeg har farget svakt lysegrønt og dryss av grovt hakkede pistasjnøtter.

En kjempegod kake!

Kategorier: Formkaker, Nøttekaker
14.03.2019


Hei,

Håper det går bra med deg! 

Har du mange, godt modne bananer på kjøkkenbenken, er "Marmorert banankake i langpanne" tingen å lage!

Sjokolade og banan smaker jo som kjent ypperlig sammen, så også i denne myke langpannekaken. Utseendet teller jo også, og jeg har i grunnen alltid syntes at marmorkaker ser stilige ut! Smile  

Oppskriften passer til stor langpanne (og da vil som alltid halv porsjon passe til liten langpanne).

Kategorier: Langpannekaker
11.03.2019


Man trenger ingen oppskrift for å lage hjemmelaget energisjokolade (eller sjokoladebark som dette også kalles).

Det eneste du trenger å gjøre er å smelte sjokolade, stryke den utover og så drysse over nøtter og tørket frukt etter ønske. Sjokoladen settes i kjøleskapet for å stivne og så brekker du den fra hverandre i passe store biter.

Enkelt og greit, og veldig godt!

Kategorier: Konfekt
10.03.2019


Hei,

Da er vi klare for ny uke, dere! 

Jeg har bakt mye i helgen selv om dere nok ikke merker det så godt, for jeg jobber mest med å oppdatere bildene på tidligere publiserte innlegg. Men av og til trengs det jo noen nye oppskrifter her på bloggen også. Smile  

Inspirasjon til denne skjønne limeiskaken kommer fra gode venninner, og den smaker nydelig! 

Kategorier: Iskaker Dessertkaker

Sider