Arkiv: oktober 2019

29.10.2019


Heisan! 

Halloween-feberen brer om seg, og selv om jeg vel aldri helt har skjønt greia.. 🙈, vet jeg at mange synes at Halloween er gøyalt, så her kommer enda et kaketips fra meg i den anledning. 

En Monsterkake (Cake Monster) er en artig og populær kake å sette på bordet! Kult at det dessuten er superenkelt å få til! 

For meg kommer alltid smaken på kaken først, og da er det jo kjekt å vite at dette er en saftig og deilig gulrotkake med kanel, rosiner og valnøtter, som er fylt med helt nydelig ostekrem. Rett og slett en kjempegod kake! 

Ostekremen er for anledningen farget oransje og sprøytet på kaken i et hårete mønster. Øynene er laget av hvit marsipan og grønne smarties, og tennene er oppklippede marshmallows. 

Piece of Cake å lage denne Halloween-kaken her! 

Kategorier: Andre festkaker
28.10.2019


Det er snart Halloween og da er det artig å sette en skummel kake på bordet! Denne spindelvev-kaken er litt ekkel å se på, men ikke verre enn man får lyst til å smake på den.

Selve kaken er en klassisk sjokoladekake som jeg har fylt med en kjempegod mokkakrem. Kaken toppes med sjokoladeganache (dvs. glasur laget av kokesjokolade og kremfløte), og spindelvevet består av helt vanlig melisglasur. Kaken smaker nydelig av sjokolade og kaffe.

Edderkoppene som jeg har pyntet med er laget av plast og kan ikke spises (fås kjøpt i ulike interiørbutikker i tiden før Halloween). Vil du heller ha spiselige edderkopper på kaken, kan du lage disse med brunfarget marsipan og lakrislisser. 

Kategorier: Sjokoladekaker
25.10.2019

Annonse: Slikkepott.no

Hei!

Nå er det snart Halloween! 👻  Det skal ikke mye til for å forvandle en vanlig kake om til en Halloweenkake. Her har du en saftig vaniljekake med en nydelig sjokoladekrem. Jeg bruker ekte vanilje i kaken og god kokesjokolade og kaffe i sjokoladekremen, så dette er en kake med skikkelig gode smaker - og det er jo alltid det viktigste!

Det eneste jeg har gjort for å få Halloween-effekt på denne populære kaken, er å farge en del av sjokoladekremen med konsentrert, svart konditorfarge. I tillegg har jeg pyntet med strøssel og kakepynt i Halloween-tema. Dette og mye mer finner du i den flotte nettbutikken Slikkepott.no, som har det meste innen baking og kakepynteutstyr. Se blant annet en egen kategori for Halloween-kakepynt HER. Se også egen kategori for borddekning til Halloween HER og for pynt til Halloween HER

Kategorier: Sjokoladekaker
22.10.2019


Heisan!

Nå sitter jeg på et hotellrom i vakre Bergen, og vil oppdatere bloggen med en oppskrift dere kanskje allerede har sett i min ukentlige spalte i søndags-VG eller på godt.no.

Jeg synes også oppskriften passer å publisere nå siden jeg kokte karamellsaus på scenen under Kake- og bakefestivalen både lørdag og søndag, og flere i etterkant spurte meg om hvor de kunne finne oppskriften på karamellen. Den finner dere HER, i karamell-kapitlet i boken min Kaker for enhver smak, og også i denne oppskriften.

Verdens beste Gulrotkake i langpanne blir nemlig enda bedre med karamell oppå ostekremen!

Det lønner seg å gjøre klar karamellen dagen i forveien slik at den har passe tykk konsistens når den skal ringles over ostekremen. Jeg synes det er godt med noen rosiner og hakkede valnøtter i gulrotkaken, men dette er det bare å sløyfe hvis du foretrekker det.

En fantastisk deilig og populær kake!

Oppskriften passer til stor langpanne. Halverer du oppskriften, passer den til liten langpanne.

Kategorier: Langpannekaker
21.10.2019


Hei! 

I helgen var det kake- og bakefestival på DogA i Oslo, og jeg stod da blant annet for et kurs i å pynte kaker på 1-2-3. Her er en av kakene jeg snakket om på kurset, som er en kjempedeilig gulrotkake stekt i hjerteform og som er dekket med nydelig ostekrem. Jeg har tatt utgangspunkt i oppskriften på Gulrotkakehjerte som jeg har hatt på Det søte liv i mange år. Denne gangen tilsatte jeg rosiner og hakkede valnøtter i deigen for ekstra god smak. Og så lagde jeg en noe større porsjon ostekrem for å kunne pynte kaken som du ser på bildet.

Pyntingen på bildet viser en trend innen kakepynting, som går ut på å sprøyte krem på en kake ved bruk at ulike typer sprøytetipper og i ulike typer farger. Jeg valgte meg 4 ulike tipper og 4 pastellfarger. I tillegg har jeg drysset på et lekkert kakestrøssel. 

En superenkel måte å pynte en gulrotkake med ostekrem på, som er litt utenom det vanlige! 

Kategorier: Andre festkaker
18.10.2019

Annonse: Slikkepott.no

Hei! 

Har du lyst til å bake noe morsomt til Halloween, men er usikker på om du får det til? 

Her skal jeg gi deg tips om hvordan du lager søte Mumie-muffins på en veldig enkel måte!

Dette er helt vanlige, deilige sjokolademuffins med sjokoladekrem, og du trenger bare noen få tilleggsprodukter. 

Det gjelder altså å vite om disse produktene som gjør at du med kun små grep kan forvandle sjokolademuffins om til Mumie-muffins! Smile  

Disse og mange flere kan du bestille i nettbutikken Slikkepott.no som har det meste innen kakeutstyr. Se egen kategori for Halloween-kakepynt HER, med for tiden mange gode rabatter (opptil 70 %) ! Se også egen kategori for borddekning til Halloween HER og for pynt til Halloween HER

Kategorier: Muffins/Cupcakes
16.10.2019

Annonse: Stonewall Kitchen

Hei dere! 

Det har vært ordentlig vått og grått her i Oslo de siste dagene, og da fikk jeg lyst på en eplepai som er skikkelig lun og "comforting".

Denne amerikanske eplepaien har mørdeigsbunn og et tykt og saftig eplefyll laget av epler som er stekt i smør, kanel og lønnesirup.  😍

Du skjønner allerede at denne kaken er kjempegod, ikke sant...?  😉

Men det blir bedre, for på toppen av denne eplepaien er det ikke et tradisjonelt mørdeigslokk, men et dekke av en bløt deig laget med valnøtter, smør, brunt sukker og lønnesirup. 

Lønnesirup passer utrolig godt smaksmessig sammen med eple, kanel og valnøtter. Smakene blander seg nydelig sammen og gjør at denne eplepaien er den perfekte høstkaken! 

Kategorier: Paier/Terter
13.10.2019

Annonse: Adlibris.no

Hei! 

Nå er det ikke lenge til Halloween, og mange er godt i gang med planleggingen. Her skal du få tips om hvordan du enkelt forvandler en klassisk blåbærpai til å bli en artig kake til Halloween! 

Kaken er kjempegod på smak, og blir sånn helt passe skummel å se på. Smile  

Du trenger kun helt standard bakeutstyr til å lage denne Halloween-paien. Jeg har her brukt både paiform, bakebolle og annet utstyr i IMK (In My Kitchen)-serien til den flotte nettbutikken Adlibris.no. Dette er pent og praktisk utstyr, som både er veldig funksjonelt og samtidig prisgunstig. Se oversikt over produktene HER. Bestiller du nå, får du utstyret sendt hjem til deg i god tid før Halloween. 

Kategorier: Paier/Terter
10.10.2019

Hei dere!

Snart er det helg, og jeg har hentet frem en av mine sjokoladekakefavoritter! 

Dette er en sånn sjokoladekake som alle liker og som alltid blir vellykket! 

Jeg er sikker på at du også kommer til å like denne kaken. Trust me! 😉

Kategorier: Sjokoladekaker
08.10.2019


Hei!

Her kommer en av mine personlige favorittkaker! 

Stekte ostekaker er kremete og deilige! Ekstra nydelig blir denne varianten som har en tykk sitronkrem (lemon curd) sprøytet inn i ostekremen.

Resultatet blir en drøm av en ostekake, som både er søt og lett syrlig på samme tid.

Kategorier: Ostekaker

Sider