Arkiv: mai 2020

28.05.2020

Årets rabarbrasesong er i gang, og da er det så herlig å lage en deilig rabarbrakake! Smile 

Her har jeg tatt utgangspunkt i en enkel oppskrift på formkake med vanilje, og så dekket kaken med rabarbrabiter, eplebiter og bringebær.

Det ble en frisk og utrolig nydelig kake som vekker sommerfølelse! 

Server kaken gjerne nystekt sammen med vaniljeis! 

Kategorier: Formkaker
27.05.2020


Hva er vel bedre enn hjemmebakt brød med god skorpe og nydelig smak? Yum  

Her er en oppskrift for de som har lyst til å bake brød selv, men som vil gjøre det raskt og enkelt, og som ikke har tid til eller interesse av å elte lenge eller å heve deigen over natten. 

Denne deigen kan røres sammen for hånd så det trengs ingen kjøkkenmaskin. I motsetning til mange andre typer eltefrie brød, skal ikke denne deigen heve over natten, men kun en drøy times tid direkte i formene.

Man kan variere grovhetsgraden på brødene og bruke litt ulike melsorter. Min favorittblanding består av en kombinasjon av fin og sammalt hvetemel, havregryn og hvetekli. Jeg har alltid vært glad i solsikkekjerner i brød, men dette kan sløyfes helt eller byttes ut med andre typer kjerner og frø. 

Oppskriften gir 2 store, gode brød.

Kategorier: Gjærbakst o.l.
26.05.2020


Nyt en hjemmelaget, iskald smoothieskål i sola! 

Smoothie bowls er populære og kan varieres hit og dit i alle retninger. Jeg har her brukt frosne bringebær, bananskiver og appelsinjuice som base, og så hatt på jordbær og masse annen digg topping!

21.05.2020

Hei, hei! 

Jeg koser meg med langhelg og kan i dag friste med en myk og nystekt focaccia med karamellisert løk, oliven og fersk timian. Oh lord, så god den ble! 

Den søtlige smaken av gyllenstekt løk er nydelig sammen med litt salte oliven. Timian setter en prikk på det hele, og selvsagt trengs det også god olivenolje og maldonsalt. 

Denne focacciaen er fantastisk herlig tilbehør til grill og lignende sommermiddager! 

Jeg lagde også en Fetakrem med hvitløk som matchet perfekt! 

21.05.2020


Fetakrem er noe jeg lager ofte! 

Fetakrem med hvitløk er kjempegodt som tilbehør til brød, salater, grillmat, tapas, koldtbord osv. osv.

Lett å lage og veldig smakfullt! 

18.05.2020

Trifle kommer fra England og er verdens enkleste dessert! Her legges rett og slett bare kake, krem og bær lagvis i en stor serveringsskål.

Denne varianten er den beste jeg vet om og lages med brownies, sjokolademousse, fløtekrem og friske jordbær.

Kjempegode smaker i en skjønn harmoni!

15.05.2020

Annonse: Freia

Hipp Hipp Hurra!

Årets 17. mai-feiring er helt spesiell, så la oss feire med en helt spesielt god kake!

Dette er en skikkelig sjokoladefestkake for de store anledningene!

Kaken består av to nydelige, mørke sjokoladekakebunner som lages med ekte Dronning kokesjokolade. Bunnene dekkes med en tykk sjokoladekrem som også lages med Dronning kokesjokolade, som virkelig forsterker den gode sjokoladesmaken.

Mellom kakebunnene har jeg fylt med hjemmelaget vaniljekrem, pisket fløtekrem og friske bær i rødt, hvitt og blått!

Kategorier: Sjokoladekaker
14.05.2020

Annonse: Nille

Hei dere!

Til 17. mai hører det med festkaker i rødt, hvitt og blått.

Her har du en fantastisk 17. mai-kake som blir et naturlig midtpunkt på kakebordet!

Kaken består av nydelige kakebunner laget av myk vaniljemarengs. Mellom lagene har jeg fylt opp med luftig melkesjokoladekrem og masse søte, røde og blå bær. Gi kaken et melisdryss til slutt, og så har du de riktige 17. mai-fargene på kaken!

Praktisk bakeutstyr og alt du trenger for å dekke et vakkert festbord til 17. mai finner du hos Nille!

Kategorier: Andre festkaker
12.05.2020


Hei dere! 

Her kommer en nydelig dessertpai bestående av mørdeigsbunn, vaniljepudding og friske bær.

Vaniljepuddingen er laget etter samme oppskrift som panna cotta, som du finner mange varianter av her på Det søte liv.

Panna cotta-paj kan varieres på like mange måter, men her kommer altså den helt enkle varianten som bare dekkes med bær.

Med røde bringebær og jordbær og noen blåbær får paien de rette fargene til 17. mai. Dette er imidlertid en sommerlig kake som er nydelig å servere i mange måneder fremover! 

11.05.2020


Dryss farget kakestrøssel på melisglasuren, og vips så er Solskinnsbollene pyntet til 17. mai! 

Så enkelt kan det gjøres!  Smile  

Kategorier: Gjærbakst o.l.

Sider