Panna cotta-pai med bær


Hei dere! 

Her kommer en nydelig dessertpai bestående av mørdeigsbunn, vaniljepudding og friske bær.

Vaniljepuddingen er laget etter samme oppskrift som panna cotta, som du finner mange varianter av her på Det søte liv.

Panna cotta-paj kan varieres på like mange måter, men her kommer altså den helt enkle varianten som bare dekkes med bær.

 

 

Med røde bringebær og jordbær og noen blåbær får paien de rette fargene til 17. mai. Dette er imidlertid en sommerlig kake som er nydelig å servere i mange måneder fremover! 

 

 


Ingredienser:

Mørdeig:

♥ 300 g hvetemel
♥ 100 g melis
♥ 200 g smør
♥ 1 egg

Panna cotta-fyll:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 ss vaniljepasta (se tips)
♥ 5 plater gelatin

Pynt:
♥ 200 g bringebær
♥ 200 g blåbær
♥ 200 g jordbær
♥ melisdryss


Fremgangsmåte:

Paibunn:

Ha mel og melis i en food processor. Tilsett smøret og kjør videre til smøret fordeler seg fint i det tørre. Tilsett så egget og kjør videre til deigen samler seg. (Har du ikke food processor, kan du smuldre smøret i det tørre med fingrene, så tilsette egget og kna deigen raskt sammen.)

Finn frem en paiform (26 cm i diameter med litt høye kanter). Spray formen godt med formfett.

Klem deigen jevnt ut i formen og jevn til kantene.

 

 

Prikk deigen med en gaffel.

Sett formen i kjøleskapet i 30 minutter slik at deigen blir helt kald.

 

 

Legg på et stykke bakepapir og fyll formen med keramiske bakekuler (tørkede erter/bønner kan også brukes, se tips).

 

 

Forstek paibunnen midt i ovnen ved 200°C i ca. 15-20 minutter til kantene begynner å bli gylne. Fjern bakepapiret og kulene og stek paibunnen i 5-10 minutter til slik at også bunnen får farge.

 

 

Avkjøl paibunnen til den er helt kald. Ta den ut av formen og sett den på et fat. 

 

 

Panna cotta-fyll:

Kok opp kremfløte, sukker og vanilje.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i den varme fløten.

Rør godt. La fløten avkjøles i romtemperatur i et par timer. Rør stadig i fløteblandingen under avkjølingen. Den skal holde seg helt flytende.

Sil den avkjølte fløteblandingen oppi paiformen.

Sett paien i kjøleskapet i noen timer (og gjerne over natten) slik at vaniljepuddingen stivner helt. 

 


Pynt:

Før servering dekkes paien med masse friske bær.

 

 

Sikt over melis. 

 

 

Tralala - så lekker sommerpai! 

 

 

Nydelig til 17. mai!

 

 

Og gjennom hele sommeren! 

 

 

 

Tips:

♥ Jeg bruker vaniljepasta, som gir veldig god vaniljesmak. Du kan i stedet bruke frø fra 1 vaniljestang eller 2 ts vaniljeekstrakt. 

♥ Det er lurt å avkjøle deigen etter at den trykket ut i formen og så fylle paibunnen med keramiske bakekuler eller tørkede erter under forstekingen. Det forhindrer at kantene på paibunnen krymper nedover under forstekingen. Keramiske bakekuler fås kjøpt i kjøkkenutstyrsbutikker. Tørkede erter eller bønner gjør imidlertid samme nytten. 

♥ Pass på av panna cotta-fyllet er helt, helt avkjølt før du heller det i paien. Jeg lot blandingen avkjøles i romtemperatur i ca. 2 timer. Slik forhindrer du at paibunnen trekker til seg for mye av fyllet. 

♥ Pynt med friske bær samme dag og dryss på melisdrysset rett før servering slik at kaken ser helt fersk ut. 

 

 

Håper du ble fristet til å teste å lage en deilig panna cotta-pai.

Det høres kanskje veldig originalt ut, men på svenske matsider er det allerede mange varianter av "pannacottapaj".  Flere varianter kommer også her på Det søte liv etter hvert. 

 

 

Lekker pai med enkle, rene smaker av vanilje og bær. 

Server gjerne også en bærsaus (coulis) ved siden av. 

 

 

Mmmm.... 

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Panna cotta-pai med bær
Ingredienser

Mørdeig:
♥ 300 g hvetemel
♥ 100 g melis
♥ 200 g smør
♥ 1 egg

Panna cotta-fyll:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 ss vaniljepasta (se tips)
♥ 5 plater gelatin

Pynt:
♥ 200 g bringebær
♥ 200 g blåbær
♥ 200 g jordbær
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Paibunn:
Ha mel og melis i en food processor. Tilsett smøret og kjør videre til smøret fordeler seg fint i det tørre. Tilsett så egget og kjør videre til deigen samler seg. (Har du ikke food processor, kan du smuldre smøret i det tørre med fingrene, så tilsette egget og kna deigen raskt sammen.)

Finn frem en paiform (26 cm i diameter med litt høye kanter). Spray formen godt med formfett. Klem deigen jevnt ut i formen og jevn til kantene. Prikk deigen med en gaffel. Sett formen i kjøleskapet i 30 minutter slik at deigen blir helt kald.

Legg på et stykke bakepapir og fyll formen med keramiske bakekuler (tørkede erter/bønner kan også brukes, se tips). Forstek paibunnen midt i ovnen ved 200°C i ca. 15-20 minutter til kantene begynner å bli gylne. Fjern bakepapiret og kulene og stek paibunnen i 5-10 minutter til slik at også bunnen får farge.

Avkjøl paibunnen til den er helt kald. Ta den ut av formen og sett den på et fat. 

Panna cotta-fyll:
Kok opp kremfløte, sukker og vanilje.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i den varme fløten.

Rør godt. La fløten avkjøles i romtemperatur i et par timer. Rør stadig i fløteblandingen under avkjølingen. Den skal holde seg helt flytende.

Sil den avkjølte fløteblandingen oppi paiformen. Sett paien i kjøleskapet i noen timer (og gjerne over natten) slik at vaniljepuddingen stivner helt. 

Pynt:
Før servering dekkes paien med masse friske bær.

Sikt over melis. 

Tips

♥ Jeg bruker vaniljepasta, som gir veldig god vaniljesmak. Du kan i stedet bruke frø fra 1 vaniljestang eller 2 ts vaniljeekstrakt. 

♥ Det er lurt å avkjøle deigen etter at den trykket ut i formen og så fylle paibunnen med keramiske bakekuler eller tørkede erter under forstekingen. Det forhindrer at kantene på paibunnen krymper nedover under forstekingen. Keramiske bakekuler fås kjøpt i kjøkkenutstyrsbutikker. Tørkede erter eller bønner gjør imidlertid samme nytten. 

♥ Pass på av panna cotta-fyllet er helt, helt avkjølt før du heller det i paien. Jeg lot blandingen avkjøles i romtemperatur i ca. 2 timer. Slik forhindrer du at paibunnen trekker til seg for mye av fyllet. 

♥ Pynt med friske bær samme dag og dryss på melisdrysset rett før servering slik at kaken ser helt fersk ut. 

Kakekategori
Desserter
Allergier og preferanser

3 kommentarer

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift