Nugattikake i kopp


Uvant med jobb og travle dager..? Det er det i hvert fall for meg.

Heldigvis er det mulig å kose seg med deilig kake også i hektiske ukedager. Wink 

Her er en selvkomponert variant av "Mug Cake", som er en type kake som lages og stekes rett i koppen. Disse kakene har blitt veldig populære i USA og etter hvert også i Norge. Jeg har tidligere laget Mud cake in i Mug, 5-Minute Chocolate Cake og Chocolate Brownie in a Cup.

Her har jeg brukt Nugatti i deigen, som gir deilig konsistens og sjokoladesmak på kaken. Jeg brukte den nye typen Nugatti med små hasselnøttbiter, men alle typer Nugatti kan brukes. Kaken stekes i mikrobølgeovn og er ferdig på noen få minutter.

Perfekt oppskrift hvis du blir fysen på noe digg og vil ha det NÅ!   Yum

 

 

Digg pause i hverdagen!  Cool

 

Oppskrifter passer til 1 kjempestor kopp eller 2 middels store.

 

Ingredienser:

♥ 1 lite egg (se tips)
♥ 3 ss Nugatti (se tips)
♥ 3 ss nøytral matolje
♥ 3 ss melk
♥ 4 ss sukker
♥ 4 ss hvetemel
♥ 3 ss kakao
♥ 0,25 ts bakepulver

 

Fremgangsmåte:

Rør sammen egg, Nugatti og olje.

 


Bland i melk, sukker, hvetemel, kakao og bakepulver til du får en jevn deig.

 

 

Har du en skikkelig stor kopp, kan du røre direkte i koppen. Jeg synes det er greit å røre sammen denne røren i en bolle for å få bedre røreplass, og så fylle deigen i koppen etterpå.

Fyll deigen i en stor kopp eller i to middels store kopper.

 

 

Koppen din må ikke være mer enn ⅔ full av deig, så hvis du ikke har stor nok kopp, lønner deg seg å fordele deigen på to mindre kopper.

Sett koppen i mikrobølgeovnen og stek kaken på full styrke i 2–3 minutter. Nøyaktig steketid varierer fordi mikrobølgeovner varierer litt i styrke. Det beste er å følge med på kaken og sjekke konsistensen etter 2 minutter. Jeg liker kaken best når den er litt bløt i midten. Hvis du ser at kaken hever seg for mye underveis, er det bare å åpne døren på mikroen et par ganger, så synker kaken ned igjen.

 

Ferdigstekt kake i kopp...


Server kaken varm og nylaget!

 

Smile

 

Tips:

♥ Jeg pleier å bruke et halvt stort egg, fordi jeg synes at kaken ellers har en tendens til å heve seg litt for mye under stekingen, men det går fint å bruke ett lite egg.

♥ I denne kaken liker jeg å bruke Nugatti-varianten med små biter hasselnøtter i, men du kan bruke den typen du liker best. Alle typer Nugatti gir god kake!

 

 

Hverdagen blir bedre med noen små kosepauser innimellom... Wink

 

 

Supergod kake med Nugatti!

 


♥ ♥ ♥ ♥

Nugattikake i kopp
Ingredienser

♥ 1 lite egg (se tips)
♥ 3 ss Nugatti (se tips)
♥ 3 ss nøytral matolje
♥ 3 ss melk
♥ 4 ss sukker
♥ 4 ss hvetemel
♥ 3 ss kakao
♥ 0,25 ts bakepulver

Fremgangsmåte

Rør sammen egg, Nugatti og olje. Bland i melk, sukker, hvetemel, kakao og bakepulver til du får en jevn deig.

Har du en skikkelig stor kopp, kan du røre direkte i koppen. Jeg synes det er greit å røre sammen denne røren i en bolle for å få bedre røreplass, og så fylle deigen i koppen etterpå.

Fyll deigen i en stor kopp eller i to middels store kopper.

Koppen din må ikke være mer enn ⅔ full av deig, så hvis du ikke har stor nok kopp, lønner deg seg å fordele deigen på to mindre kopper.

Sett koppen i mikrobølgeovnen og stek kaken på full styrke i 2–3 minutter. Nøyaktig steketid varierer fordi mikrobølgeovner varierer litt i styrke. Det beste er å følge med på kaken og sjekke konsistensen etter 2 minutter. Jeg liker kaken best når den er litt bløt i midten. Hvis du ser at kaken hever seg for mye underveis, er det bare å åpne døren på mikroen et par ganger, så synker kaken ned igjen.

Server kaken varm og nylaget!

Tips

♥ Jeg pleier å bruke et halvt stort egg, fordi jeg synes at kaken ellers har en tendens til å heve seg litt for mye under stekingen, men det går fint å bruke ett lite egg.

♥ I denne kaken liker jeg å bruke Nugatti-varianten med små biter hasselnøtter i, men du kan bruke den typen du liker best. Alle typer Nugatti gir god kake!

14 kommentarer

hej,
kagen ser rigtig lækker ud. :-) Ved du om man kan bage den i almindelig ovn hvis man ikke har en microbølgeovn?
Tak for skønne kager på denne side :-)

Som svar på av Hella Naef (ikke bekreftet)

Det går å steke i Ovn. Jeg prøvde selv i 15 min på 190 grader og det fungerte, det ble bra bare ikke sånn som de er ment å være.

Åh jeg eeelsker den sjokoladekaken i kopp! Jeg bruker å steke den litt mindre slik at den blir som en sjokoladefondant, smaker sååå godt og tar så liten tid! :)

Knas godt! Prøvde den - og du hadde deilig kake på noen minutter... Jeg fordelte røren på 2 kopper og hadde eg kule vaniljeis oppi når kaken er varm :) knall god!!

Veldig god ide til enkel kake. Eneste jeg endret på var mengden kakao. Den ble altfor mørk med 3ss kakao, men men 1ss ble den skikkelig god :)

Har laga min egen vri:

1 egg
3 ss nugatti
3 ss nøytral olje
3 ss melk
0,25 ts bakepulver
4 ss hvetemel
Her kommer endringene:
2 ss kakao
2 ss sukker
Bittenlitt salt, noen få korn :)

Lagde kaken i går, samboer likte den veldig godt, men ble alt for mørk for min smak!
Så i kveld prøver vi oss på en egen vri uten kakao :)

Lurer på om det MÅ være bakepulver med?
da jeg ikke har det og har veldig lyst til å prøve å lage denne

Lurer på om det MÅ være bakepulver med?
da jeg ikke har det og har veldig lyst til å prøve å lage denne

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift