Havremakroner (nesten uten mel)

Havremakroner er velkjente småkaker. Dette er en litt spesiell variant, som kjennetegnes av at kakene så å si ikke inneholder hvetemel. 

Det gjør at disse havremakronene er sunnere enn vanlig, og gir dessuten en ekstra god smak av havre.

Disse havremakronene flyter ikke ut under steking og blir kompakte og myke.

Oppskriften gir ca 25 stk.

Havremakroner (nesten uten mel)
Ingredienser

125 g smør
250 g havregryn (små, lettkokte)
1 dl sukker
2 ts hvetemel
0,5 ts bakepulver
1 egg

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret.

Bland det tørre i en bolle. Tilsett det smeltede smøret og sammenpisket egg. Bland alt til en fast, kornete deig (se tips). Sett deigen kaldt for å stivne, helst over natten.

Klem litt og litt deig sammen med hendene og form runde småkaker. Legg deg på bakepapirkledde stekeplater og trykk de litt flate med fingrene.

Stek kakene midt i ovnen ved 170°C i 10 - 15 minutter. Avkjøl småkakene på platen til de er helt kalde før de forsiktig flyttes på rist.

Tips

Dette er en spesiell deig siden den inneholder så lite mel. Vær forberedt at den i starten bare virker som bløte havrekorn, som er umulig å forme. Etter en natt (eller i hvert fall noen timer) i kjøleskapet, blir havregrynene bløtere, og det går da an å ta litt og litt deig i hendene og klemme den sammen og forme en rund kake.

Disse havremakronene blir skjøre og må derfor håndteres forsiktig. Oppbevar de kalde kakene i tett kakeboks. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

7 kommentarer

Rart.
Nå har jeg nettopp stekt havremakroner etter en oppskrift fra Tine.no. Den var helt forskjellig fra denne her inne. Bl.a. helt uten mel, 2dl sukker, 4 egg, mindre smør og mer havregryn.

Jeg har smakt på en kake av dem jeg bakte, og syntes ikke de var gode i det hele tatt. Den hadde en merkelig konsistens.

Deigen blir ikke til noe fast deig, ser mer ut som havregryn tilsatt for lite veske.
Satt den i kjøleskapet nå, får se om det blir bedre eller om det blir kastet i søppla

Dette var et merkelig bakst, Det står at man kan legge de tett på plata, men da ble det jo bare en hel kake som måtte separeres med en gang etter steking. Kakene sitter heller ikke i sammen, så det blir nesten som å lage granula som man kan ha på yoghurten til frokost. Anbefales ikke.

Deilig!
De smaker fantastisk Deilig julemat...

Dette ble bra.Men jeg måtte bruke fingrene for å få deigen samlet og fin.
MEGET VIKTIG!!!VÆR NØYAKTIG MED VEKTEN!!
GOD JUL

Super oppskrift! :D
Så lenge man er nøye med målene blir deigen lett å forme og flyter ikke ut over.
Nydelig smak og konsistens :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift