Lapper


Kjempegode lapper som er raske å lage og helt uten fett!

Oppskriften gir ca. 25 stk.

 

 

Ingredienser:

♥ 4 dl kefir
♥ 5 ss sukker
♥ 2 egg
♥ 1 ts natron
♥ 1 ts hornsalt
♥ 4 dl hvetemel

 

Fremgangsmåte:

Ha kefir, sukker og egg i en bolle og visp sammen med en stålvisp. Sikt i det tørre og fortsett å vispe til en klumpfri røre.

Varm opp en stekepanne (gjerne teflonbelagt) på middels varme. Stek passe store lapper (ca 3-4 om gangen) noen minutter på hver side til de er gyldne. Det er ikke nødvendig med fett i stekepannen. Lappene sveller litt opp under stekingen.

 

 

 

Server lappene nystekte, gjerne med hjemmelaget syltetøy.

 


Tips:

♥ Lappene smaker aller best helt nylaget, men kan også fryses.

 

 

 

Lapper som er elsket av store og små!

 


♥ ♥ ♥ ♥

Lapper
Ingredienser

4 dl kefir
5 ss sukker
2 egg
4 dl hvetemel
1 ts natron
1 ts hornsalt

Fremgangsmåte

Ha kefir, sukker og egg i en bolle og visp sammen med en stålvisp. Sikt i det tørre og fortsett å vispe til en klumpfri røre.

Varm opp en stekepanne (gjerne teflonbelagt) på middels varme. Stek passe store lapper (ca 3-4 om gangen) noen minutter på hver side til de er gyldne. Det er ikke nødvendig med fett i stekepannen. Lappene sveller litt opp under stekingen.

Serveres gjerne med hjemmelaget syltetøy.

Tips

Lappene smaker aller best helt nylaget, men kan også fryses.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

37 kommentarer

hei:) denne bakesiden er veldig lur.digger deg rett og slett:) men jeg har et spørsmal til denne oppskriften er kefir det samme som kulturmelk eller? og hvor mange gir denne oppskriften?:)

hei,frøya.denne oppskriften gir ca 10-12 vis de er store:) kulturmelk er det samme som kefir, bare kefir trur jeg er økologiak vis jeg ikke tar helt feil:)

Gikk greit å sløyfe hornsalt.
Kan også tilføye at om man ikke har syrnet melk kan man bruke H-Melk men at man da bytter ut nnatron med bakepulver. Hjelper også på da å ha litt rømme i om man har det.

Hei Silje, 1 ts hornsalt skal ikke kunne sette smak på lappene. Men det lukter noe grusomt av hornsalt, så det er kanskje det du ikke likte...? Uansett så går det greit å redusere mengden hornsalt til halvparten eller å sløyfe det helt hvis du foretrekker det.

Det er jeg helt uenig i.
Guttungen på 8 er veldig glad i lapper. Han reagerte med en gang han satte tenna i den første lappen. "Mamma, det smaker ekkelt til og med når jeg puster". Jeg og mannen min måtte med en gang prøve selv, og er helt enig. Bruker hjortetakk i mye annet, der det ikke smaker, men disse ble grufulle. Vi er ikke kresne, men disse gikk i søpla.

Kjempebra oppskrifter.
Kan disse lapper fryses ?
Takknemlig for svar

Har brukt myyye oppskrifter her inne og er superfornøyd hver gang.
Men her er jeg enig i kommentaren ovenfor om at de smakte for mye hornsalt. Hadde sikkert holdt i massevis med halvparten eller la være å ha det oppi. Skulle servere til ungene å måtte dobbeltsjekke om det var riktig mengde hornsalt for de smakte så sterkt. Men eller kjempegode!!!
Kommer definetivt til å bruke denne igjen, men uten hornsalt :) !

Hei Renathe, det skal egentlig ikke bli særlig smak av hornsaltet med bare 1 ts, men det er kanskje lukten du tenker på (den er jo ikke noe særlig...)? Uansett går det helt greit både å halvere mengden hornsalt eller å droppe det helt.
Flott å høre at du syntes lappene ble gode :-)

Må nok desverre si meg enig med et par andre her, synes de ble alt for sterkt med hornsalt. Jeg smakte på den første jeg stekte, og måtte kaste den da den rett og slett ikke var spiselig!! Jeg doblet røren jeg allerede hadde uten å ta mer hornsalt oppi. Jeg synes fortsatt de var litt sterke og luktet skikkelig ille, men de ble da spiselige.. neste gang dropper jeg hornsalt helt!
Må ellers si at du har masse gode oppskrifter som jeg er veldig fornøyd med!

Heisann. Jeg har pleid å bruke oppskriftene dine i det siste, ettersom jeg synest at de er utrolig gode. Men denne gangen må jeg helt ærlig si meg en smule skuffet over smaken. Ikke missforstå, det var en god oppskrift, og kanskje var det meg selv som gjorde feil. Jeg droppet hornsaltet ettersom jeg ikke hadde det i skuffen. Synes rett og slett lappene ble smakløse, så jeg tilsatte en god del mer kefir og vaniljeessens, noe som ble overaskende godt. Jeg anbefaler på det sterkeste å tilsette litt vaniljeessens (4-7 dråper), hvis man ikke er helt fornøyd med smaken.

Ellers tusen takk for at du legger ut oppskrifter.

Hei. Jeg syntes de luktet hornsalt, men smakte ikke set. Veldig gode. Jeg lurer på en ting, du som har bloggen, og andre. står du fikk 25 stk. Lagde du de veldig små? Jeg fikk 11 stk. Fulgte oppskriften helt og laget de i helt normale str som lapper bruker å være.

Hei. Laget de i dag. Vi måtte kaste alle, da det luktet STERKT av hornsalt og smaken var også litt hornsalt i.
Ble ganske skuffet. Du bør kanskje ta bort hornsaltet fra oppskriften i og med at de fleste som kommenterte her sier det samme.
Men de andre oppskriftene dine er god!

Angående hornsalt, er det ferskt lukter å smaker det ikke så ille, men er det gammelt lukter å smaker det mye mer.

Hei, akkurat laget og de ble for såvidt gode, men mye hornsalt smak og lukt... Hornsalt blir lite brukt her i huset så det var ganske gammelt.... Mulig årsak:-)

Jeg må dessverre si meg delvis enig i kommentarene om hornsalt. Jeg hadde akkurat kjøpt helt nytt hornsalt i butikken. De smakte ikke nødvendigvis så mye hornsalt utenom da jeg virkelig lette etter smaken, men lukten... Jeg kjente det både i nese og øyner da vi spiste dem helt ferske:( Mulig jeg reagerer litt sterkere akkurat nå ettersom jeg er gravid, men kommer uansett til å teste oppskriften uten neste gang. Ellers tusen takk for noen av verdens beste oppskrifter;)

Lagd mye lapper, men de her var ikke gode. Merkelig konsistens, og en ekstrem salmiakkstank/smak fra hornsalt. Alt gikk i søpla

Fant disse først nå, veldig gode. Har laget disse to dager på rad til frokost. Liker hverken natron eller hornsalt så her ble det brukt kun bakepulver. Tilsetter vanilje sukker og vips fantastiske lapper/sveler. Elsker dem med smør og gul ost, det er noe med den søtt/salt komboen

Gode lapper! Dropper hornsaltet, og følger ellers oppskriften (tilsetter noen ganger vaniljesukker og/eller kardemomme).

Enig med de fleste andre her, hornsalt burde blitt fjernet fra oppskriften så ikke flere kaster bort tid, penger og energi på å lage mat som ikke er spiselig. Skikkelig skuffet når jeg har laget røre og stekt lapper til hele familien og de virkelig stinker hornsalt. Jeg tok litt mindre enn en teskje også, og hornsaltet er nytt og har holdbarhet til 2024 så det er ikke gammelt.

Nydelige lapper, akkurat som de moren min brukte å lage da vi var små!

Ang. hjortetakksalt: Det SKAL jo være en smak av det i lappene.. Alle dere som ikke liker det, hvorfor ikke lage noe annet i stedet for å kritisere oppskriften?

Kom hjem fra tur til nystekte lapper, reagerte fort på at det lukta kraftig Horn salt og lurte med en gang på om kona hadde mista hele Horn salt børsa i røra men hun nektet for det, begynte så og spise men satt det fast i halsen. Sikkert en kjempe røre men Hornsalt må en ta vekk i fra denne røra så er det nok god

Synd at dere får så mye klager! En av verdens beste lapper spør du meg!

Laget disse nettopp, og de ble nydelige. Halverte mengden hornsalt pga kommentarer her. Personlig syns jeg jeg kunne brukt opprinnelig mengde, men mannen syns det hadde blitt for mye. Også godkjent av 3-åringen, som har spist mange!
P.S. Hornsaltet mitt gikk ut på dato for over 6 år siden😂🙈

Jeg merket ikke noe til hornsaltet i det hele tatt når jeg lagde disse. Det var utrolig enkelt å lage og det er første gang jeg lager ordentlige lapper som faktisk hever og ikke blir helt flate.
Jeg la til litt vaniljepulver men ikke mer enn 1ts og det ble veldig godt!!!

Da jeg lagde disse første gang, reagerte jeg også på lukten og måtte sjekke om jeg hadde brukt riktig mengde av hornsalt, men jeg merket ikke noe i smaken, til og med gutten på 7 år kjører på og spiser mange. Å si at de er uspiselig og må kastes i søpla er det litt av en overreaksjon. Det jeg liker best av oppskriften er at lappene blir hevet og myke, ikke flate lapper

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift