Lapper

30.09.2004


Kjempegode lapper som er raske å lage og helt uten fett!

Oppskriften gir ca. 25 stk.

 

 

Ingredienser:

♥ 4 dl kefir
♥ 5 ss sukker
♥ 2 egg
♥ 1 ts natron
♥ 1 ts hornsalt
♥ 4 dl hvetemel

 

Fremgangsmåte:

Ha kefir, sukker og egg i en bolle og visp sammen med en stålvisp. Sikt i det tørre og fortsett å vispe til en klumpfri røre.

Varm opp en stekepanne (gjerne teflonbelagt) på middels varme. Stek passe store lapper (ca 3-4 om gangen) noen minutter på hver side til de er gyldne. Det er ikke nødvendig med fett i stekepannen. Lappene sveller litt opp under stekingen.

 

 

 

Server lappene nystekte, gjerne med hjemmelaget syltetøy.

 


Tips:

♥ Lappene smaker aller best helt nylaget, men kan også fryses.

 

 

 

Lapper som er elsket av store og små!

 


♥ ♥ ♥ ♥

Lapper

Ingredienser

4 dl kefir
5 ss sukker
2 egg
4 dl hvetemel
1 ts natron
1 ts hornsalt

Fremgangsmåte

Ha kefir, sukker og egg i en bolle og visp sammen med en stålvisp. Sikt i det tørre og fortsett å vispe til en klumpfri røre.

Varm opp en stekepanne (gjerne teflonbelagt) på middels varme. Stek passe store lapper (ca 3-4 om gangen) noen minutter på hver side til de er gyldne. Det er ikke nødvendig med fett i stekepannen. Lappene sveller litt opp under stekingen.

Serveres gjerne med hjemmelaget syltetøy.

Tips

Lappene smaker aller best helt nylaget, men kan også fryses.

30.09.2004
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

20 kommentarer

hei:) denne bakesiden er veldig lur.digger deg rett og slett:) men jeg har et spørsmal til denne oppskriften er kefir det samme som kulturmelk eller? og hvor mange gir denne oppskriften?:)

hei,frøya.denne oppskriften gir ca 10-12 vis de er store:) kulturmelk er det samme som kefir, bare kefir trur jeg er økologiak vis jeg ikke tar helt feil:)

Det går greit med både kefir og kulturmelk :-)

Hei må man ha oppi hornsalt? Er på hytte men har ikke hornsalt.

Ja, man kan droppe hornsaltet :-)

Gikk greit å sløyfe hornsalt.
Kan også tilføye at om man ikke har syrnet melk kan man bruke H-Melk men at man da bytter ut nnatron med bakepulver. Hjelper også på da å ha litt rømme i om man har det.

Takk for tipset!

Smaker alt for mye hornsalt. Ikke noe gode.

Hei Silje, 1 ts hornsalt skal ikke kunne sette smak på lappene. Men det lukter noe grusomt av hornsalt, så det er kanskje det du ikke likte...? Uansett så går det greit å redusere mengden hornsalt til halvparten eller å sløyfe det helt hvis du foretrekker det.

Kjempebra oppskrifter.
Kan disse lapper fryses ?
Takknemlig for svar

Hyggelig å høre, Astrid :) Ja, lappene kan fryses og tiner nokså raskt.

Har brukt myyye oppskrifter her inne og er superfornøyd hver gang.
Men her er jeg enig i kommentaren ovenfor om at de smakte for mye hornsalt. Hadde sikkert holdt i massevis med halvparten eller la være å ha det oppi. Skulle servere til ungene å måtte dobbeltsjekke om det var riktig mengde hornsalt for de smakte så sterkt. Men eller kjempegode!!!
Kommer definetivt til å bruke denne igjen, men uten hornsalt :) !

Hei Renathe, det skal egentlig ikke bli særlig smak av hornsaltet med bare 1 ts, men det er kanskje lukten du tenker på (den er jo ikke noe særlig...)? Uansett går det helt greit både å halvere mengden hornsalt eller å droppe det helt.
Flott å høre at du syntes lappene ble gode :-)

Smaker alt for mye hornsalt. Dette var IKKE godt.

Må nok desverre si meg enig med et par andre her, synes de ble alt for sterkt med hornsalt. Jeg smakte på den første jeg stekte, og måtte kaste den da den rett og slett ikke var spiselig!! Jeg doblet røren jeg allerede hadde uten å ta mer hornsalt oppi. Jeg synes fortsatt de var litt sterke og luktet skikkelig ille, men de ble da spiselige.. neste gang dropper jeg hornsalt helt!
Må ellers si at du har masse gode oppskrifter som jeg er veldig fornøyd med!

Heisann. Jeg har pleid å bruke oppskriftene dine i det siste, ettersom jeg synest at de er utrolig gode. Men denne gangen må jeg helt ærlig si meg en smule skuffet over smaken. Ikke missforstå, det var en god oppskrift, og kanskje var det meg selv som gjorde feil. Jeg droppet hornsaltet ettersom jeg ikke hadde det i skuffen. Synes rett og slett lappene ble smakløse, så jeg tilsatte en god del mer kefir og vaniljeessens, noe som ble overaskende godt. Jeg anbefaler på det sterkeste å tilsette litt vaniljeessens (4-7 dråper), hvis man ikke er helt fornøyd med smaken.

Ellers tusen takk for at du legger ut oppskrifter.

Hei. Jeg syntes de luktet hornsalt, men smakte ikke set. Veldig gode. Jeg lurer på en ting, du som har bloggen, og andre. står du fikk 25 stk. Lagde du de veldig små? Jeg fikk 11 stk. Fulgte oppskriften helt og laget de i helt normale str som lapper bruker å være.

Hei. Laget de i dag. Vi måtte kaste alle, da det luktet STERKT av hornsalt og smaken var også litt hornsalt i.
Ble ganske skuffet. Du bør kanskje ta bort hornsaltet fra oppskriften i og med at de fleste som kommenterte her sier det samme.
Men de andre oppskriftene dine er god!

Hei, hvis jeg sløyfer hornsalt skal jeg doble mengde natron?

Angående hornsalt, er det ferskt lukter å smaker det ikke så ille, men er det gammelt lukter å smaker det mye mer.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet