Bamsemumskake

"Bamsemumskake".

Ja, jeg sa "Bamsemumskake"!

Dette er en helt superdeilig sjokoladekake, som inneholder Bamsemums i deigen. Bamsemumsene smelter under stekingen og etterlater deilige, bløte, småklebrige partier i kaken. Dødsgodt! 

Min lille, søte og mildt sagt overbegeistrede datter foreslo at bamsene oppå kaken burde stå mot hverandre og "susse".  Heart 

Det synes jeg var en strålende idé! Grin

 

Bilde av kaken som datteren min og jeg lagde første gangen:
 

 

Fortsatt like nydelig kake!

 

 

Ingredienser:

♥ 3 store egg
♥ 3 dl sukker
♥ 150 g smør
♥ 0,7 dl kakao
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 15 stk Bamsemums

Glasur:
♥ 0,5 dl kremfløte
♥ 100 g kokesjokolade

Pynt:
♥ 12 stk Bamsemums
♥ hjerteformet kakestrøssel

 

Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og avkjøl. Sikt mel, bakepulver og kakao og bland dette inn i eggedosisen sammen med smøret. Rør til en jevn deig. Klipp Bamsemums på midten og vend inn i deigen.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i 50-60 min. Kaken skal fortsatt være litt bløt og "sticky". Avkjøl kaken helt i formen.

Ta kaken ut av formen. Dra av bakepapiret og sett på et fat.

Kok opp fløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og ha i oppdelt sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet.

Smør sjokoladeglasuren jevnt over kaken. Pynt med Bamsemums og rosa hjerteformet kakestrøssel.

Her har jeg i tillegg pyntet kaken med rosa macarons fylt med hvit sjokoladekrem. Se oppskrift på Macarons med hvit sjokoladekrem her på Det søte liv.

 

Macarons med hvit sjokoladekrem
 

Sett kaken i kjøleskapet til glasuren har stivnet.

 

 

Tips:

♥ Bamsemums (fra Nidar) er myke skumbamser som er dekket med melkesjokolade. Du bruker 1 pk til denne kaken. På hjemmesiden til Nidar står det at Bamsemumsene ble oppfunnet allerede i 1975 og at forbruket i Norge nå er mer enn 60 millioner bamser hvert år! Videre gis denne omtalen: "Det er godt å spise Bamsemums, fordi den ønsker å bli spist – ja, den mer eller mindre ber om å bli spist! Bamsemums er i det gode humørs tjeneste og har opp gjennom tiden skapt mange gleder i ulike situasjoner. For trøst, glede, stemning, kos eller belønning - kryp inn i Bamsemumsens trygge armer!"

♥ Se også oppskrift på "Amerikansk sjokoladekake med marshmallows".

 

 

Give me a kisse, and to that kisse a score;
Then to that twenty, adde a hundred more;
A thousand to that hundred; so kisse on,
To make that thousand up a million;
Treble that million, and when that is done,
Let's kisse afresh, as when we first begun.

Heart


(Robert Herrick (1591-1674), Quote on Kisses)

 

Bamsemumskake
Ingredienser

3 store egg
3 dl sukker
150 g smør
0,7 dl kakao
0,5 ts bakepulver
2,5 dl hvetemel
15 stk Bamsemums

Glasur:
0,5 dl kremfløte
100 g kokesjokolade

Pynt:
12 stk Bamsemums
hjerteformet kakestrøssel
rosa macarons (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og avkjøl. Sikt mel, bakepulver og kakao og bland dette inn i eggedosisen sammen med smøret. Rør til en jevn deig. Klipp Bamsemums på midten og vend inn i deigen.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i 50-60 min. Kaken skal fortsatt være litt bløt og "sticky". Avkjøl kaken helt i formen.

Ta kaken ut av formen. Dra av bakepapiret og sett på et fat.

Kok opp fløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og ha i oppdelt sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet.

Smør sjokoladeglasuren jevnt over kaken. Pynt med Bamsemums og kakestrøssel og eventuelt rosa macarons.

Sett kaken i kjøleskapet til glasuren har stivnet.

Tips

Bamsemums (fra Nidar) er myke skumbamser som er dekket med melkesjokolade. Du bruker 1 pk til denne kaken. På hjemmesiden til Nidar står det at Bamsemumsene ble oppfunnet allerede i 1975 og at forbruket i Norge nå er mer enn 60 millioner bamser hvert år! Videre gis denne omtalen: "Det er godt å spise Bamsemums, fordi den ønsker å bli spist – ja, den mer eller mindre ber om å bli spist! Bamsemums er i det gode humørs tjeneste og har opp gjennom tiden skapt mange gleder i ulike situasjoner. For trøst, glede, stemning, kos eller belønning - kryp inn i Bamsemumsens trygge armer!"

- -

"Give me a kisse, and to that kisse a score;
Then to that twenty, adde a hundred more;
A thousand to that hundred; so kisse on,
To make that thousand up a million;
Treble that million, and when that is done,
Let's kisse afresh, as when we first begun."

(Robert Herrick (1591-1674), Quote on Kisses)

Kakekategori
Allergier og preferanser

7 kommentarer

Må bare få sagt at den kaka så heilt himmelsk ut.
Min trailersjåfør/hobbykokk samboer så innlegget i et vg på Høydalsmo og måtte rett og slett rive ut siden å ta med hjem.
Så nå blir det ei stk meget strålande fornøyd gravid hormonbombe her i huset i kveld når mannen har bakt kake! ;)

Hei! Jeg elsker bloggen din! Har prøvd mange av dine oppskrifter og fått veldig god tilbakemelding:)

Jeg vil gjerne prøve denne kaken til en bursdagsfest i morgen og har en stor pakke med medium egg i kjøleskapet...i oppskriften står det store egg...trur du det holder å bruke 3 medium egg(eller eventuelt 4 medium egg)?

Hilsen Anette.

Hei Anette, takk for koselig hilsen:) Har du medium egg, ville jeg brukt 3 stk likevel (men 4 hadde nok også gått bra med mindre de er "stor medium"). Er det små egg, ville jeg brukt 4 stk. God helg og kos deg med kaken:)

Ser virkelig frem til å ha denne kaken på valentinsday, men lurer på om det er mulig å fryse bunnen. Også bare ta den opp til tining og lage toppingen på dagen?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift