Bananmuffins

Denne oppskriften på Bananmuffins gir myke, litt kompakte og svært gode muffins med deilig banansmak. Oppskriften er enkel og deigen skal bare røres raskt sammen.

Muffinsene er spesielt godt likt av barn - også de helt minste!

Oppskriften gir 12 stk.

Bananmuffins
Ingredienser

50 g smør
2 bananer (ca 250 g uten skall)
150 g sukker
1 egg
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
250 g hvetemel

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Mos bananene (bruk gjerne stavmikser). Rør i sukker, vaniljesukker, det avkjølte smøret og lett sammenpisket egg. Sikt i hvetemel og bakepulver og bland deigen forsiktig sammen (rør så lite som mulig).

Sett doble papirformer utover på en stekeplate og fyll deigen i formene ved hjelp av to spiseskjeer. Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i 10 min. Avkjøl og sikt over melis.

Tips

Bruk godt modne bananer - det gir best banansmak.

Doble papirformer gjør at muffinsene holder fasongen bedre. Du kan alternativt sette papirformer i et muffinsbrett.

Muffinsene er fine å fryse. Gi dem et lite ekstra melisdryss rett før servering, da ser de helt ferske ut.

Kakekategori
Allergier og preferanser

28 kommentarer

Akkurat lagd disse! Dobblet oppskriften og fikk noen hærlige muffins som falt i samk hos hele familien. Spesielt gode med ett glass melk til :-)
Måtte forresten spe på med litt melk i rørern da det ble for mye mel... men det gikk bra!
Takk for oppskrift :-)

Hei.
Kan disse brukes til cupcakes? Hva slags topping/krem kan man bruke da? Jeg elsker denne bloggen. Lager ingen kaker uten å sjekke at her finnes oppskrift. Alltid vellykket, så stå på :)

Som svar på av Lille My (ikke bekreftet)

Så koselig å høre:-) Alle slags frostinger kan brukes, for eksempel en vaniljefrosting som du finner hvis du går inn på oppskriften på Vanilla Cupcakes. Men jeg liker disse aller best naturell:-) Se også oppskrift på Banana Cupcakes with Vanilla Frosting (som er en annen oppskrift). Jeg får ikke linket her i kommentarfeltet, men du kan søke på banana cupcakes i tittelfeltet, så får du opp flere treff:)

Takk for god oppskrift! Superenkle og supergode muffins!! :) Doblet også oppskriften, og det gav 16 stk for min del. Ble da kanskje bittelitt større enn på bildene over her.

Og til Lille My, vedr topping, så kan jeg veldig veldig varmt anbefale Nugatti! Det var helt hinsides godt :P Enkelt er det også, bare å smøre på mens Nugattien er romtemperert, og evt sette litt kjølig noen minutter om man vil ha det litt stivere :)

Vel bekomme ;)

OMG!!!!! Dei her va nyyyydelig! :D
Enig i at det ble litt for mye mel, holdt med 180 gram her.
Tok å i litt kardemomme :)
Blei en hærlig blanding av nystekte bolla og bananmuffins :)

Ble pent nødt å dra på butikken å leite etter overmodne banana ;)

Nydelige muffins!!! Synes ofte banankaker blir vel tunge i konsistensen og er vanskelige å få stekt perfekt, men disse muffinsene var bare helt perfekte!:)
Jeg fikk 30 små av denne oppskriften og nå er runde nummer to i ovnen, den første ladningen forsvant på mystisk vis;)

Fantastisk oppskrift på bananmuffins. Bakte 4 porsjoner med en gang. 2 av dem med kardemomme i - kjempegodt. Jeg fikk 90 muffins av 4 porsjoner. Testa ut mine 2 nye stekeovner - den ene med damp. Det var ikke tvil om hvor de mykeste muffinsene ble stekt - nemlig i dampovnen. Anbefales. Ha en fortryllende helg - kos med bananmuffins :-)

Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke....og ble utrolig skuffet da jeg fikk noen muffins som var smakløse, og skikkelig tunge. Som kompakt brød. Nå må jeg finne ut hva jeg kan gjøre med de, for jeg laget 3 ganger oppskriften! Utrolig skuffendes :(

Mine ble også ganske tunge og tørre. Er nok litt for mye mel i oppskriften, ser andre også skriver det. Jeg skal gi den en sjangse til, men da skal jeg helle oppi litt melk eller redusere melmengden.

Ja, de er altfor tørre pga for mye mel. Ser at det finnes helt like oppskrifter, men da med tillegg av olje og mindre mel. Kanskje lurt å endre oppskriften litt? I tillegg var 10 min altfor lite i min ovn.

disse var kjempe nydelige andre gangen jeg lager dette til familien ,
og både store og små liker det !!
fin måte å bli kvitt brune bananer på :) takk for oppskrift ;)

Disse ble rågode! Takk for god oppskrift. Jeg byttet ut litt av melet med litt grovt, og kuttet ned på sukker, da kan barna ha de i matboksen

Himmel og hav så gode disse ble!!
Jeg hadde litt mindre mel, og litt mindre sukker. Perfekte!

Jeg tilsatte et ekstra egg og 1 dl.vann siden det ble umulig å røre til en jevn deig. Måtte steke i 20 min.hos meg i ny ovn!

Har nettopp tatt 12 muffins ut av ovnen, gleder meg til å smake på dem:)
Men mine måtte stå i 15 minutter i ovnen og ikke ti som det står i oppskriften.
Regner med at steketiden varierer fra ovn til ovn.

Lagde akkurat disse, fikk 12 fine muffins.
Gjorde en liten vri, hadde i 3 bananer, kun 180g mel, en tskje kanel og ingen egg! Ble så gode!

Hadde litt tid til overs etter barna har lagt seg og et par overmodne bananer som var synd å kaste... det gikk raskt og enkelt å lage, så tenkte jeg å ta et par stykker på jobb til frokost, MEN det gikk ikke, for barna vakna opp før meg og spiste opp alle 12 stk. ER DET MULIG å smake så godt??? Tusen takk for oppskriften :)

Alt for mye mel. Gikk ikke ann å spise. Vurdere å endre oppskriften eller? Ble som en bolledeig. Fulgte oppskriften nøyaktig.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift