Brukere online: 1716
Brukere i dag: 6362
Brukere siste 7 dager: 179802
Verdens beste browniesoppskrift!
Pynt med søte Lovehearts hvis du er i det rette humøret!
♥
♥
Ingredienser:
♥ 150 g smør
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 3 store egg
♥ 4 dl sukker
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 5 ss kakao
♥ 2,25 dl hvetemel
Fremgangsmåte:
Smelt smør i en liten kjele. Tilsett kokesjokolade og la den smelte i smøret. Ta kjelen av platen.
Pisk egg og sukkeret luftig med en stålvisp (du trenger ikke piske eggedosis). Pisk deretter inn i sjokoladesmøret. Sikt i mel, kakao og vaniljesukker. Rør deigen raskt sammen.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (20x30 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25 min. Kaken skal fortsatt virke litt rå i midten. Avkjøl kaken i formen før den deles opp i små serveringsstykker.
Tips:
Se også oppskrift på "American Brownies" her på Det søte liv.
Denne oppskriften vil du også kunne finne i boken "Digg på en fredag", som er skrevet av Jørgen O Grann, men hvor Det søte liv har stått for hele dessertkapittelet!
Digg på fredag, utgitt av Schibsted Forlag (2012)
Dette er en utrolig herlig bok som jeg absolutt anbefaler deg å anskaffe!
Her ser du gutta som inviterte meg med på bokprosjektet Digg på fredag! Jørgen står til høyre, grafisk designer Tom i midten og fotograf Jo Michael til venstre.
Jo Michael tok dette nydelige bildet av disse browniesene som du finner i boken:
Foto: www.jomichael.com
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
150 g smør
300 g kokesjokolade
3 store egg
4 dl sukker
3 ts vaniljesukker
5 ss kakao
2,25 dl hvetemel
Smelt smør i en liten kjele. Tilsett kokesjokolade og la den smelte i smøret. Ta kjelen av platen.
Pisk egg og sukkeret luftig med en stålvisp (du trenger ikke piske eggedosis). Pisk deretter inn i sjokoladesmøret. Sikt i mel, kakao og vaniljesukker. Rør deigen raskt sammen.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (20x30 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25 min. Kaken skal fortsatt virke litt rå i midten. Avkjøl kaken i formen før den deles opp i små serveringsstykker.
Oppskriften finnes i kokeboken "Digg på fredag" (Schibsted forlag, 2012) - der Det søte liv står for dessertkapittelet:-)
35 kommentarer
Hei!
Hei!
Kaka så perfekt ut i konsistens på bildet, men mengen sjokolade/smør i forhold til resten av ingrediensene skurrer litt. Forsøkte å bake denne etter denne oppskriften og endte med at røra skilte seg, ble klumpete og under steking lå kaka og kokte i fett. Lurer på om det egentlig er meningen at en skal bruke halvparten av sjokolademengden til smelting og halvparten å ha i hakket helt til slutt? eller har jeg gjort noe annet galt i prosessen? har vært ute for dette en gang tidligere med en liknende oppskrift, da leste jeg etterpå at halve sjokolademengden skulle has i til slutt, hakket, slik at den ikke smeltet sammen med resten av ingredisensene...
Kan det være at sjokolade
Kan det være at sjokolade/smør var altfor varm da du blandet dem i egg/sukker?
Hei Silje, litt usikker på
Hei Silje, litt usikker på hva det kan være du gjør galt. Det er ikke noe feil i oppskriften.
Sjokoladen skiller seg og blir klumpete hvis den blir for varm. Derfor kan det være slik June skriver at du kanskje har hatt for mye varme. Prøv først å smelte smøret og så ta kjelen av platen. Ha så i hakket sjokolade og la sjokoladen smelte i det varme smøret. Følg for øvrig oppskriften som jeg har beskrevet den.
Gi kaken en sjanse til, den er supergod! :-)
Denne var faktisk verdens
Denne var faktisk verdens beste brownies!!! Helt perfekt
Jeg bakte denne kaka i dag -
Jeg bakte denne kaka i dag - kaka var perfekt! God og saftig! Anbafales!
Tusen takk for hyggelig
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, June! Veldig stas for meg å høre at kaken slo an :-)
Denne Brownie oppskriften
Denne Brownie oppskriften blir alltid perfekt. Verdens Beste Brownies :)
Veldig hyggelig å høre, Elina
Veldig hyggelig å høre, Elina! Takk for tilbakemeldingen! :-)
Jeg bakte kaka i dag, det ble
Jeg bakte kaka i dag, det ble kjempe bra :-) Røra var litt for tyk mot slutten så tok 1dl vann i tillegg, funket knall!
Takk for tilbakemeldingen,
Takk for tilbakemeldingen, Katrine. Det skal ikke være nødvendig med vann i denne deigen, men bra at det funket for deg! :-)
Skikkelig god
Skikkelig god
Enig
Enig
Stas å høre at kaken falt i
Stas å høre at kaken falt i smak :)
Hva kan man bruke istedenfor
Hva kan man bruke istedenfor koke sjokolade plate ??????? trenger svar raskt !
Anbefaler å følge oppkriften
Anbefaler å følge oppskriften :)
GÅR DET ANN Å BRUKE
GÅR DET ANN Å BRUKE MELKESJOKOLADE?
Det går fint, Emma :-) Kaken
Det går fint, Emma :-) Kaken blir søtere og lysere i fargen, men sikkert god!
Hei, jeg har tenkt å ta i
Hei, jeg har tenkt å ta i bruk denne oppskriften for Brownies, men har ikke langpanne: kan jeg da bare bruke en rund ildfast form?
Ja, det går fint å bruke
Ja, det går fint å bruke annen type form. Rund form bør være 26 cm i diameter.
Når kaka hadde stått i ovnen
Når kaka hadde stått i ovnen i 25 min. trodde jeg at den skulle vært ferdig men dett var den absolutt ikke, den måtte stå i ovnen nesten 30 min. ekstra og da var den fortsatt deigete?
Men kaka smakte absolutt helt fantastisk!
Hei Laura, som jeg skriver,
Hei Laura, som jeg skriver, virker kaken rå når den tas ut av ovnen, men den stivner i kjøleskapet når den avkjøles og er helt kald. Det er fordi sjokolade og smør er flytende når kaken er i ovnen, men både smør og kokesjokolade blir fast etter noen timer i kjøleskapet og da blir kaken også fast. Jeg pleier å la kaken stå i kjøleskapet over natten før jeg tar den ut av formen, og da blir kaken helt stiv og lett å dele i biter.
Steker du kaken så lenge som du skriver, regner jeg med at den var fast nok til å kunne serveres da du tok den ut av ovnen. Smaken er sikker veldig god da også, men du får ikke den klebrige konsistensen som disse browniesene egentlig skal ha.
Viktigste er uansett at kaken smakte godt! :-)
Denne oppskriften er en stor
Denne oppskriften er en stor suksess, jeg bruker den alltid!
Ca. 1 gang i uka
Oi det var ofte :-) Så stas å
Oi det var ofte :-) Så stas å høre, Ava! Tusen takk for tilbakemeldingen :-)
Hei!
Hei!
Denne kaken var knallgod! Skulle gjerne laget en stor langpanne. Kan jeg doble oppskriften da?
Hei! :) Går det ann å bruke
Hei! :) Går det ann å bruke 200 g kokesjokolade og 100 g hvit sjokolade?? Kaka ser kjempegod ut!!
Kaka var god
Kaka var god
Alle spør om eg kan lage den
Alle spør om eg kan lage den hjemme er så glad for at du hadde ein sånn oppskrift
Verdens beste brownie
Verdens beste brownie-oppskrift :-D
Ser ut som en veldig god
Ser ut som en veldig god oppskrift! Jeg tenkte å lage denne ikveld og ta med til venninnen min imorgen, som har bursdag. Det går vel fint at kaken står over natten? Den blir vel ikke noe dårligere av det? Tusen takk for svar!!!
Har bakte disse browniesene
Har bakte disse browniesene mange ganger, og baker dem igjen i dag:) Verdens beste brownies, det synes både jeg og min brownies-elskende 6-åring! Og vi har prøvd mange andre oppskrifter på jakt etter den perfekte brownies. Men jeg kommer tilbake til denne nok en gang! God helg!
Hei! Prøvde å bake kaken idag
Hei! Prøvde å bake kaken idag, men den ble ikke like stiv som dek på bildet. Har du noen tips til at den blir sånn som den på bilde?
Gjorde et forsøk på denne
Gjorde et forsøk på denne kaken i kveld, det gikk strålende ser det ut til. Har hittil bare smakt en liten del av kanten siden kaken skal sparer til i morgen :) Tror jordbær vil være ypperlig tilbehør, de utenlandske er litt syrlige som står i kontrast til den søte kaken. Takk for oppskrift!
Har laget denne kaken før, og
Har laget denne kaken før, og den ble helt perfekt! Selv mannen min som vanligvis ikke er så begeistret for brownies syntes den var kjempegod.
Men har behov for å lage en litt større, så lurte på om det er mulig å øke mengden for en større form? Har det i så fall noe å si for steketiden?
Mange grader og hvor lenge i
Mange grader og hvor lenge i ovnen hvis jeg bruker rund 26 cm kakeform istedenfor langpanne 20×30 som står i oppskriften?
For mye kakao i denne
For mye kakao i denne oppskriften etter min smak, dessverre.
Skriv ny kommentar