Amerikanske brownies

 

Verdens beste browniesoppskrift!

 

Pynt med søte Lovehearts hvis du er i det rette humøret! Heart

 

 

 

 

 

 

Ingredienser:

♥ 150 g smør
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 3 store egg
♥ 4 dl sukker
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 5 ss kakao
♥ 2,25 dl hvetemel

 

Fremgangsmåte:

Smelt smør i en liten kjele. Tilsett kokesjokolade og la den smelte i smøret. Ta kjelen av platen.

Pisk egg og sukkeret luftig med en stålvisp (du trenger ikke piske eggedosis). Pisk deretter inn i sjokoladesmøret. Sikt i mel, kakao og vaniljesukker. Rør deigen raskt sammen.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (20x30 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25 min. Kaken skal fortsatt virke litt rå i midten. Avkjøl kaken i formen før den deles opp i små serveringsstykker.

 

 

Tips:

Se også oppskrift på "American Brownies" her på Det søte liv.

 

Denne oppskriften vil du også kunne finne i boken "Digg på en fredag", som er skrevet av Jørgen O Grann, men hvor Det søte liv har stått for hele dessertkapittelet!

 

Digg på fredag, utgitt av Schibsted Forlag (2012)

 

Dette er en utrolig herlig bok som jeg absolutt anbefaler deg å anskaffe!

 

Her ser du gutta som inviterte meg med på bokprosjektet Digg på fredag!  Jørgen står til høyre, grafisk designer Tom i midten og fotograf Jo Michael til venstre.

 

Jo Michael tok dette nydelige bildet av disse browniesene som du finner i boken:

 

Foto: www.jomichael.com

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Amerikanske brownies
Ingredienser

150 g smør
300 g kokesjokolade
3 store egg
4 dl sukker
3 ts vaniljesukker
5 ss kakao
2,25 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Smelt smør i en liten kjele. Tilsett kokesjokolade og la den smelte i smøret. Ta kjelen av platen.

Pisk egg og sukkeret luftig med en stålvisp (du trenger ikke piske eggedosis). Pisk deretter inn i sjokoladesmøret. Sikt i mel, kakao og vaniljesukker. Rør deigen raskt sammen.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (20x30 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25 min. Kaken skal fortsatt virke litt rå i midten. Avkjøl kaken i formen før den deles opp i små serveringsstykker.

Tips

Oppskriften finnes i kokeboken "Digg på fredag" (Schibsted forlag, 2012) - der Det søte liv står for dessertkapittelet:-)

35 kommentarer

Hei!

Kaka så perfekt ut i konsistens på bildet, men mengen sjokolade/smør i forhold til resten av ingrediensene skurrer litt. Forsøkte å bake denne etter denne oppskriften og endte med at røra skilte seg, ble klumpete og under steking lå kaka og kokte i fett. Lurer på om det egentlig er meningen at en skal bruke halvparten av sjokolademengden til smelting og halvparten å ha i hakket helt til slutt? eller har jeg gjort noe annet galt i prosessen? har vært ute for dette en gang tidligere med en liknende oppskrift, da leste jeg etterpå at halve sjokolademengden skulle has i til slutt, hakket, slik at den ikke smeltet sammen med resten av ingredisensene...

Som svar på av silje fredriksen (ikke bekreftet)

Kan det være at sjokolade/smør var altfor varm da du blandet dem i egg/sukker?

Som svar på av silje fredriksen (ikke bekreftet)

Hei Silje, litt usikker på hva det kan være du gjør galt. Det er ikke noe feil i oppskriften.

Sjokoladen skiller seg og blir klumpete hvis den blir for varm. Derfor kan det være slik June skriver at du kanskje har hatt for mye varme. Prøv først å smelte smøret og så ta kjelen av platen. Ha så i hakket sjokolade og la sjokoladen smelte i det varme smøret. Følg for øvrig oppskriften som jeg har beskrevet den.

Gi kaken en sjanse til, den er supergod! :-)

Jeg bakte kaka i dag, det ble kjempe bra :-) Røra var litt for tyk mot slutten så tok 1dl vann i tillegg, funket knall!

Hei, jeg har tenkt å ta i bruk denne oppskriften for Brownies, men har ikke langpanne: kan jeg da bare bruke en rund ildfast form?

Når kaka hadde stått i ovnen i 25 min. trodde jeg at den skulle vært ferdig men dett var den absolutt ikke, den måtte stå i ovnen nesten 30 min. ekstra og da var den fortsatt deigete?
Men kaka smakte absolutt helt fantastisk!

Hei Laura, som jeg skriver, virker kaken rå når den tas ut av ovnen, men den stivner i kjøleskapet når den avkjøles og er helt kald. Det er fordi sjokolade og smør er flytende når kaken er i ovnen, men både smør og kokesjokolade blir fast etter noen timer i kjøleskapet og da blir kaken også fast. Jeg pleier å la kaken stå i kjøleskapet over natten før jeg tar den ut av formen, og da blir kaken helt stiv og lett å dele i biter.

Steker du kaken så lenge som du skriver, regner jeg med at den var fast nok til å kunne serveres da du tok den ut av ovnen. Smaken er sikker veldig god da også, men du får ikke den klebrige konsistensen som disse browniesene egentlig skal ha.

Viktigste er uansett at kaken smakte godt! :-)

Hei!
Denne kaken var knallgod! Skulle gjerne laget en stor langpanne. Kan jeg doble oppskriften da?

Ser ut som en veldig god oppskrift! Jeg tenkte å lage denne ikveld og ta med til venninnen min imorgen, som har bursdag. Det går vel fint at kaken står over natten? Den blir vel ikke noe dårligere av det? Tusen takk for svar!!!

Har bakte disse browniesene mange ganger, og baker dem igjen i dag:) Verdens beste brownies, det synes både jeg og min brownies-elskende 6-åring! Og vi har prøvd mange andre oppskrifter på jakt etter den perfekte brownies. Men jeg kommer tilbake til denne nok en gang! God helg!

Hei! Prøvde å bake kaken idag, men den ble ikke like stiv som dek på bildet. Har du noen tips til at den blir sånn som den på bilde?

Gjorde et forsøk på denne kaken i kveld, det gikk strålende ser det ut til. Har hittil bare smakt en liten del av kanten siden kaken skal sparer til i morgen :) Tror jordbær vil være ypperlig tilbehør, de utenlandske er litt syrlige som står i kontrast til den søte kaken. Takk for oppskrift!

Har laget denne kaken før, og den ble helt perfekt! Selv mannen min som vanligvis ikke er så begeistret for brownies syntes den var kjempegod.

Men har behov for å lage en litt større, så lurte på om det er mulig å øke mengden for en større form? Har det i så fall noe å si for steketiden?

Mange grader og hvor lenge i ovnen hvis jeg bruker rund 26 cm kakeform istedenfor langpanne 20×30 som står i oppskriften?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift