Pavlova til 17. mai


Marengskaker er skikkelig i vinden for tiden, så hvorfor ikke lage verdens mest berømte marengskake til 17. mai?

 

 

En ekte Pavlova skal være høy og bugne av krem og bær!

Marengsen er sprø utenpå og litt bløt inni.

 

 

Nydelig kake!

 

 

 

Ingredienser:

Pavlova:
♥ 4 eggehviter
♥ 200 g sukker
♥ 0,5 ts vineddik
♥ 1,5 ss maizena

Krem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 3 ts vaniljesukker

Pynt:
♥ friske jordbær
♥ friske bringebær
♥ friske blåbær
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte:

Pisk eggehvitene stive.  Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking.  Pisk lenge (ca 20 min) med mikser til du får en tykk og stiv marengs. Bland forsiktig i eddik og maizena med en slikkepott (ikke rør mer enn nødvendig, så marengsen beholder fastheten).

Tegn opp en sirkel på ca 22 cm i diameter på et bakepapir. Fordel marengsen innenfor sirkelen slik at du får enn liten, tykk kake. Bruk slikkepotten og jevn til kantene ved å dra slikkepotten nedenfra og opp. Glatt til overflaten og lag en grop på toppen av kaken (se tips).

Stek kaken midt i ovnen ved 150 °C i 1 time. Slå av varmen og la kaken stå i ovnen og tørke til ovnen er helt kald.

 

Sett kaken på et stort og solid kakefat. 

 

 

Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Fordel kremen på toppen av kaken. Pynt med masse friske bær.

 

 

 

Gi kaken et melisdryss rett før servering.

 

 

Verdens beste kake! 

 

 

Med røde og blå bær blir Pavlova den perfekte kaken til 17. mai! 

 

 

Marengkaken blir sprø utenpå og myk inni. 

 

 

Alle liker kombinasjonen marengs, krem og bær! 

 

 

Tips:

♥ Stusser du ved at det skal være eddik i marengsen? Ikke fall for fristelsen å droppe den. Eddik er en viktig ingrediens, som sørger for at marengsbunnen får den rette, myke og litt seige konsistensen i midten.

♥ Bruk friske bær og ikke bær som har vært frosne, for tinte bær blir for rennende oppå kaken.

♥ Det går fint å lage marengsbunnen dagen i forveien. Oppbevar den i romtemperatur over natten. Kaken bør serveres samme dag som den pyntes med pisket krem og bær. 

♥ Se også Pavlova med råkrem og bær og Pavlova med vaniljekrem og bær

 

Pavlova er virkelig en flott 17. mai-kake!

 

 

 

Ikke rart dette har blitt hele Norges nye nasjonalkake! 

 

 

Med denne oppskriften er jeg sikker på at du vil lykkes med å lage en perfekt Pavlova! 

 

 

Nam!

Hurra! 

 


♥ ♥ ♥ ♥

Pavlova til 17. mai
Ingredienser

Pavlova:
♥ 4 eggehviter
♥ 200 g sukker
♥ 0,5 ts vineddik
♥ 1,5 ss maizena

Krem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 3 ts vaniljesukker

Pynt:
♥ friske jordbær
♥ friske bringebær
♥ friske blåbær
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive.  Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking.  Pisk lenge (ca 20 min) med mikser til du får en tykk og stiv marengs. Bland forsiktig i eddik og maizena med en slikkepott (ikke rør mer enn nødvendig, så marengsen beholder fastheten).

Tegn opp en sirkel på ca 22 cm i diameter på et bakepapir. Fordel marengsen innenfor sirkelen slik at du får enn liten, tykk kake. Bruk slikkepotten og jevn til kantene ved å dra slikkepotten nedenfra og opp. Glatt til overflaten og lag en grop på toppen av kaken (se tips).

Stek kaken midt i ovnen ved 150 °C i 1 time. Slå av varmen og la kaken stå i ovnen og tørke til ovnen er helt kald.

Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Fordel kremen på toppen av kaken. Pynt med masse friske bær og gi kaken et melisdryss rett før servering.

Tips

♥ Stusser du ved at det skal være eddik i marengsen? Ikke fall for fristelsen å droppe den. Eddik er en viktig ingrediens, som sørger for at marengsbunnen får den rette, myke og litt seige konsistensen i midten.

♥ Bruk friske bær og ikke bær som har vært frosne, for tinte bær blir for rennende oppå kaken.

♥ Det går fint å lage marengsbunnen dagen i forveien. Oppbevar den i romtemperatur over natten. Kaken bør serveres samme dag som den pyntes med pisket krem og bær. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

15 kommentarer

Skal lage denne til 17 mai. Har aldri prøvd å lage den før, men gleder meg. Vet at Pavlova er en nydelig god kake :)

Hei:) og takk for mange inspirerende kakeoppskrifter;) når du skriver vin eddik er det samme som hvit vins eddik? Mvh Hege Thommesen

Hei!

Har aldri ikke prøvd meg på en pavlova før, men tenkte å prøve meg på denne i dag! Hva mener du med denne gropen? Ser ikke noe tips om det heller :-S

Bakte denne kaka til 17. mai, den ble kjempesuksess! Bakte to stk med 24 cm diameter og la de oppå hverandre med sjokolade i midten, ellers lik oppskriften, ble godt mottatt! Takk for oppskriften! :)

Hei.den hevet flott..men nesten helt hul inni,jeg har fulgt oppskrift slavisk..hva kan dette komme av?

Haster! er temperaturene her beregnet på varmluft eller "vanlig"?Skal lage bunnen i dag til morgendagen, så det haster litt med svar:)
På forhånd takk!
-Marie-

Hei. fulgte oppskrift etter punkt og prikke, men pavlovaen ble helt hul... Nå må jeg lage en ny en.. Synes også det var litt høy temperatur å steke den på. Den fikk mye farge..

Jeg har laget denne veldig mange ganger og den blir alltid en hit:)
De eneste gangene jeg har fått hulrom inni er når det har vært luftlommer under.

Jeg har brukt denne flere ganger og hver gang med "hull" i midten. Nå skjønner jeg hvorfor. 20 minutter med mikseren er altfor lenge. Jeg brukte maks 6 minutter. Og kaka ble hel. Så på Wenches pavlova (TV2) og hun brukte bare 5 minutter.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift