Pavlova med vaniljekrem og bær

Hei dere! 

Årets mest intense kakeuke står for tur, og øverst på tronen over de mest bakte kakene finner vi Pavlova

Det er vel ingen kake som bakes mer til 17. mai enn denne kaken her.  Heart  

 

 

Personlig virkelig elsker jeg denne kaken - det ser du av alle Pavlova-variantene HER på Det søte liv.  Smile  

Kombinasjonen marengs, som er sprø utenpå og bløt inni, masse krem og en bugnende haug med friske bær er rett og slett fantastisk nydelig! 

 

 

Denne gangen har jeg dekket den deilige marengskaken med en vidunderlig god, hjemmelaget vaniljekrem i tillegg til bærene.

 

 

En perfekt Pavlova! 

 

 

 

Ingredienser: 

Pavlova:
♥ 4 eggehviter
♥ 200 g sukker
♥ 0,5 ts vineddik
♥ 1,5 ss maizena

Vaniljekrem:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 1 ss vaniljepasta eller vaniljestang
♥ 4 eggeplommer
♥ 25 g maisenna
♥ 125 g sukker
--
♥ 2,5 dl kremfløte

Pynt:
♥ 300 g jordbær
♥ 150 g bringebær
♥ 150 g bjørnebær
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte:

Start gjerne kvelden i forveien med å lage marengskaken og å koke vaniljekremen.
 

Pavlova:

Pisk eggehvitene stive.  Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking.  Pisk lenge med elektrisk mikser (minst 10 minutter) til du får en tykk og stiv marengs. Bland forsiktig i eddik og maizena med en slikkepott (ikke rør mer enn nødvendig, så marengsen beholder fastheten).

Tegn opp en sirkel på ca 22 cm i diameter på et bakepapir. Fordel marengsen innenfor sirkelen slik at du får enn liten, tykk kake. Bruk slikkepotten og jevn til kantene ved å dra slikkepotten nedenfra og opp. Glatt til overflaten og lag en grop på toppen av kaken (se tips).

Stek kaken midt i ovnen ved 150 °C i 1 time. Slå av varmen og la kaken stå i ovnen og tørke til ovnen er helt kald (minst 1 time til, og gjerne over natten).


Vaniljekrem:

Kok opp kremfløte og vaniljepasta (eller bruk vaniljestang og vaniljefrø). Ta kjelen av platen (og fjern vaniljestangen).

I en annen bolle blandes eggeplommer, maisenna og sukker lett sammen til en tykk grøt.

Ha den varme vaniljefløten litt og litt i eggeblandingen. Bland godt med håndvispen. Ha så det hele tilbake i kjelen.

Varm opp på nytt under stadig omrøring, men nå er det veldig viktig at kremen ikke koker for da kan den skille seg. Vaniljekremen tykner etter hvert som den blir varm.

Ta kjelen av platen og la vaniljekremen avkjøles til romtemperatur. Rør av og til.

Sett så vaniljekremen i kjøleskapet til den er helt tykk (minst i et par timer, og gjerne over natten, men dekk da gjerne over med litt plastfilm så det ikke danner seg snerk på overflaten).


Pynting på serveringsdagen:

Finn frem den kalde vaniljekremen og rør den opp med en skje slik at den blir myk og klumpfri.

 

 

Pisk 2,5 dl kremfløte til krem. Vend fløtekremen sammen med vaniljekremen slik at du får en lys og luftig vaniljekrem. 

 

 

Sett marengskaken på et kakefat. 

 

 

Fordel over vaniljekremen. 

 

 

Fyll opp gropen i midten av marengskaken med vaniljekremen og smør den deretter litt utover kantene på kaken. 

 

 

Pynt med jordbær, bringebær og bjørnebær.

 

 

Sikt over melis rett før servering. 

 

 

For en vidunderlig kake dette er! 

 

 

Den hjemmelagte vaniljekremen er utrolig god i kombinasjon med marengsen og de friske bærene. 

 

 

Tips:

♥ Stusser du ved at det skal være eddik i marengsen? Ikke fall for fristelsen å droppe den. Eddik er en viktig ingrediens, som sørger for at marengsbunnen får den rette, myke og bløte konsistensen i midten.

♥ Det er viktig at eddik og maisenna kun vendes helt forsiktig inn i marengsen. Ikke bruk elektrisk mikser til det! Da risikerer du at marengsen blir tynnere i konsistensen igjen og du får ikke en høy og flott marengskake. Jeg bruker kun slikkepotten og vender ikke rundt mer enn helt nødvendig for å få alt blandet i marengsen.

♥ Jo stivere marengs du pisker, jo mindre vil marengsbunnen flyte utover under steking.

♥ Det er som sagt bare en fordel å lage klar marengsbunnen dagen i forveien. Oppbevar den i romtemperatur over natten.

♥ Vaniljekremen kan også kokes klar kvelden, dekkes med plastfolie og oppbevares i kjøleskapet til dagen etter, men bland den med pisket fløtekrem rett før servering. Hvis du lager vaniljekremen på serveringsdagen, må du huske at den må stå kaldt i et par timer før du blander den med pisket fløtekrem. 

♥ Bruk friske bær og ikke bær som har vært frosne, for tinte bær blir for rennende oppå kaken.

♥ Kaken bør serveres samme dag som den pyntes med pisket krem og bær. 

 

Husk at en Pavlova skal være høy og majestetisk, og bugne av bær! 

 

 

♥ Se også Pavlova med råkrem og bær og Pavlova med eggekrem.

 

Ikke rart at Pavlova er så populær! 

 

 

Lag denne nydelige varianten med vaniljekrem, du også! 

 

 

Mer inspirasjon til 17. mai finner du i kategorien HER.

Følg også med videre denne uken!  Smile  


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Pavlova med vaniljekrem og bær
Ingredienser

Pavlova:
♥ 4 eggehviter
♥ 200 g sukker
♥ 0,5 ts vineddik
♥ 1,5 ss maizena

Vaniljekrem:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 1 ss vaniljepasta eller 1 vaniljestang
♥ 4 eggeplommer
♥ 25 g maisenna
♥ 125 g sukker
--
♥ 2,5 dl kremfløte

Pynt:
♥ 300 g jordbær
♥ 150 g bringebær
♥ 150 g bjørnebær
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive.  Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking.  Pisk lenge (ca 20 min) med mikser til du får en tykk og stiv marengs. Bland forsiktig i eddik og maizena med en slikkepott (ikke rør mer enn nødvendig, så marengsen beholder fastheten).

Tegn opp en sirkel på ca 22 cm i diameter på et bakepapir. Fordel marengsen innenfor sirkelen slik at du får enn liten, tykk kake. Bruk slikkepotten og jevn til kantene ved å dra slikkepotten nedenfra og opp. Glatt til overflaten og lag en grop på toppen av kaken (se tips).

Stek kaken midt i ovnen ved 150 °C i 1 time. Slå av varmen og la kaken stå i ovnen og tørke til ovnen er helt kald (minst 1 time til, og gjerne over natten).

Vaniljekrem:
Kok opp kremfløte og vaniljepasta (eller bruk vaniljestang og vaniljefrø). Ta kjelen av platen (og fjern vaniljestangen).

I en annen bolle blandes eggeplommer, maisenna og sukker lett sammen til en tykk grøt.

Ha den varme vaniljefløten litt og litt i eggeblandingen. Bland godt med håndvispen. Ha så det hele tilbake i kjelen.

Varm opp på nytt under stadig omrøring, men nå er det veldig viktig at kremen ikke koker for da kan den skille seg. Vaniljekremen tykner etter hvert som den blir varm.

Ta kjelen av platen og la vaniljekremen avkjøles til romtemperatur. Rør av og til.

Sett så vaniljekremen i kjøleskapet til den er helt tykk (minst i et par timer, og gjerne over natten, men dekk da gjerne over med litt plastfilm så det ikke danner seg snerk på overflaten).

Pynting på serveringsdagen:
Finn frem den kalde vaniljekremen og rør den opp med en skje slik at den blir myk og klumpfri.

Pisk 2,5 dl kremfløte til krem. Vend fløtekremen sammen med vaniljekremen slik at du får en lys og luftig vaniljekrem. 

Sett marengskaken på et kakefat. Fordel over vaniljekremen. Pynt med jordbær, bringebær og bjørnebær.

Sikt over melis rett før servering. 

Tips

♥ Stusser du ved at det skal være eddik i marengsen? Ikke fall for fristelsen å droppe den. Eddik er en viktig ingrediens, som sørger for at marengsbunnen får den rette, myke og bløte konsistensen i midten.

♥ Det er viktig at eddik og maisenna kun vendes helt forsiktig inn i marengsen. Ikke bruk elektrisk mikser til det! Da risikerer du at marengsen blir tynnere i konsistensen igjen og du får ikke en høy og flott marengskake. Jeg bruker kun slikkepotten og vender ikke rundt mer enn helt nødvendig for å få alt blandet i marengsen.

♥ Jo stivere marengs du pisker, jo mindre vil marengsbunnen flyte utover under steking.

♥ Det er som sagt bare en fordel å lage klar marengsbunnen dagen i forveien. Oppbevar den i romtemperatur over natten.

♥ Vaniljekremen kan også kokes klar kvelden, dekkes med plastfolie og oppbevares i kjøleskapet til dagen etter, men bland den med pisket fløtekrem rett før servering. Hvis du lager vaniljekremen på serveringsdagen, må du huske at den må stå kaldt i et par timer før du blander den med pisket fløtekrem. 

♥ Bruk friske bær og ikke bær som har vært frosne, for tinte bær blir for rennende oppå kaken.

♥ Kaken bør serveres samme dag som den pyntes med pisket krem og bær. 

♥ Se også Pavlova med råkrem og bær og Pavlova med eggekrem.

3 kommentarer

Hvorfor skal denne piskes i 10 min og stekes i 1 time når jordbærpavlovaen din med samme grunnoppskrift skal piskes i 20 og stekes i 1,5 time? Dersom du har forbedret oppskriften bør vel den andre oppskriften oppdateres, uansett hvilken som funker best? Litt forvirrende kan du si :)

Hei!

Jeg oppdaget at jeg ikke hadde maizena i skapet likevel, men jeg har potetmel! Går det an å bruke det istedenfor? :-)

Hei.
Jeg klarte å koke vaniljekremen litt for lenge og den skilte seg.... er det noe håp??

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift