Gulrotkake fra R.O.O.M.

Gulrotkake fra R.O.O.M.
Ingredienser

3 store egg
2,5 dl matolje
350 g sukker
2 ts vaniljesukker
2 ts kanel
0,5 ts muskat
0,5 ss natron
0,5 ss bakepulver
325 g hvetemel
100 g kokesjokolade
400 g revet gulrot
1 1/2 eple

Ostekrem:
200 g smør
500 g melis
400 g kremost
3 ss vaniljesukker

Pynt:
jordbær
blåbær
bringebær

Fremgangsmåte

Pisk sammen egg, olje og sukker til massen blir lys. Sikt sammen hvetemel og de øvrige tørre ingrediensene. Bland i. Rør i hakket kokesjokolade. Riv gulrøttene fint. Skrell eplene og riv disse også. Vend revet gulrot og revet eple i deigen.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i ca 1 time (sjekk med kakenål på slutten av steketiden). Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende avlangt fat.

Rør sammen romtemperert smør og melis til ostekremen. Pisk deretter inn romtemperert kremost og vaniljesukker. Bre ostekremen over kaken.

Server kaken i store serveringsstykker pyntet med masse friske bær!

Tips

Oppskriften gir stor porsjon ostekrem. Dette er godt hvis du bruker masse, friske bær, men kan fort bli for mye dersom du serverer kaken uten. Det går da fint å halvere oppskriften på ostekremen.

Bruk helst friske bær da frosne kan bli litt for rennende, og det ser ikke så pent ut på den hvite ostekremen.

Deigen kan også has i store, amerikanske muffinsformer, se "Gulrotmuffins fra R.O.O.M."!

Gulrotkaken kan fryses uten bær.

Kakekategori
Allergier og preferanser

56 kommentarer

Denne kaken er nydelig, og ostekremen er rett og slett fantastisk. Men selvom jeg brukte masse friske bær og tok på mer enn nok av ostekremen, så var det igjen ca halvparten i bollen. Så neste gang halveres ostekremen. Og jeg brukte ca 150 gr med kokesjokolade, og det var perfekt :)

Ja, det er dødsmye ostekrem :-) Det vet jeg, og har prøvd å skrive det tydelig i oppskriften. Men med mye bær, synes jeg dette er godt! Men skjønner også de som foretrekker mindre ostekrem. Mer kokesjokolade kan sikkert ikke skade ;-) Glad du likte kaken! Den er blant de mest populære her på Det søte liv!

Da må du bruke en stor rund form som i hvert fall er 26 cm i diameter, ellers blir kaken alt for høy. Også om du bruker form på 26 cm i diameter blir kaken høyere enn i liten langpanne, så beregn noe lenger steketid (sjekke med kakenål i midten om kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen).

Jeg ser at dette er et gammel spørsmål, men jeg svarer likevel. Jeg baker denne kaken i rundt 24 cm springform, men jeg deler oppskriften i to og får to kaker. Også legger jeg de oppå hverandre og et lag ostekremen i midten, og selvsagt rundt hele. Da synes jeg det blir perfekt mengde med ostekrem ift kake. Kaken blir høy, og det ser litt imponerende ut.

Hei! Hvor lenge på forhånd kan gulrotkaken lages? Jeg skal lage den til bryllup lørdag, kan jeg lage den onsdag eller torsdag? Og hvordan oppbevares den? Jeg har ikke allverdens med kjøleskapsplass... :|

Hei Marianne, det går å lage kaken på torsdag og oppbevare den tettpakket i plast til lørdag. Kaken bør helst stå kjølig i disse to dagene. Jeg ville a ventet med å dekke den med ostekrem til kvelden før, så den er fersk og myk. Til fest kan du jo pynte kaken med litt friske bær til slutt - i så fall ville jeg ventet til lørdag med å dekke kaken med ostekrem og bær. Ha det gøy i bryllup:-)

Hei,
Hvilken synes du smaker best av denne oppskriften og "gulrotkake i langpanne"? :)

Som svar på av julie (ikke bekreftet)

Hei Julie. Vet at du ikke spør meg, sånn egentlig, men jeg har forsøkt begge og kan fortelle at den jeg liker best (og den som har vært desidert mest populær når jeg har servert i selskap) har vært denne. Eplene gir kaken litt ekstra friskhet som er nydelig!! Jeg har faktisk fått "bestilling" fra flere i bygda om å bake denne kaka til 17 mai-feiring på grendahuset... det sier litt, for her på Sunnmøre er det mange kakebakedamer med sans for det søte!

Som svar på av julie (ikke bekreftet)

Begge er veldig gode! :-) Gulrotkake i langpanne er enklere på smak og derfor enda flere som liker, mens denne er litt mer spennende. Smak og behag :)

Hei! Elsker denne kaken, men ønsker å bake den i en stor langpanne. Har du noen erfaring med det? Dobler jeg oppskriften da?

Nydelig kake!! Jeg har litt sitron i ostekremen, da blir den ikke så søt. Da får man ikke nok av ostekremen:))

Hei
Kakebunnen er jo laktosefri. Men jeg sliter med å finne ut hvilket smør jeg kan bruke i glasuren som er laktosefritt?

Som svar på av Anne-Marie (ikke bekreftet)

Kjenner ikke til dette dessverre... Noen andre her som har tips? Kanskje høre i en helsekostforretning?

Hei Om jeg deler oppskriften i to og bruker en form på 24 cm blir kaken høy og fin da? Skal lages til en 70 års dag

Som svar på av Lise (ikke bekreftet)

Halv porsjon i 24 cm form gir nok ikke veldig høy kake. Du kan jo lage full porsjon og steke i to former som er 24 cm. Hvis du synes bunnen blir for lav, kan du legge dem oppå hverandre med ostekremen mellom. Da får du garantert høy og flott kake!

Hei! Har akkurat bakt denne - ble supergod. Luftig og ikke for søt, enda jeg slang oppi en håndfull grovhakkede fiken også. Lurer på - kan kaken fryses, så lenge jeg ikke legger på ostekremen?

Bruker ofte å kjøle kaken godt ned og så deler jeg den på midten slik at jeg får et lag av kremen midt inni også :) Det bruker å være populært!
Da blir den også høyere og mer elegant når den pyntes, gjerne med swirls :)

Mmm, denne så god ut! Har nettopp bakt den, gleder meg til å smake. Laget dobbel porsjon med kakebunn og fylte en stor langpanne, og halv porsjon med krem (med litt limesaft i) og hadde oppå. Synes det ser ut som passe mye krem . Takk for mange gode oppskrifter!

Hei og takk for tilbakemeldingen! Ja, det er MYE ostekrem i originaloppskriften :-) Din vri høres også veldig bra ut!

Hei! Elsker denne kaken, og lurer derfor på om det går bra å bytte ut sukker med natreen? Jeg gjør dette med boller å det funker fjell, men har aldri prøvd med kaker. Erfaring? Vil ikke bruke sukrin :)

Hei, Linda! Jadet skal nok gå helt fint. Jeg bruker natreen i muffins og det er nesten bedre en sukker, men ville nok ha prøvd meg litt fram og kanskje ta litt mer natreen. I og med at det «metter» mindre i kaken sånn at den vil bli litt for løs. Håper dette tipset hjalp deg litt. Vet det kanskje er litt sent og svare nå men... jaja

Jeg har dessverre ikke noen erfaring med å lage denne kaken uten egg. Men det finnes vegansk gulrotkake uten egg her på Det søte liv (søk på kaker uten egg, så får du opp oppskriften).

Dere som lager den i langpanne: hvor lenge skal den stekes? Og er det fremdeles 180 grader?

Som svar på av Mo (ikke bekreftet)

Hei, ja dobbel porsjon passer til stor langpanne (ca 30 x 40 cm). Stekes fremdeles på 180 grader, ja (omtrent samme steketid, men sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt før den tas ut av ovnen).

Jeg baker denne i 24 cm rund form, da deler jeg oppskriften i 2/3 deler og halverer oppskriften til kremen. Da blir mengden helt perfekt til en 24 cm rund form. Steketiden kan forlenges med cirka 5-7 minutter.

Kan man sløyfe eplene??? Må de evt erstattes av noe annet? Ungene liker ikke epler i eplekake så er redd for å ødelegge for dem med å tilsette epler i gulrotkake som de liker veldig godt, (vil prøve en ny oppskrift). må også lage den glutenfri...

Hei Anette, de revne eplene smaker man ikke, de er bare med på å gjøre kaken saftig. Når det er sagt, er det ikke noe i veien for å sløyfe revet eple og tilsette litt mer revet gulrot i stedet. :-)

Hei Har du forsøkt å lage denne i en mindre rund form? (15/18/20 cm). Hvor mye røre/steketid vil du evt. anslå på de formene?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift