Mango Lassi


Hei på dere!

Jeg lovet dere i går en ny, søt & sunn oppskrift - og her kommer den!

Som halvt indisk synes jeg det er gøy å introdusere dere for noen indiske søtsaker sånn innimellom Smile  

 

 

Men mange av dere er nok godt kjent med "Mango Lassi" fra før. Dette er en forfriskende drikk fra India som serveres i de fleste indiske restauranter her i Norge.

 

 

Drikken lages med mango og yoghurt naturell, litt melis og knuste isbiter og er derfor både sunn, søt og god!

 

 

Drikken kan lages med mangopulp (se tipsfeltet nedenfor) eller ferske mango.

 

 

Her er oppskriften som passer til to porsjoner.

 

Ingredienser hvis du bruker mango pulp (se tips):

3 dl yoghurt naturell
1 dl mango pulp (se tips)
6-8 stk isbiter
2-3 ss melis

 

Ingredienser hvis du bruker fersk mango:

2 dl yoghurt naturell
2 søte, ferske mango
3-4 ss melis
6-8 stk isbiter
 

Fremgangsmåte:

Bruk en blender og start med å knuse isbitene grovt (spar eventuelt 2 isbiter til å ha hele i drikken til slutt). Tilsett yoghurt og mango (enten mango pulp eller ferske mangobiter). Kjør såvidt sammen til alt er godt blandet (du må bruke blenderen littegrann lenger om du bruker fersk mango). Smak til med melis til du får ønsket søthet på drikken din.

Hell i avkjølte glass. Legg eventuelt i en ekstra isbit i hvert glass og server straks!

 

 

Tips:

♥ Mango pulp har jeg hittil kun sett i enkelte, utenlandske butikker på Grønland i Oslo. Jeg håper produktet etter hvert blir mer kjent i Norge slik at det blir mer tilgjengelig for folk. Mango pulp er en søtet mangomos som fås kjøpt på boks og har helt fantastisk mangosmak!

 

 

♥ Det går også fint å bruke fersk mango. Du får da litt mer mangobiter i drikken din, som kan være deilig! Merk imidlertid at det blir litt vanskeligere å drikke med sugerør da siden mangobitene setter seg fast i sugerøret. Pass på at du bruker godt moden mango som har best smak. Siden søtheten på ferske mango varierer en del, må du smake deg til med melis så du får passe søthet på drikken din.

 

 

Nyt en deilig Mango Lassi!

 

 

Søt, tropisk, sunn og forfriskende!

 

♥ ♥ ♥ ♥

Og ja - det kommer enda en ny, søt & sunn oppskrift her på Det søte liv i morgen!  Wink

Mango Lassi
Ingredienser

Hvis du bruker mango pulp (se tips):

3 dl yoghurt naturell
1 dl mango pulp (se tips)
6-8 stk isbiter
2-3 ss melis

Hvis du bruker fersk mango:

2 dl yoghurt naturell
2 søte, ferske mango
3-4 ss melis
6-8 stk isbiter

Fremgangsmåte

Bruk en blender og start med å knuse isbitene grovt (spar eventuelt 2 isbiter til å ha hele i drikken til slutt). Tilsett yoghurt og mango (enten mango pulp eller ferske mangobiter. Kjør såvidt sammen til alt er godt blandet (du må bruke blenderen littegrann lenger om du bruker fersk mango). Smak til melis til du får ønsket søthet på drikken din.

Hell i avkjølte glass. Legg eventuelt i en ekstra isbit i hvert glass og server straks!

Tips

♥ Mango pulp har jeg hittil kun sett i enkelte, utenlandske butikker på Grønland i Oslo. Jeg håper produktet etter hvert blir mer kjent i Norge slik at det blir mer tilgjengelig for folk. Mango pulp er en søtet mangomos som fås kjøpt på boks og har helt fantastisk mangosmak!

♥ Det går også fint å bruke fersk mango. Du får da litt mer mangobiter i drikken din, som kan være deilig! Merk imidlertid at det blir litt vanskeligere å drikke med sugerør da siden mangobitene setter seg fast i sugerøret. Pass på at du bruker godt moden mango som har best smak. Siden søtheten på ferske mango varierer en del, må du smake deg til med melis så du får passe søthet på drikken din.

3 kommentarer

Lag din egen mango pulp. Jeg brukte dette som smakstilsetning i blant annet babygrøt. Del mangoen i biter.
Legg i en kjele på middels varme, med bitte litt vann i bunnen. Kok dette til alle bitene er møre og mos alt. La det kjøle seg ned. Jeg tilsatte aldri sukker, og ble gang på gang overrasket over hvor søtt det ble selv med litt hard mango.
Ville anbefalt å lage den uten sukker og heller varme den opp med litt vann og tilsette sukker om d dere synes det trengs.
Lykke til.

Man kan også lage pulprn med å ha dem oppe i en blender (ble anbefalt å bruke to mangoer)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift