Sandnøtter

Her er svigermors oppskrift på Sandnøtter, som alltid blir vellykkede.

Den spesielle, porøse konsistensen kommer av at det er mye potetmel i deigen i tillegg til hvetemel.

Stor porsjon!

Sandnøtter
Ingredienser

250 g smør
250 g sukker
1 egg
2 ts vaniljesukker
500 g potetmel
125 g hvetemel

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Ha i egget og pisk litt til. Sikt sammen det tørre og ha i. Kna sammen deigen.

Trill små kuler som settes på stekeplate dekket med bakepapir (jeg bruker ca. 9 gram deig per kule). Ikke sett mer enn ca 25 stk på hver plate fordi kakene eser litt ut under steking. Trykk kakene lett ned med en gaffel.

Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca 10 minutter. Kakene skal være lyse.

Tips

"Sandnøtter" oppbevares i tettsluttet kakeboks.

Se også oppskrift på "Vaniljedrømmer", som er tilsvarende kaker, men med mye mer vaniljesukker i deigen.

Se også "Sandnøtter med mandler" og "Frk. Lindboes topper".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

6 kommentarer

Det jeg svare på :) jeg bakte disse i går og fikk 117 stk med ca 16 kuler på hvert brett :)

God jul!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift