Brukere online: 2097
Brukere i dag: 34151
Brukere siste 7 dager: 175561
Dette tror jeg må være verdens beste cookies!
De er laget med brunt sukker, sjokolade og valnøtter og er store, litt myke og nesten "kakelignende" ("chewy" som man sier på amerikansk).
Oppskriften har jeg fra en klassevenninne fra gymnaset som heter Tonje og som er halvt amerikansk. Hun tok av og til med seg en hel boks full av disse deilige kakene til skolen, og jeg skal si deg at de fikk ben å gå på!
Oppskriften gir 36 stk.
Ingredienser:
♥ 150 g smør
♥ 50 g sukker
♥ 200 g brunt sukker
♥ 2 store egg
♥ 150 g hvetemel
♥ 100 g fin sammalt hvete
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 150 g kokesjokolade
♥ 100 g valnøtter
Fremgangsmåte:
Pisk sammen smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene. Bland det tørre og rør inn i deigen. Hakk sjokoladen og valnøttene og ha i til slutt.
Bruk to spiseskjeer og sett topper på 3 stekeplater dekket med bakepapir (sett 12 topper på hver plate). Trykk de litt flate med baksiden av en stekespade, eller bruk hånden.
Stekes midt i ovnen ved 180°C i 12-15 min. Avkjøles 10 min på platen før de flyttes på rist og avkjøles helt.
Tips:
♥ Hvis du synes at kakene ikke flater tilstrekkelig ut under steking, kan du bruke baksiden av en stekespade og trykke dem enda litt flatere etter at det har gått 5 min av steketiden.
♥ Kakene kan oppbevares i en tett kakeboks, eller de kan fryses.
♥ Jeg bruker lysebrunt demerarasukker i denne oppskriften. Det går også fint å lage disse cookiesene med bare hvitt sukker og bare fint hvetemel. Nøttene kan sløyfes.
Fyll opp kakebokense med verdens beste Chocolate Chip Cookies!
Likt av alle - store og små!
ENJOY!
♥ ♥ ♥ ♥
150 g smør
50 g sukker
200 g brunt sukker
2 store egg
150 g hvetemel
100 g fin sammalt hvete
0,5 ts bakepulver
150 g kokesjokolade
100 g valnøtter
Pisk sammen smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene. Bland det tørre og rør inn i deigen. Hakk sjokoladen og valnøttene og ha i til slutt.
Bruk to spiseskjeer og sett topper på 3 stekeplater dekket med bakepapir (sett 12 topper på hver plate - det skal bli ca. 36 stk til sammen). Trykk de litt flate med baksiden av en stekespade, eller bruk hånden. Stekes midt i ovnen ved 180°C i 12-15 min. Avkjøles 10 min på platen før de flyttes på rist og avkjøles helt.
♥ Hvis du synes at kakene ikke flater tilstrekkelig ut under steking, kan du bruke baksiden av en stekespade og trykke dem enda litt flatere etter at det har gått 5 min av steketiden.
♥ Kakene kan oppbevares i en tett kakeboks, eller de kan fryses.
♥ Jeg bruker lysebrunt demerarasukker i denne oppskriften. Det går også fint å lage disse cookiesene med bare hvitt sukker og bare fint hvetemel. Nøttene kan sløyfes.
28 kommentarer
Syns brunt sukker gir litt
Syns brunt sukker gir litt besk smak. Er det det brune litt seige og klissete sukkert som blir brukt i oppskrifta? Eg har ofte bytta ut med brunt demerarasukker, men det er jo veldig lyst, og eg reknar med at det vil bli litt anna smak med det.
Jeg bruker lysebrunt
Jeg bruker lysebrunt demerarasukker i denne oppskriften og ikke mørkt muscovadosukker, som du refererer til.
går det ant å kutte ut
går det ant å kutte ut nøttene? har det noe å si? :)
Det går fint å droppe nøttene
Det går fint å droppe nøttene.
Skulle dette være godt?
Skulle dette være godt? Fulgte oppskriften, men det brune sukkeret ødela alt. Gavnet i søpla (
Huff da, høres ut som noe
Huff da, høres ut som noe gikk galt for deg her. Jeg bruker lysebrunt demerarasukker, ikke brunt farin, mulig det er det som gjorde forskjellen. Det går greit å bruke bare vanlig sukker også.
Jeg er nettopp ferdig med
Jeg er nettopp ferdig med første forsøk av disse kakene, og de er jo kjempegode :) Jeg brukte vanlig brun farin, så det funker veldig bra det :) må nok lage flere før jul, blir nok en hit for resten av huset :):):) God jul
Veldig hyggelig å høre at du
Veldig hyggelig å høre at du likte oppskriften, Elisabeth! Ja, brunt farin funker nok også veldig bra! Takk for tipset :-)
Sammalt hvete i var spennende
Sammalt hvete i var spennende, disse skal prøves nå :D
Ja, gjør det Maja :-)
Ja, gjør det Maja :-)
Skal smøret smeltes først?
Skal smøret smeltes først?
Nei, ikke smeltes, men det
Nei, ikke smeltes, men det bør være mykt og helt romtemperert Linnea :-)
Går det greit om man bare
Går det greit om man bare bruer hvitt sukker? Og hvis man kan, hvor mye skal man ta? Kan jeg droppe fint sammalt hvetemel?? Hvor mye mel skal jeg bruke hvis jeg dropper det? Skal man smelte smøret?? Håper på svar så fort som mulig!!!
Ja du kan bruke vanlig hvitt
Ja du kan bruke vanlig hvitt sukker og vanlig hvetemel i stedet for brunt sukker og sammalt hvetemel. Bruk samme mengder som angitt i oppskriften. Bruk mykt smør. Håper cookiesene falt i smak :-)
Bakte disse i dag, byttet ut
Bakte disse i dag, byttet ut noe av melet med havregryn, valgte også å ha i hasselnøtter og bare litt sjokolade. I tillegg hadde jeg i litt vaniljeekstrakt, litt sitron og 1 ts havsalt. Ble kjempegode :)
Ah, høres veldig godt ut!
Ah, høres veldig godt ut! Takk for spennende tips, Tove :-)
Laget disse i går kveld for å
Laget disse i går kveld for å ha de med på et møte. Fulgte oppskriften i boken din, og dessverre ikke den her. De ble absolutt ikke som på bilde. Jeg fulgte oppskriften, men trodde at det var brunt sukker og flatet de heller ikke ut etter 5 min under stekingen. Jeg regner med at det er brunt sukker når det står det. Du burde skrive demerasukker og at de skal flates ut i boken din og! Ellers må jeg takke for mange gode oppskrifter. Har brukt bloggen din flittig i mange år
Disse forsvant på 1-2-3 her i
Disse forsvant på 1-2-3 her i huset. Er på min andre batch denne uka! disse blir min go-to oppskrift for chocolate chip cookies!
Hei! Bakte disse her med en
Hei! Bakte disse her med en liten vri. Som en "Erstatning" for det brune sukkeret, har man i 2 moste bananer. Det gir dem en mye mer søtere og er bra for å bruke opp de gamle, brune bananene du ikke spiste opp for noen dager siden . Elsket denne her oppskriften, håper du leser denne kommentaren.
Bakte disse i dag. Brukte
Bakte disse i dag. Brukte bare brunsukker 500 g til dobbel porsjon og mandler i mangel på nøtter og kun hvetemel. Ble kjempegode.
Lagde disse med grov sammalt
Lagde disse med grov sammalt hvete... og brunt sukker.. veldig godt!!
Blir fler av disse..
går det og kutte ut valnøtter
går det og kutte ut valnøtter og brunt sukker helt og må man da tilsette noe?
Hei! Er det mulig å bytte ut
Hei! Er det mulig å bytte ut valnøtter med mandler? :)
Hei igjen,
Hei igjen,
Har et spm. til. Går det an å bruke rårørsukker, i tillegg til litt hvitt sukker?
Takk for nok en fantastisk
Takk for nok en fantastisk oppskrift ❤ de var kjempegode
Hei. Går det an at røra står
Hei. Går det an at røra står i kjøleskapet i løpet av natta og så steke de neste morgen?
Jeg har laget disse mange…
Jeg har laget disse mange ganger, og har ofte puttet røra i kjøleskapet. Kanskje eventuelt la den stå på benken litt før du baker dem?
Så utrolig gøy å se…
Så utrolig gøy å se amerikanske cookies! Jeg har bodd i USA i mange år og larger ofte disse. Så gode altså! Den tradisjonelle oppskriften bruker 1 teskje natron. Jeg har aldri sett en oppskrift på disse kakene som bruker bakepulver, men det må jeg prøve! Nam!
Skriv ny kommentar