Skyrkake med sitron og blåbær


Hei kjære følgere Heart

Det er en strålende solskinnshelg i Oslo og jeg vil servere dere en nydelig fromasjkake laget med Skyr. Skyr er en fettfri yoghurttype som opprinnelig stammer fra Island. I denne kaken har jeg brukt Skyr med sitronsmak og Skyr med blåblærsmak slik at fromasjkaken får to lag. 

 

 

Kaken er lett i konsistensen og søt, men likevel frisk i smaken.

Se også Skyrkake med vanilje, jordbær og moreller.

 

Nydelig!

 

Ingredienser

Kjeksbunn:
♥ 225 g Digestivekjeks
♥ 1 ss brunt sukker
♥ 75 g smør

Sitronfromasj:
♥ 525 g Skyr sitron (se tips)
♥ 100 g melis
♥ 8 plater gelatin
♥ 3 dl kremfløte

Blåbærfromasj:
♥ 480 g Skyr blåbær (se tips)
♥ 70 g melis
♥ 6 plater gelatin
♥ 2,5 dl kremfløte

Pynt:
♥ 200 g blåbær

 

Fremgangsmåte:

Kjeksbunn:

Knus kjeksen og bland med brunt sukker og smeltet smør.

Press blandingen i bunnen på en springform som er 24 cm i diameter (bruk gjerne en form som er kombinert med kakefat, se tips).

Sett formen kjølig.
 

Sitronfromasj:

Til sitronfromasjen blander man først sammen Skyr sitron og melis.

La gelatinplatene ligge i kaldt vann i 5 minutter så de blir myke. Smelt dem i en kopp i mikroen (det tar bare noen sekunder). Avkjøl den smeltede gelatinen litt før du rører den i Skyrblandingen.

Pisk kremfløten til krem og bland inn til slutt.

Hell Skyrfromasjen over kjeksbunnen i formen. Sett formen i kjøleskapet i 4-5 timer (eller over natten) så fromasjen stivner helt.
 

Blåbærfromasj:

Til blåbærfromasjen blander man først sammen Skyr blåbær og melis.

La gelatinplatene ligge i kaldt vann i 5 minutter så de blir myke. Smelt dem i en kopp i mikroen (det tar bare noen sekunder). Avkjøl den smeltede gelatinen litt før du rører den i Skyrblandingen.

Pisk kremfløten til krem og bland inn til slutt.

 

 

 


 

Hell den blå Skyrfromasjen i formen over den hvite fromasjen.

 

 

 

Pynt kaken med friske blåbær.

Det er lurt å gjøre det før fromasjen har stivnet helt, så fester blåbærene seg godt til fromasjen.

 

 

Tips hvis du vil legge blåbærene i hjerteform oppå fromasjen som jeg har gjort her:

Bruk en hjerteformet utstikker for å markere et hjerte oppå fromasjen først, så får du får et pent og symmetrisk hjerte. Smile 

 

 

 

Sett formen i kjøleskapet i 4-5 timer (eller over natten) så fromasjen stivner helt.

Løsne kakeringen fra kaken med en kniv og fjern den.

 

 

Stilig med tofarget fromasjkake!

 

 

Tips:

Annonse:
Det er veldig lurt å bruke kombinert kakeform/kakefat når du lager denne kaken. Da trenger du bare å løsne kakeringen og vips har du lekker kake på et kakefat. Formen heter "Bake it Easy" og er noe jeg brukt til å lage ostekaker og fromasjkaker i mange, mange år. Formen du ser på bildet er sponset av Porsgrunds Porselænsfabrik. Du får kjøpt formen i mange kjøkkenutstyrsbutikker, og du kan også bestille den på nettbutikken til Porsgrund Porselen HER.
 

♥ Til sitronfromasjen har jeg her brukt Skyr sitron (3 pk à 175 g).

 

 

♥ Til blåbærfromasjen har jeg brukt Skyr blåbær (3 pk à 160 g).

 

 

♥ Kaken kan lages over en todagersperiode, slik at du lar fromasjen stivne over natten. Den bør serveres samme dag som den pyntes med blåbær, så de er helt ferske og fine!

 

 

Deilig kake å kose seg med i helgen!

 

 

Siden fromasjen lages med Skyr, er kaken mye lettere enn fromasjkaker og ostekaker flest.

 

 

Smaken er likevel fyldig og veldig god!

 

 

Ta deg et kakestykke med god samvittighet..  Smile

 


 Heart   Yum   Heart   Yum  Heart 


Fortsatt fin helg til deg fra meg !  Smile
 

Skyrkake med sitron og blåbær
Ingredienser

Kjeksbunn:
♥ 225 g Digestivekjeks
♥ 1 ss brunt sukker
♥ 75 g smør

Sitronfromasj:
♥ 525 g Skyr sitron (se tips)
♥ 100 g melis
♥ 8 plater gelatin
♥ 3 dl kremfløte

Blåbærfromasj:
♥ 480 g Skyr blåbær (se tips)
♥ 70 g melis
♥ 6 plater gelatin
♥ 2,5 dl kremfløte

Pynt:
♥ 200 g blåbær

Fremgangsmåte

Kjeksbunn:
Knus kjeksen og bland med brunt sukker og smeltet smør. Press blandingen i bunnen på en springform som er 24 cm i diameter (bruk gjerne en form som er kombinert med kakefat, se tips). Sett formen kjølig.

Sitronfromasj:
Til sitronfromasjen blander man først sammen Skyr sitron og melis. La gelatinplatene ligge i kaldt vann i 5 minutter så de blir myke. Smelt dem i en kopp i mikroen (det tar bare noen sekunder). Avkjøl den smeltede gelatinen litt før du rører den i Skyrblandingen. Pisk kremfløten til krem og bland inn til slutt.

Hell Skyrfromasjen over kjeksbunnen i formen. Sett formen i kjøleskapet i 4-5 timer (eller over natten) så fromasjen stivner helt.

Blåbærfromasj:
Til blåbærfromasjen blander man først sammen Skyr blåbær og melis. La gelatinplatene ligge i kaldt vann i 5 minutter så de blir myke. Smelt dem i en kopp i mikroen (det tar bare noen sekunder). Avkjøl den smeltede gelatinen litt før du rører den i Skyrblandingen. Pisk kremfløten til krem og bland inn til slutt.

Hell forsiktig Skyrfromasjen i formen over den hvite fromasjen.

Pynt kaken med friske blåbær. Det er lurt å gjøre det før fromasjen har stivnet helt, så fester blåbærene seg godt til fromasjen. Tips hvis du vil legge blåbærene i hjerteform oppå fromasjen som jeg har gjort her: Bruk en hjerteformet utstikker for å markere et hjerte oppå fromasjen først, så får du får et pent og symmetrisk hjerte. Smile 

Sett formen i kjøleskapet i 4-5 timer (eller over natten) så fromasjen stivner helt. Løsne kakeringen fra kaken med en kniv og fjern den.

Tips

♥ Det er veldig lurt å bruke kombinert kakeform/kakefat (Bake it Easy) når du lager denne kaken. Da trenger du bare å løsne kakeringen og vips har du lekker kake på et kakefat. Formen heter "Bake it Easy".

♥ Til sitronfromasjen har jeg her brukt Skyr sitron (3 pk à 175 g).

♥ Til blåbærfromasjen har jeg brukt Skyr blåbær (3 pk à 160 g).

♥ Kaken kan lages over en todagersperiode, slik at du lar fromasjen stivne over natten. Den bør serveres samme dag som den pyntes med blåbær, så de er helt ferske og fine!

2 kommentarer

Hei,
Denne kaken ser utrolig god ut!

Er det en mulighet å lage den uten kremfløte? Eller har du lignende skyrkaker uten fløte i?

Tips til andre:
Jeg lagde denne kaken, den ble kjempegod. Dessverre lot jeg ikke geltainen kjøle seg godt nok ned før jeg blandet den inn i skyr-miksen, og den klumpet seg og det ble gelé-slintrer i kaka. Hvis du aldri har brukt gelatin før, må du huske å klemme vannet ut av platene før du smelter dem (dette husket jeg, altså :P ), siden det ikke står spesifkt i oppskriften.

La den smeltede gelatinen bli lunka før du tilsetter den :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift