Brukere online: 77
Brukere i dag: 645
Brukere siste 7 dager: 172848
Hei kjære følgere
Det er en strålende solskinnshelg i Oslo og jeg vil servere dere en nydelig fromasjkake laget med Skyr. Skyr er en fettfri yoghurttype som opprinnelig stammer fra Island. I denne kaken har jeg brukt Skyr med sitronsmak og Skyr med blåblærsmak slik at fromasjkaken får to lag.
Kaken er lett i konsistensen og søt, men likevel frisk i smaken.
Se også Skyrkake med vanilje, jordbær og moreller.
Nydelig!
Ingredienser
Kjeksbunn:
♥ 225 g Digestivekjeks
♥ 1 ss brunt sukker
♥ 75 g smør
Sitronfromasj:
♥ 525 g Skyr sitron (se tips)
♥ 100 g melis
♥ 8 plater gelatin
♥ 3 dl kremfløte
Blåbærfromasj:
♥ 480 g Skyr blåbær (se tips)
♥ 70 g melis
♥ 6 plater gelatin
♥ 2,5 dl kremfløte
Pynt:
♥ 200 g blåbær
Fremgangsmåte:
Kjeksbunn:
Knus kjeksen og bland med brunt sukker og smeltet smør.
Press blandingen i bunnen på en springform som er 24 cm i diameter (bruk gjerne en form som er kombinert med kakefat, se tips).
Sett formen kjølig.
Sitronfromasj:
Til sitronfromasjen blander man først sammen Skyr sitron og melis.
La gelatinplatene ligge i kaldt vann i 5 minutter så de blir myke. Smelt dem i en kopp i mikroen (det tar bare noen sekunder). Avkjøl den smeltede gelatinen litt før du rører den i Skyrblandingen.
Pisk kremfløten til krem og bland inn til slutt.
Hell Skyrfromasjen over kjeksbunnen i formen. Sett formen i kjøleskapet i 4-5 timer (eller over natten) så fromasjen stivner helt.
Blåbærfromasj:
Til blåbærfromasjen blander man først sammen Skyr blåbær og melis.
La gelatinplatene ligge i kaldt vann i 5 minutter så de blir myke. Smelt dem i en kopp i mikroen (det tar bare noen sekunder). Avkjøl den smeltede gelatinen litt før du rører den i Skyrblandingen.
Pisk kremfløten til krem og bland inn til slutt.
Hell den blå Skyrfromasjen i formen over den hvite fromasjen.
Pynt kaken med friske blåbær.
Det er lurt å gjøre det før fromasjen har stivnet helt, så fester blåbærene seg godt til fromasjen.
Tips hvis du vil legge blåbærene i hjerteform oppå fromasjen som jeg har gjort her:
Bruk en hjerteformet utstikker for å markere et hjerte oppå fromasjen først, så får du får et pent og symmetrisk hjerte.
Sett formen i kjøleskapet i 4-5 timer (eller over natten) så fromasjen stivner helt.
Løsne kakeringen fra kaken med en kniv og fjern den.
Stilig med tofarget fromasjkake!
Tips:
♥ Annonse:
Det er veldig lurt å bruke kombinert kakeform/kakefat når du lager denne kaken. Da trenger du bare å løsne kakeringen og vips har du lekker kake på et kakefat. Formen heter "Bake it Easy" og er noe jeg brukt til å lage ostekaker og fromasjkaker i mange, mange år. Formen du ser på bildet er sponset av Porsgrunds Porselænsfabrik. Du får kjøpt formen i mange kjøkkenutstyrsbutikker, og du kan også bestille den på nettbutikken til Porsgrund Porselen HER.
♥ Til sitronfromasjen har jeg her brukt Skyr sitron (3 pk à 175 g).
♥ Til blåbærfromasjen har jeg brukt Skyr blåbær (3 pk à 160 g).
♥ Kaken kan lages over en todagersperiode, slik at du lar fromasjen stivne over natten. Den bør serveres samme dag som den pyntes med blåbær, så de er helt ferske og fine!
Deilig kake å kose seg med i helgen!
Siden fromasjen lages med Skyr, er kaken mye lettere enn fromasjkaker og ostekaker flest.
Smaken er likevel fyldig og veldig god!
Ta deg et kakestykke med god samvittighet..
Fortsatt fin helg til deg fra meg !
Kjeksbunn:
♥ 225 g Digestivekjeks
♥ 1 ss brunt sukker
♥ 75 g smør
Sitronfromasj:
♥ 525 g Skyr sitron (se tips)
♥ 100 g melis
♥ 8 plater gelatin
♥ 3 dl kremfløte
Blåbærfromasj:
♥ 480 g Skyr blåbær (se tips)
♥ 70 g melis
♥ 6 plater gelatin
♥ 2,5 dl kremfløte
Pynt:
♥ 200 g blåbær
Kjeksbunn:
Knus kjeksen og bland med brunt sukker og smeltet smør. Press blandingen i bunnen på en springform som er 24 cm i diameter (bruk gjerne en form som er kombinert med kakefat, se tips). Sett formen kjølig.
Sitronfromasj:
Til sitronfromasjen blander man først sammen Skyr sitron og melis. La gelatinplatene ligge i kaldt vann i 5 minutter så de blir myke. Smelt dem i en kopp i mikroen (det tar bare noen sekunder). Avkjøl den smeltede gelatinen litt før du rører den i Skyrblandingen. Pisk kremfløten til krem og bland inn til slutt.
Hell Skyrfromasjen over kjeksbunnen i formen. Sett formen i kjøleskapet i 4-5 timer (eller over natten) så fromasjen stivner helt.
Blåbærfromasj:
Til blåbærfromasjen blander man først sammen Skyr blåbær og melis. La gelatinplatene ligge i kaldt vann i 5 minutter så de blir myke. Smelt dem i en kopp i mikroen (det tar bare noen sekunder). Avkjøl den smeltede gelatinen litt før du rører den i Skyrblandingen. Pisk kremfløten til krem og bland inn til slutt.
Hell forsiktig Skyrfromasjen i formen over den hvite fromasjen.
Pynt kaken med friske blåbær. Det er lurt å gjøre det før fromasjen har stivnet helt, så fester blåbærene seg godt til fromasjen. Tips hvis du vil legge blåbærene i hjerteform oppå fromasjen som jeg har gjort her: Bruk en hjerteformet utstikker for å markere et hjerte oppå fromasjen først, så får du får et pent og symmetrisk hjerte.
Sett formen i kjøleskapet i 4-5 timer (eller over natten) så fromasjen stivner helt. Løsne kakeringen fra kaken med en kniv og fjern den.
♥ Det er veldig lurt å bruke kombinert kakeform/kakefat (Bake it Easy) når du lager denne kaken. Da trenger du bare å løsne kakeringen og vips har du lekker kake på et kakefat. Formen heter "Bake it Easy".
♥ Til sitronfromasjen har jeg her brukt Skyr sitron (3 pk à 175 g).
♥ Til blåbærfromasjen har jeg brukt Skyr blåbær (3 pk à 160 g).
♥ Kaken kan lages over en todagersperiode, slik at du lar fromasjen stivne over natten. Den bør serveres samme dag som den pyntes med blåbær, så de er helt ferske og fine!
2 kommentarer
Hei,
Hei,
Denne kaken ser utrolig god ut!
Er det en mulighet å lage den uten kremfløte? Eller har du lignende skyrkaker uten fløte i?
Tips til andre:
Tips til andre:
Jeg lagde denne kaken, den ble kjempegod. Dessverre lot jeg ikke geltainen kjøle seg godt nok ned før jeg blandet den inn i skyr-miksen, og den klumpet seg og det ble gelé-slintrer i kaka. Hvis du aldri har brukt gelatin før, må du huske å klemme vannet ut av platene før du smelter dem (dette husket jeg, altså :P ), siden det ikke står spesifkt i oppskriften.
La den smeltede gelatinen bli lunka før du tilsetter den :)
Skriv ny kommentar