Eplekake med vaniljesaus

Eplekake med vaniljesaus
Ingredienser

100 g smør
150 g sukker
3 dl ferdigkjøpt vaniljesaus (Piano)
300 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

Fyll:
4 epler
1 ss kanel
1 ss sukker

Fremgangsmåte

Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl noe.

Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og rør deigen jevn og klumpfri med en stålvisp.

Hell deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Rens eplene og del dem i skiver. Stikk epleskivene tett i tett i deigen i et pent mønster. Strø over sukker og kanel.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 40 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Løsne den forsiktig fra formen og dra av bakepapiret fra undersiden. Sett kaken på et passende fat.

Tips

Se også "Vaniljesauskake med epler", som er samme kake i litt større utgave.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

13 kommentarer

Eplekaka

Hei
Jeg bakte denne eplekaken igår og skulle servere den til mine gjester. Men den ble en skuffelse tiltross for nøye fulgt oppskrift .... Tørr og lite smakfull ... Liker å prøve nye oppskrifter , men denne holdt ikke mål Mvh bakeglad BABURSKA

Som svar på av Gudrun Schjønnning (ikke bekreftet)

Opplevde det samme her. Kaken var smakløs og kjedelig. Jeg har laget mange gode kaper med oppskrifter fra denne websiden men denne ble en stor skuffelse.

Lagde denne i dag, var litt skeptisk da røren ble ganske kompakt, men lot den stå en time i ovnen på 150 grader. Ble saftig og god. Lurer på å prøve med kald vaniljesaus i røren neste gang istedenfor å varme den ;)

Dette er vår desiderte favoritt :) Alle våre gjeste elsker den, den er supersaftig og knall :) Har akkurat bakt to i dag :)

Denne kaka var ikke noe særlig . Tung og smakløs. Kommer ikke til å bakenden flere ganger.

Hei! Jeg tenkte å lage denne idag - har en pakke vaniljekrem jeg skulle brukt opp. Kan jeg bruke det isteden for vaniljesaus eller vil det bli helt feil?

Fantastisk kake, saftig og deilig kake, har bakt den noen ganger nå, like vellykket hver gang. Smelter smøret og tar deretter oppi kald vaniljesaus (Piano) og sukker, lar det stå til det er bare så vidt lunk og rører det sammen. Har ikke feilet en eneste gang, suuuper. Får masse skryt av denne kaken <3
mvh
Anne

Min förste kake ever (og jeg er 57) :-) Denne ble perfekt. Men , steketiden måtte opp i litt under 1 time. Skikkelige goe kaga. Denne siden skal bli flittig brukt framover.

Hei!
Beklager å måtte si det, men dette var ingen god eplekake! Anbefaler ikke denne oppskriften. Tenker at det skal mye til å feile på en oppskrift til eplekake, at den blir god uansett, men denne ble over hode ikke god! I etterkant måtte jeg lese oppskriften en gang til, fordi jeg måtte jo ha gjort noe feil, men nei. Opplevde kaken som seig og veldig kompakt! Så styr unna akkurat denne oppskriften!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift