Sjokoladeiskake med kondensert melk

Annonse: Bakeren og Kokken

Hei dere!

Å, så deilig med langhelg!  Heart

Jeg har ikke stort andre planer denne helgen enn å skrive ferdig manuset til min neste kakebok, som kommer til høsten. Jeg kan love dere at det blir en bok med mye godt innhold!  Yum

Forresten - jeg tror nok jeg får tid til å bake litt også..  Wink

 

 

Hvis du har lyst til å lage en enkel sjokoladeiskake som garantert blir populær hos alle i familien, bør du prøve denne oppskriften her. Dette er også mitt kakebidrag i min faste spalte på Godt.no og i VG søndag denne helgen.

Sjokoladeiskaken ser fantastisk flott ut og er nydelig på smak, men er likevel veldig lettvint å lage! Iskremen lages med søtet, kondensert melk.

Iskaken egner seg både som dessertkake og til fest, og den kan fint oppbevares i fryseren i flere uker.

 

 

Det utrolig nydelige serviset på bildet bærer det vakre navnet "Mon Amie" (som betyr "min venn" på fransk), og er en svensk klassiker av merket Rörstrand. Jeg er så glad i dette serviset! Du får kjøpt det i nettbutikken til Bakeren og Kokken (for tiden med gode rabatter).

 

 

Ingredienser:

Sjokoladekakebunn:
♥ 2 egg
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 2 ss kakao
♥ 75 g smør
♥ 1 dl hvetemel

Sjokoladeis:
♥ 400 g søtet, kondensert melk (1 boks)
♥ 5 dl kremfløte
♥ 1 ts kaffepulver
♥ 0,5 dl varmt vann
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 1 ss vaniljeekstrakt

Pynt:
♥ 100 g melkesjokolade

 

Fremgangsmåte:

Visp egg, sukker, vaniljesukker og kakao raskt sammen. Smelt smøret og bland i. Ha deretter i hvetemelet og rør til en jevn deig.

Ha deigen i en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175 °C i 15 minutter.

Avkjøl kaken i formen til den er helt kald.

Til sjokoladeisen piskes først søtet, kondensert melk og kremfløte sammen til en myk og luftig krem. Løs opp kaffepulveret i vamt vann. Smelt kokesjokoladen sammen med kaffen i en liten kjele. Rør sjokoladeblandingen jevn. Ha først litt av den hvite kremblandingen i sjokoladen. Dette gjør at sjokoladeblandingen blir litt tynnere i konsistensen. Vend så sjokoladeblandingen sammen med resten av kremblandingen og smak til med vaniljeekstrakt.

Hell sjokoladeisblandingen over kakebunnen i formen og sett kaken i fryseren i minst 5 timer, slik at isen stivner.

Ta kaken ut av fryseren ca. 15 minutter før servering og sett kaken på et fat.

Pynt kaken gjerne med høvlet melkesjokolade, som du lager enkelt ved å høvle på en romtemperert melkesjokoladeplate med en ostehøvel.

 

 

Yummy  Heart

 

 

Tips:

♥ Merk at søtet, kondensert melk ikke må forveksles med vikingmelk, som er usøtet, kondensert melk (begge deler selges på hermtikkboks). Til denne iskaken må du altså bruke den søtede varianten kondensert melk for at iskremen skal få den rette konsistensen og smaken.

♥ Det er lett å lage høvlet sjokolade. La melkesjokoladeplaten må stå i romtemperatur over natten så den er passe myk i konsistensen. Sett sjokoladeplaten på høykant og bruk ostehøvelen til å høvle ruller.

 

 

♥ Dette vakre kakefatet til Mon Amie gjør meg så glad! Smile

 

 

Du finner det HER i nettbutikken til Bakeren og Kokken. Jeg har ikke sett det i så mange norske kjøkkenbutikker, men via nettbutikken får du heldigvis tilgang til mye vakkert, svensk servise fra Rörstrand og sendt rett hjem til deg.

 


♥ Kaken tåler fint å stå i fryseren i noen uker, så hvis du vil gjøre klart en kake til et selskap, er det perfekt å lage denne iskaken.

 

Ha en riktig nydelig helg, dere!

Jeg er snart tilbake med en ny, deilig kakeoppskrift!

 

 

Og du - prøv denne kaken her, da vel. 

Nydelig kremete sjokoladeiskake med hint av kaffe.. Nam, nam!

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Innlegget er skrevet som del av mitt samarbeid med bakerenogkokken.no, en av Skandinavias ledende nettbutikker for kjøkkenutstyr til baking og matlaging. Du finner dem på Facebook her og på Instagram som @bakerenogkokken

 

Sjokoladeiskake med kondensert melk
Ingredienser

Sjokoladekakebunn:
♥ 2 egg
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 2 ss kakao
♥ 75 g smør
♥ 1 dl hvetemel

Sjokoladeis:
♥ 400 g søtet, kondensert melk (1 boks)
♥ 5 dl kremfløte
♥ 1 ts kaffepulver
♥ 0,5 dl varmt vann
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 1 ss vaniljeekstrakt

Pynt:
♥ 100 g melkesjokolade

Fremgangsmåte

Visp egg, sukker, vaniljesukker og kakao raskt sammen. Smelt smøret og bland i. Ha deretter i hvetemelet og rør til en jevn deig. Ha deigen i en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175 °C i 15 minutter. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald.

Til sjokoladeisen piskes først søtet, kondensert melk og kremfløte sammen til en myk og luftig krem. Løs opp kaffepulveret i vamt vann. Smelt kokesjokoladen sammen med kaffen i en liten kjele. Rør sjokoladeblandingen jevn. Ha først litt av den hvite kremblandingen i sjokoladen. Dette gjør at sjokoladeblandingen blir litt tynnere i konsistensen. Vend så sjokoladeblandingen sammen med resten av kremblandingen og smak til med vaniljeekstrakt.

Hell sjokoladeisblandingen over kakebunnen i formen og sett kaken i fryseren i minst 5 timer, slik at isen stivner.

Ta kaken ut av fryseren ca. 15 minutter før servering og sett kaken på et fat. Pynt kaken gjerne med høvlet melkesjokolade, som du lager enkelt ved å høvle på en romtemperert melkesjokoladeplate med en ostehøvel.

Tips

♥ Merk at søtet, kondensert melk ikke må forveksles med vikingmelk, som er usøtet, kondensert melk (begge deler selges på hermtikkboks). Til denne iskaken må du altså bruke den søtede varianten kondensert melk for at iskremen skal få den rette konsistensen og smaken.

♥ Dette vakre kakefatet til Mon Amie gjør meg så glad! Smile Du finner det i nettbutikken til Bakeren og Kokken.

♥ Kaken tåler fint å stå i fryseren i noen uker, så hvis du vil gjøre klart en kake til et selskap, er det perfekt å lage denne iskaken.

10 kommentarer

Denne så veldig god ut :)
Stemmer det at det ikke skal være noe bakepulver i bunnen?
Pisker du røren til kakebunnen for hånd?

Hei
Stemmer at det ikke skal være bakepulver i bunnen. Jeg rørte den fort sammen for hånd. Lykke til. Jeg skal lage den nå for andre gang. Den minner om isen soft Shake mmmmmmm

Jeg kjøper søtet kondensert melk på butikker som selger utenlandske varer. Her er det halv pris av det som de tar på vanlig butikk.

Vi liker ikke kaffe. Skal jeg bruke noe annet i stedet å smelte sjokoladen i, slik at kaken blir like god?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift