Grove skoleboller

Grove skoleboller
Ingredienser

50 g gjær
100 g smør
3,5 dl melk
50 g sukker
1 ts kardemomme
150 g grov sammalt hvete
350 g hvetemel

Fyll:
5 dl vaniljekrem (Piano)

Pynt:
melis + vann
kokos

Fremgangsmåte

Smelt smør og bland med melk. Varm til lunken (37°C). Smuldre opp gjæren i en bakebolle og løs opp i væsken. Tilsett så sukker, kardemomme og mesteparten av melet til en løs deig. Heves til dobbelt størrelse (ca 40 min).

Ta deigen på bakebordet og kna inn resten av melet. Form store boller som settes på bakepapirkledd stekeplate og trykkes helt flate med hånden. Etterhev i 20 min.

Trykk en stor fordypning i midten av hver bolle med fingrene og legg en stor ss vaniljekrem i fordypningen. Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i ca 15 min. Avkjøles helt.

Lag tykk melisglasur av melis og vann og smør rundt fyllet på bollene. Ha kokos i en flat suppeskål e.l. og press i bollene slik at kokosen fester seg i melisglasuren. La glasuren stivne.

Tips

Se også oppskrift på "Skolebrød".

Kakekategori
Sesong

2 kommentarer

Heisann, å takk for mange fine oppskrifter. Lurer på om det lar seg gjøre å bruke lemon curd i stedet for vaniljekrem i midten på skolebollene?
Er ikke så glad i vaniljekrem, med lemon curd e noe helt anna :-)

Hei, er det noe man kan tilsette/erstatte for å gjøre disse enda grovere/fiberrik?

Elsker forresten oppskriftene dine, du er rå! :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift