Regnbuekake (Rainbow Cake)

Annonse: Slikkepott.no

Dare to love yourself as if you were a rainbow with gold at both ends.

Aberjhani


Regnbuekake (Rainbow Cake) er blant de virkelig populære kakene i amerikanske barnebursdager! Men også til andre festlige anledninger der du har lyst til å imponere med en stor, glad og fargerik kake, er denne kaken perfekt! 

 

 

Regnbuekaken består av 6 kakelag som farges i regnbuens farger. Til dette trenger du flere kakeformer (20 cm i diameter) og konsentrert konditorfarge. Kakebunnene settes sammen med en hvit vaniljesmørkrem og pyntes med fargerikt kakestrøssel.

 

 

Alt av utstyr og farger som du trenger for å lage denne stilige kaken kan du få kjøpt i den supre nettbutikken Slikkepott.no og sendt hjem til deg! Se hele spekteret av produkter HER.

For at du skal slippe å bruke tid på å plukke frem de riktige fargene, formene og strøsselet, har Slikkepott.no nå satt sammen en spesialtilpasset produktpakke for Regnbuekake som du finner HER, og som dessuten gir 15 % rabatt! Smile

Produktpakken inneholder akkurat de produktene jeg har brukt for å lage denne kaken.

 


 Heart 

Det er absolutt ikke vanskelig å lage en vellykket Regnbuekake. For å være sikker på at du skal lykkes, har jeg nedenfor skrevet en nokså utførlig beskrivelse av fremgangsmåten basert på mine egne erfaringer. Les igjennom teksten ordentlig før du begynner, så kommer du nok til å bli veldig fornøyd med resultatet! 

Kortversjonen av oppskriften finner du nederst på siden. 

  Smile chrome  

 

 

 

Ingredienser:

Kakebunner:
♥ 300 g smør
♥ 500 g sukker
♥ 7 eggehviter
♥ 2 ts vaniljepasta (se tips)
♥ 3 ts bakepulver
♥ 600 g hvetemel
♥ 3 dl kremfløte

Konditorfarge (se tips):
♥ Rød
♥ Oransje
♥ Gul
♥ Grønn
♥ Blå
♥ Lilla

Vaniljesmørkrem:
♥ 300 g smør
♥ 2 ts vaniljepasta (se tips)
♥ 1,5 dl melk
♥ 1,5 kg melis (3 pk)

Pynt:
♥ Farget kakestrøssel (se tips)


Fremgangsmåte:

Kakedeig:

Pisk romtemperert smør og sukker til en luftig smørkrem (bruk en stor bakebolle, for det blir mye kakedeig).

Tilsett eggehvitene og vaniljepasta pisk videre til blandingen blir luftig og kremete.

Ha i bakepulveret og rør godt så bakepulveret blander seg jevnt i hele deigen. 

Tilsett så hvetemel og kremfløte vekselsvis og rør godt sammen så du får en jevn og klumpfri deig.


Farging av kakedeig:

Fordel deigen i 6 like store deler som has i hver sin rørebolle. Det kan være greit å veie opp mengden deig og så dele på 6 slik at du får nøyaktig like mye deig i hver del (jeg brukte 325 gram deig i hver av de 6 delene). 

Farg hver del deig med konsentrert konditorfarge så du får 6 porsjoner deig med 6 ulike farger. Jeg brukte pastafarger fra ProGel, som gir superfin farge på deigen selv i små mengder, og brukte da ca. en halv teskje farge av hver (se tips).

 

 


Steking av kakebunner:

Spray 6 kakeformer som er 20 cm i diameter med formfett og klipp ut en sirkel med bakepapir som du legger i bunnen av hver form (se tips når det gjelder bruk av former). Smør deigen jevnt utover i formene.

 

 

Stek kakebunnene på rist midt i ovnen ved 160°C i 15-20 minutter, til de er gjennomstekte (se tips). Det går fint å steke to kakebunner av gangen. 

Avkjøl kakene i formene før de forsiktig hvelves ut og avkjøles til de er helt kalde. 

 

 

Vaniljesmørkrem:

Pisk romtemperert smør og vaniljepasta luftig (bruk også nå en stor bolle, for det blir mye vaniljesmørkrem også Wink )

Pisk inn en pakke melis. Tilsett 1 dl melk og en pakke til med melis og pisk kremen luftig. Tilsett 0,5 dl melk og den siste pakken melis og pisk videre til en tykk og jevn smørkrem. Kremen skal være nokså fast i konsistensen. 


Montering av kaken:

Finn frem et solid kakefat (ikke bruk stettfat, for kaken blir høy nok som den er.. Smile )

Legg kakebunnene sammen med et godt lag vaniljesmørkrem mellom hvert lag:

  1. Start med å legge lilla kakebunnen på fatet med undersiden av kakebunnen vendende ned mot fatet og smør på vaniljesmørkrem.
  2. Legg på den blå kakebunnen (også nå med undersiden av kakebunnen vendende ned - dette fordi det er lettere å smøre vaniljesmørkrem på oversiden av kaken uten at kaken smuldrer). Smør på vaniljesmørkrem.
  3. Legg på den grønne kakebunnen (med undersiden ned). Smør på vaniljesmørkrem.
  4. Legg på den gule kakebunnen (med undersiden ned). Smør på vaniljesmørkrem.
  5. Legg på den oransje kakebunnen (med undersiden ned). Smør på vaniljesmørkrem.
  6. Legg den siste, røde kakebunnen på toppen (med undersiden vendende ned).

Hver gang du smører på vaniljesmørkrem mellom kakebunnene bør du prøve å rette til kaken på toppen, slik at den ikke buer i den ene eller andre retningen. 

Dekk hele kaken med et tynt lag vaniljesmørkrem og sett kaken i kjøleskapet i minst 1 time. Dekk imens til resten av vaniljesmørkremen med plastfolie slik at den ikke tørker. Dette kalles såkalt "crumb coating" - dvs at du glatter til kaken med smørkrem og lar kremen stivne før du dekker resten av kaken. Dermed unngår du at kaken smuler seg når du dekker kaken med den siste delen av kremen.

 

 


Pynting:

Ta kaken ut av kjøleskapet og dekk hele kaken med resten av vaniljesmørkremen.

Dryss straks over kakestrøsselet før smørkremen rekker å tørke for mye (slik at strøsselet fester seg). Et tips for å unngå kakestrøssel over hele kjøkkenet er å holde kaken over vasken mens du drysse over strøsselet. For å få litt strøssel langs kanten av kaken også, tar du litt strøssel i hånden og klemmer det inntil kanten. Gjenta slik rundt hele kaken. 

 

 

Superfint med dette kakestrøsselet som består av bittesmå, fargerike kuler!

 

 

Sett kaken i kjøleskapet en stund så kaken blir fastere i konsistensen før du skjærer i den med en stor og god kniv. 

 

 

Gled deg over hvor kult det er å skjære opp denne kaken! 

 

 

  Smile  Smile  Smile  

 

 

Wow sier jeg bare!

 

 

Så gøy å servere en slik kake!  Smile  

 

 


Tips:

Jeg har denne gangen gitt deg en god del tips løpende i fremgangsmåteteksten, men her har du oppsummert noen av de viktigste:

♥ Bruk store røreboller når du lager kakedeig og vaniljesmørkre, for det blir mye av begge deler!

♥ Bruk konsentrert pastafarge (gjerne fra ProGel).

 

 

Ikke bruk for mye farge; en halv teskje farge holder til hver del deig. Jeg lagde en gang denne kaken med en hel tube farge i hver kakebunn og det ble ikke fint. 

♥ Vaniljepasta lages med ekte vanilje og gir veldig god vaniljesmak på kakebunner og krem. Fås kjøpt i velassorterte matvarebutikker (tube fra DrOetker). Du kan alternativt bruke vaniljeekstrakt eller vanlig vaniljesukker, men det gir ikke like sterk vaniljesmak på kaken. 

♥ Kakeformer som passer perfekt til å lage kaker i mange lag fås kjøpt av merket Wilton. Jeg brukte dette settet som inneholder 4 former som er 20 cm i diameter.

 

 

 

I tillegg hadde jeg to kakeformer utenom som er 20 cm i diameter. Har du ikke så mange former, kan du bruke de samme formene om igjen.

♥ Stek kakebunnene skånsomt på ikke for sterk varme og ikke stek dem lenger enn nødvendig slik at de beholder fin, lys farge på oversiden. 

♥ Du vil helst unngå at kakebunnene smuler seg når du fyller kaken med vaniljesmørkrem, for det er jo finest med helt hvitt fyll mellom kakelagene. Det er da lurt å legge hver kakebunn med undersiden ned og smøre vaniljesmørkrem på oversiden, der kaken er mest fast. Dypp smørekniven i varmt vann innimellom for å få vaniljesmørkremen jevnt utover. Prøv å få mest mulig rett kake!  Smile

♥ Hold kaken over vasken når du drysser på kakestrøssel, og gjør det før vaniljesmørkremen begynner å stivne.

 

 

Utstyret for å lage Regnbuekake får du kjøpt hos Slikkepott.no. Hele spekteret av produkter finner du HER.

Som nevnt, kan du nå kjøpe en produktpakke som inneholder akkurat de formene, fargene og strøsselet jeg har brukt for å lage denne kaken. Kjøp av produktpakken gir dessuten 15 % rabatt! 

Det er hva jeg kaller en GOD DEAL!  Smile chrome

SE LINK TIL PRODUKTPAKKEN HER. 

 


Takk til Slikkepott.no for dette supre tilbudet, og så håper jeg dere fikk lyst til å teste ut å lage Regnbuekake nå i sommer, som ikke bare ser fantastisk ut, men som er en kjempegod vaniljekake!

 

 

En skikkelig artig kake både å lage og å smake! 

 

 

Be a rainbow in someone else's cloud.

Maya Angelou

 


Regnbue er jo bare å bli glad av! Smile  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Regnbuekake (Rainbow Cake)
Ingredienser

Kakebunner:
♥ 300 g smør
♥ 500 g sukker
♥ 7 eggehviter
♥ 2 ts vaniljepasta (se tips)
♥ 3 ts bakepulver
♥ 600 g hvetemel
♥ 3 dl kremfløte

Konditorfarge (se tips):
♥ Rød
♥ Oransje
♥ Gul
♥ Grønn
♥ Blå
♥ Lilla

Vaniljesmørkrem:
♥ 300 g smør
♥ 2 ts vaniljepasta (se tips)
♥ 1,5 dl melk
♥ 1,5 kg melis (3 pk)

Pynt:
♥ Farget kakestrøssel (se tips)

Fremgangsmåte

Kakedeig:
Pisk romtemperert smør og sukker til en luftig smørkrem (bruk en stor bakebolle). Tilsett eggehvitene og vaniljepasta pisk videre til blandingen blir luftig og kremete. Ha i bakepulveret og rør godt så bakepulveret blander seg jevnt i hele deigen. Tilsett så hvetemel og kremfløte vekselsvis og rør godt sammen så du får en jevn og klumpfri deig.

Farging av kakedeig:
Fordel deigen i 6 like store deler som has i hver sin rørebolle (325 gram deig i hver). Farg hver del deig med konsentrert konditorfarge så du får 6 porsjoner deig med 6 ulike farger. 

Steking av kakebunner:
Spray 6 kakeformer som er 20 cm i diameter med formfett og klipp ut en sirkel med bakepapir som du legger i bunnen av hver form. Smør deigen jevnt utover i formene. Stek kakebunnene på rist midt i ovnen ved 160°C i 15-20 minutter. Det går fint å steke to kakebunner av gangen. Avkjøl kakene i formene før de forsiktig hvelves ut og avkjøles til de er helt kalde. 

Vaniljesmørkrem:
Pisk romtemperert smør og vaniljepasta luftig (bruk også nå en stor bolle). Pisk inn en pakke melis. Tilsett 1 dl melk og en pakke til med melis og pisk kremen luftig. Tilsett 0,5 dl melk og den siste pakken melis og pisk videre til en tykk og jevn smørkrem. Kremen skal være nokså fast i konsistensen. 

Montering av kaken:
Finn frem et solid kakefat. Legg kakebunnene sammen med et godt lag vaniljesmørkrem mellom hvert lag: Først lilla, deretter blå, grønn, gul, oransje og rød til slutt.

Dekk hele kaken med et tynt lag vaniljesmørkrem og sett kaken i kjøleskapet i minst 1 time. Dekk imens til resten av vaniljesmørkremen med plastfolie slik at den ikke tørker. 

Pynting:
Ta kaken ut av kjøleskapet og dekk hele kaken med resten av vaniljesmørkremen. Dryss straks over kakestrøsselet før smørkremen rekker å tørke for mye. Sett kaken i kjøleskapet en stund så kaken blir fastere i konsistensen før du skjærer i den.

Tips

♥ Bruk store røreboller når du lager kakedeig og vaniljesmørkre, for det blir mye av begge deler!

♥ Bruk konsentrert pastafarge. Ikke bruk for mye farge; en halv teskje farge holder til hver del deig. 

♥ Vaniljepasta lages med ekte vanilje og gir veldig god vaniljesmak på kakebunner og krem. Fås kjøpt i velassorterte matvarebutikker. Du kan alternativt bruke vaniljeekstrakt eller vanlig vaniljesukker, men det gir ikke like sterk vaniljesmak på kaken. 

♥ Kakeformer som passer perfekt til å lage kaker i mange lag fås kjøpt av merket Wilton, som inneholder 4 former som er 20 cm i diameter. I tillegg hadde jeg to kakeformer utenom som er 20 cm i diameter. Har du ikke så mange former, kan du bruke de samme formene om igjen.

♥ Stek kakebunnene skånsomt på ikke for sterk varme og ikke stek dem lenger enn nødvendig slik at de beholder fin, lys farge på oversiden. 

♥ Du vil helst unngå at kakebunnene smuler seg når du fyller kaken med vaniljesmørkrem, for det er jo finest med helt hvitt fyll mellom kakelagene. Det er da lurt å legge hver kakebunn med undersiden ned og smøre vaniljesmørkrem på oversiden, der kaken er mest fast. Dypp smørekniven i varmt vann innimellom for å få vaniljesmørkremen jevnt utover. Prøv å få mest mulig rett kake!  

♥ Hold kaken over vasken når du drysser på kakestrøssel, og gjør det før vaniljesmørkremen begynner å stivne.

27 kommentarer

Hei☺ stivpisker du eggehvitene før du har dem i sukker og smør blandingen?

Som svar på av Elli (ikke bekreftet)

Hei Elli! Nei, det er ikke nødvendig. :-) Bare ha eggehvitene i smørkremen sammen med vaniljen og pisk videre, så får du en skikkelig luftig og lys smørkrem.

Hei. Kan jeg spørre om fargene fra Wilton (de små krukkene) gjør samme nytten? Eller er ikke de pastafarger? Å tror du man kan blande disse fargene for å få slippe å kjøpe alle? :)

Hei :)

Kan disse kakebunnene fryses? Skal ha dåp i helgen så ville kanskje laget bunnene litt før.

Morsom kake som er en stor hit blant barna! Har laget den to ganger til stor suksess hver gang. Derimot må jeg påpeke at denne oppskriften gir en kake som er sinnsykt søt og jeg tror frostingen har mye av skylden her. Jeg laget vaniljesmørekremen med rundt halvparten av melisen, allikevel ble kaken sykelig søt. Første gang vi lagde kaken brukte vi sveitsisk marengs med sitron i, og det ble en mye mer balansert kake. Muligens kan også ostekrem fungere.

Hei,
Er denne kaken i boken din (den har jeg kjøpt)?
Og like godt beskrevet som her?
Hege:)

Denne kaka ble innmari flott, men smaksmessig syns jeg den var litt bob bob. Vet ikke om mangelen på eggeplommer var utslagsgivende, men denne kake fikk egentlig ikke bein å gå på. Ba om ærlige tilbakemeldinger, og gjestene sa da at kremen var fryktelig søt, og at kaka var veldig mektig. Vil resultatet bli annerledes med hele egg?

Hei :)
Jeg prøver å finne ut om det kansje ville vært bedre å ha litt syltetøy og vanlig kremfløte i denne?
Jeg synes den ser veldig mektig ut og jeg ser at kremen er fryktelig søt. Siden du har laget denne. Hva tror du Christina?

Mvh Cecilie

Som svar på av Cecilie Haukvik (ikke bekreftet)

Beklager at jeg ikke har sett kommentaren din før nå, Cecilie :-) Har ikke prøvd meg noe mer på denne kaken, men akter å gjøre et nytt forsøk med annen røre. Vet ikke om det er fargene som gjør at konsistensen blir rar, så jeg føler jeg må prøve en gang til.

Hei, jeg vet ikke hvordan man skal lage vaniljepasta, det trengs litt fort fordi jeg holder på å lage kake til bursdag i morgen :)

Hei:-)
Skal lage regnbuekake med enhjørning pynt til helgen. Ønsker og legge marsipanlokk eller sukkerpasta på toppen, hvilken krem bør jeg da ha mellom lagene?
Kan jeg evnt ha marengskrem mellom lagene og på toppen? Hvordan blir den, stivner den som marengs eller er den myk?
Mvh Britt:-)

Kaken ser flott ut! Men grunnet alle azofargestoffer eller E stoffer som vi også kaller det, går jeg for Dr. Oetkers konditorfarger. De er helt uten! Så på disse brukt i oppskriften ovenfor, bare en farge hadde flere som negativt påvirker barn. Dr. Oekters blir litt dusere i fargen, ikke like knall, men bra nok tenker jeg. Har aldri laget en regnbuekake, så vil gjerne følge en oppskrift helt. Litt lettet da jeg så at Dr. Oekters også har en regnbuekake oppskrift. Så prøver den. Muligens jeg kombinerer deres kakebunn og denne bloggens krem.

Veldig fin utseendemessig, men fryktelig søt. Var nok med bare noen få biter også rett på vann. Ikke noe jeg kommer til å servere.

Fremgangsmåten var veldig bra, lett å følge! Fikk den utseendemessig lik bildene og er veldig fornøyd sånn sett :)

Har prøvd meg på denne og jeg må si meg enig i flere av kommentarene her. Kuttet ut 100 g sukker i røra men likevel så var den helt sinnsykt søt...

Lagde denne til min 5-åring og gleden var stor da det endelige resultatet ble satt på bordet. Veldig flott kake, men HELT uspiselig. Måtte kaste hele kaka rett i søpla, grusom var den. Flaks at jeg kjøpte farger og ingredienser for sikkert 800,- til sammen..

Dette ble ALT for søtt... Helt krise. Prøvde å redde den med å både ta kremost og sitronsaft i, samt bringebær mellom lagene. Neste gang skal jeg lese kommentarer først før jeg begir meg ut på en kake...

Veldig god oppskrift på kakebunnene, dette blir min go-to fra nå av❤️ Men kremen må ut hehe, kan ikke fatte hvorfor i alle dager det skulle 1,5 kg med melis inn i denne da den ble ufattelig søt og nærmest uspiselig, spesielt da jeg også dekket kaken med sukkerpasta(fonant) ble dette heftig. MEN den så fantastisk ut og jeg badet i komplimenter, tusen takk for oppskrift!🌈

Etter å ha lest kommentarene her om søt krem bytta jeg ut melk med vann og saft fra 1 sitron(tilsammen samme mengde), hadde også oppi sist fra sitronen. Og en boks Philadelphia. Jeg syntes den ble kjempegod! Og det gjorde unger og naboene også. Søt ja, visst, men det er jo sånne kaker 😊

Vanskelig å få den rette… heilt uspiselig🤢 mange hundre lapper rett i søppel pga sukkermengden🤢 skal ALDRI lage den igjen:(

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift