Verdens beste til fest!


Hei dere! 

Ja, så er det helg, og kanskje du har noe spesielt å feire? Smile

Kanskje at det snart er midsommeraften?

Her skal du i alle fall få et supert kaketips fra meg som du kan bruke til sommerens festlige lag!  Den kjente og kjære Verdens beste (eller Kvæfjordkaken om du vil) finner du allerede i mange deilige varianter her på Det søte liv, også som rund kake. Denne gangen har jeg imidlertid laget den runde versjonen i 3 lag, slik at kaken blir skikkelig festlig, høy og flott!

 

 

Denne kaken kombinerer med andre ord de kjente gode smakene av vaniljekake, marengs, mandler og vaniljekrem med et flott, nytt design. Dette er en kake som gjestene kommer til å elske! 

  Heart 

 

 

Ingredienser:

Kakebunner:
♥ 180 g smør
♥ 180 g sukker
♥ 6 eggeplommer
♥ 180 g hvetemel
♥ 2,5 ts bakepulver
♥ 5 ss melk

Marengslokk:
♥ 6 eggehviter
♥ 300 g sukker

Pynt:
♥ 30 g mandler

Fyll:
♥ 5 dl vaniljekrem
♥ 4 dl kremfløte

 

Fremgangsmåte:

Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn en eggeplomme av gangen. Sikt sammen det tørre. Bland dette inn i deigen sammen med melken.

Ha bakepapir i bunnen på 3 runde kakeformer (24 cm i diameter). Smør kakedeigen tynt utover i bunnen på formene.

Visp eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til stiv marengs. Fordel marengsen jevnt over deigen i de tre formene. Strø hakkede mandler på toppen av marengsen av en av kakene.

Stek kakebunnene midt i ovnen ved 175°C i 25 minutter. Jeg pleier å plass til to kakeformer på stekeplaten så jeg steker først to kakebunner og deretter den tredje for seg (se tips).

Avkjøl kakene helt i formen. Løsne kakebunnene fra formen med en skarp kniv. Ta kakene forsiktig ut av formene og fjern bakepapiret.

Pisk kremfløten til fyllet til stiv krem.

Sett den nederste kakebunnen på et fat og smør over halvparten av vaniljekremen og deretter halvparten av den piskede kremen. Legg på den andre kakebunnen og dekk med resten av vaniljekremen og den piskede kremen. Legg kakebunnen med mandeldrysset på toppen.

 

 

Tips:

♥ Har du bare en kakeform som er 24 cm i diameter, går det fint å fylle en kakeform av gangen, og la deig og marengs til de andre to kakene stå på kjøkkenbenken til den første kaken er ferdig stekt.

♥ Prøv å få like mye deig og marengs i hver av kakeformene slik at kakebunnene blir mest mulig like. Da får du penere kake og kakene blir passe stekt med den angitte steketiden.

♥ Det går fint å lage kakebunnene med marengsen klare dagen i forveien og så sette sammen kaken med vaniljekrem og krem på serveringsdagen. Kaken har bare godt av å stå i kjøleskapet i et par timer før servering for da mykner kakebunnene og gjør kaken lettere å skjære, men kaken bør serveres sammen dag som den fylles slik at kremen er helt fersk.

♥ Bruk en stor, skarp kniv til å skjære opp kaken slik at du får pene kakestykker.

 

 

Superlekker kake!

 

 

 

Mmmm.... her nyter jeg hver bit....  Yum 

 

 

Det er lov å la seg friste! Smile 

Ha en fin helg!

 


 Heart  Heart  Heart  Heart

 

Verdens beste til fest!
Ingredienser

Kakebunner:
♥ 180 g smør
♥ 180 g sukker
♥ 6 eggeplommer
♥ 180 g hvetemel
♥ 2,5 ts bakepulver
♥ 5 ss melk

Marengslokk:
♥ 6 eggehviter
♥ 300 g sukker

Pynt:
♥ 30 g mandler

Fyll:
♥ 5 dl vaniljekrem
♥ 4 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn en eggeplomme av gangen. Sikt sammen det tørre. Bland dette inn i deigen sammen med melken.

Ha bakepapir i bunnen på 3 runde kakeformer (24 cm i diameter). Smør kakedeigen tynt utover i bunnen på formene.

Visp eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til stiv marengs. Fordel marengsen jevnt over deigen i de tre formene. Strø hakkede mandler på toppen av marengsen av en av kakene.

Stek kakebunnene midt i ovnen ved 175°C i 25 minutter. Jeg pleier å plass til to kakeformer på stekeplaten så jeg steker først to kakebunner og deretter den tredje for seg (se tips).

Avkjøl kakene helt i formen. Løsne kakebunnene fra formen med en skarp kniv. Ta kakene forsiktig ut av formene og fjern bakepapiret.

Pisk kremfløten til fyllet til stiv krem.

Sett den nederste kakebunnen på et fat og smør over halvparten av vaniljekremen og deretter halvparten av den piskede kremen. Legg på den andre kakebunnen og dekk med resten av vaniljekremen og den piskede kremen. Legg kakebunnen med mandeldrysset på toppen.

Tips

♥ Har du bare en kakeform som er 24 cm i diameter, går det fint å fylle en kakeform av gangen, og la deig og marengs til de andre to kakene stå på kjøkkenbenken til den første kaken er ferdig stekt.

♥ Prøv å få like mye deig og marengs i hver av kakeformene slik at kakebunnene blir mest mulig like. Da får du penere kake og kakene blir passe stekt med den angitte steketiden.

♥ Det går fint å lage kakebunnene med marengsen klare dagen i forveien og så sette sammen kaken med vaniljekrem og krem på serveringsdagen. Kaken har bare godt av å stå i kjøleskapet i et par timer før servering for da mykner kakebunnene og gjør kaken lettere å skjære, men kaken bør serveres sammen dag som den fylles slik at kremen er helt fersk.

♥ Bruk en stor, skarp kniv til å skjære opp kaken slik at du får pene kakestykker.

1 kommentar

Hei!

Nydelig vri på en klassiker!
Hvor mange stykker blir det utifra denne oppskriften? :)

Paola

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift