Swissrull marengs med bær


Swissrull marengs har alltid vært min favorittrullekake! Det er noe med denne vaniljemarengsen som er helt spesiell. Både smaken og konsistensen er bare helt .... Mmmmm!  Kaken smelter på tungen, og er verken for lett eller for tung, verken for frisk eller for søt - ja, bare helt ... perfekt! 

Du finner Swissrull marengs i alle slags varianter her på Det søte liv. Ved å fylle kaken med ulike typer kremer, bær og frukt, kan rullekaken varieres. Her har du min 17. mai-versjon av Swissrull marengs, fylt med pisket krem, og friske bringebær og blåbær. Hakkede pistasjnøtter oppå marengsen gir en artig vri og bidrar til veldig god smak! 
 

Denne oppskriften er gjengitt i det nyeste nummeret av det prisbelønte magasinet Bake, hvor du finner noen av mine favorittfestkaker samt et intervju av meg.  Smile

 

Det søte liv er referert til nederst på det nyeste nummer av Bake.
 


Noen av Det søte livs oppskrifter i det nyeste nummeret av Bake: (fra øverst venstre) Oreo Meringue Cake, Snurrer i rødt, hvitt og blått, Swissrull marengs med bær og Smashkake. (Foto: Christian Brun.  Instagram: @kristine_lifeissweet)

 

Intervjuet  Smile

 


Men så altså oppskriften på Swissrull marengs med bær!

 

 

Ingredienser:

♥ 6 eggehviter
♥ 3 dl sukker
♥ 1 pk kakefyll med vaniljesmak (uten koking)
♥ 50 g pistasjnøtter (kan sløyfes)


Fyll:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 ss melis
♥ 200 g friske bringebær
♥ 100 g friske blåbær

 

Fremgangsmåte:

Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs. Vend i vaniljepulveret. Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Strø over hakkede pistasjnøtter (kan sløyfes hvis du ønsker nøttefri kake).

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 min.

Hvelv kaken på et sukret kjøkkenhånkle eller matpapir. Fjern bakepapiret og avkjøl kaken med den varme langpannen over (dette gjør at kaken holder seg myk nok til at den kan rulles etterpå).

Pisk kremfløten til krem. Smak til kremen med melis.

Bre kremen over den kalde kaken. Fordel bærene over kremen.

Rull sammen kaken fra langsiden. Renskjær kantene og flytt kaken over på et passende fat.

 

 

Tips:

♥ Jeg bruker 1 pk kakefyll med vaniljesmak (uten koking) fra Freia i marengsen, som gjør marengsen mer stabil og lettere å rulle, og som gir veldig god vaniljesmak.

 

Kjøp 2 pk hvis du vil lage 2 stk Swissrull marengs   Wink

 

♥ Kaken må være helt kald før du brer over kremen ellers kommer kremen til å smelte.

♥ Kaken smaker aller best samme dag den er laget, så kremen er helt fersk.

 

 

En perfekt kake å lage til 17. mai!

 


♥ ♥ ♥ ♥

Swissrull marengs med bær
Ingredienser

♥ 6 eggehviter
♥ 3 dl sukker
♥ 1 pk kakefyll med vaniljesmak (uten koking)
♥ 50 g pistasjnøtter (kan sløyfes)

Fyll:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 ss melis
♥ 200 g friske bringebær
♥ 100 g friske blåbær

Fremgangsmåte

Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs. Vend i vaniljepulveret. Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Strø over hakkede pistasjnøtter (kan sløyfes hvis du ønsker nøttefri kake).

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 min.

Hvelv kaken på et sukret kjøkkenhånkle eller matpapir. Fjern bakepapiret og avkjøl kaken med den varme langpannen over (dette gjør at kaken holder seg myk nok til at den kan rulles etterpå).

Pisk kremfløten til krem. Smak til kremen med melis.

Bre kremen over den kalde kaken. Fordel bærene over kremen.

Rull sammen kaken fra langsiden. Renskjær kantene og flytt kaken over på et passende fat.

Tips


♥ Jeg bruker 1 pk kakefyll med vaniljesmak (uten koking) fra Freia i marengsen, som gjør marengsen mer stabil og lettere å rulle, og som gir veldig god vaniljesmak.

♥ Kaken må være helt kald før du brer over kremen ellers kommer kremen til å smelte.

♥ Kaken smaker aller best samme dag den er laget, så kremen er helt fersk.

14 kommentarer

Hei. Prøvde å bake swissrull, men marengsen ble helt svidd.. Hadde den i ovnen i 20min på 175grader.. Så nå lager jeg neste runde med marengs, burde jeg smøre bakepapiret? Og burde jeg ta varmen på ovnen litt mindre eller ha mindre steketid?

Hei Sarah, du trenger ikke å smøre bakepapiret. Du har tydeligvis en litt varmere ovn enn meg, så ja, jeg ville redusert steketiden litt neste gang. Marengsen skal holde seg lys og fin i fargen når kaken er stekt.

Skal virkelig prøves! Finner veldig mye på siden din ser jeg, blir nok en favoritt!

Har laget denne ved to anledninger nå, og tilbakemeldingene er samstemte. Dette er en ekstremt god kake! ! :)

Ser ut til at en vanlig standard langpanne(uten kanter) er perfek! 30x40 med kanter ble for liten.

Hei!
Elsker denna oppskrifto, lagd den ved fleire anledninger, men mitt spm, kan eg laga bunnen om kvelden, og la den stå til avkjøling til dagen etterpå, for så å fylla? Eller burde eg baka og fylla og setta alt på kjøl til dagen etterpå?

Ingen av butikkene her har kakefyll med vaniljesmak uten koking. Hva kan man bruke da? Bake kaken uten vaniljepulveret?

Hei,
Jeg har prøvd idag til å lage denne kaken men det var kjempe vanskelig til å ta vekk bakkepapir fra kaken. Har du noe tips at hva man gjøre med sånn slags problem? Men egentlig smakte kjempe godt:))

Som svar på av Sara (ikke bekreftet)

Jeg tror kanskje det er fordi bunnen var litt for lite stekt? Når den er ferdig pleier min å være relativt tørr i bunn så papiret glir lett av, men er det områder som ennå er litt "rå" henger det fast der

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift