Browniemuffins

"Browniemuffins" er FANTASTISK HERLIGE muffins!!! Muffinsene får en litt seig konsistens og en myk og litt klebrig kjerne. Sjokoladesmaken er nydelig!!! I tillegg er de svært raske å lage:-)

Browniemuffins
Ingredienser

200 g kokesjokolade
100 g smør
3 store egg
3,5 dl sukker
2,5 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Smelt smør og sjokolade i en kjele. Avkjøl til lunken. Rør sammen egg og sukker med stålvisp (ikke visp eggedosis!). Bland i sjokoladesmøret og deretter hvetemel og vaniljesukker. Rør raskt sammen til en jevn deig.

Ha papirformer i et muffinsbrett og fordel deigen i formene (se tips).

Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 180°C i ca 20-30 min. Muffinsene skal ha fått en fast skorpe, men kjennes myke når du klemmer på dem. De vil fortsatt være litt flytende i midten når de er varme, men de stivner når de er kalde.

Avkjøl muffinsene helt i muffinsbrettet. Løsne de kalde muffinsene fra formen med en skarp kniv og hvelv dem ut av muffinsbrettet.

Tips

Muffinsene blir store og fine hvis du setter papirformer i muffinsbrett. Du kan da fylle opp formene uten at muffinsene mister fasongen.

Har du ikke muffinsbrett kan du bruke vanlige, doble papirformer. Fyll da ikke formene for fulle, ellers renner deigen over kanten under steking. Du får da flere små muffins som trenger noe kortere steketid.

Muffinsene holder seg myke dersom de pakkes godt inn i plast. De kan også fryses.

15 kommentarer

Fantastisk gode muffins, anbefales virkelig videre. Både store og små var super førnøyde. Denne oppskriften lagres i kokeboka.

Mine ble tørre!:(, men smaken ble veldig god..tok opp i litt appelsin saft fra en appelsin også jeg da.. tror 20 min var litt lenge her... får prøve 15 min neste gang.

eg og mi venninne har medie komunikasjon i valgfag, og lager en blogg:) "Skuletrolla". der baka me til resten av ungdomsskulen på skulen vår, og me er ganske mange, så det endte med at me laga desse muffinsane. dei er knall gode, og det blir ca. 30 stk. faktisk!!! anbefales veldig!!!

Bakte disse i god tro på seige gode brownie muffins, hadde små former så måtte ned i under 8 minutter i ovnen men de ble som litt smakløse småtørre muffins!
Ble skuffa bakst

Kjempegode muffins! Har lagd de mange ganger, perfekt for store og små.❤️
Virkelig å anbefale! ❤️

Hei!
Lurte på om det gjikk å bytte ut egga med maisenna
Leste det en plass men lurte på om det var det samme her?❤

Går det an å bytte ut kokesjokoladen med kakao? Hvor mye kakaopulver bør jeg da ha?

Tak for en god opskrift jeg bagte disse muffins til et arrangement og de blev udsolgt før alle andre muffins. De er knald gode, jeg fik dog lavet dem ret store, så de var på størrelse med en vanlig stor muffin, men stadig virkelig gode.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift