Suksesskake med mokkakrem


Både påsken i fjor og i år har Påskesuksess vært blant de mest besøkte kakene her på Det søte liv. Påskesuksess er en variant av den velkjente Suksesskaken, der jeg har smaksatt den gule kremen med appelsinsaft.

I år ville jeg lage en ny variant av Suksesskake til påske, og denne gangen har jeg supplert den gule kremen med mørk, luftig mokkakrem. Mokkakremen har deilig smak av kaffe og mørk sjokolade, og harmonerer fantastisk bra med mandelbunnen og den gule kremen. Du bestemmer selv om du vil ha litt appelsinsmak på den gule kremen eller ikke.

 

 

Ingredienser:

Mandelbunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 150 g melis
♥ 150 g mandler
♥ 0,5 ts bakepulver

Gul suksesskrem:
♥ 6 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1,5 dl kremfløte (se tips)
♥ 1,5 ts vaniljesukker
♥ 200 g smør (se tips)

Mokkakrem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 ss kaffepulver
♥ 150 g kokesjokolade

Pynt:
♥ påskesjokolade (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Mandelbunn:

Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til marengs.

Bland malte mandler med bakepulver og vend dette inn i marengsen.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 minutter. Avkjøl kaken helt i formen.

Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat. Vask kakeringen og sett den rundt kaken på fatet.


Gul suksesskrem:

Bland eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en liten kjele. Kok opp under stadig omrøring til du merker at kremen tykner. Ta kjelen fra platen og la kremen avkjøle til romtemperatur. Pisk så inn mykt smør i små klatter med en stålvisp.

Ha kremen over kaken i formen og sett fatet i kjøleskapet til kremen har stivnet (jeg pleier å la kaken stå i kjøleskapet over natten).
 

Mokkakrem:

Jeg forbereder også mokkakremen dagen i forveien.

Ha kremfløten i en liten kjele og kok opp. Ta kjelen av platen og tilsett først kaffepulveret. Rør så det løser seg helt opp i den varme fløten. Ha så i oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen ligge i den varme fløten i noen minutter. Rør rundt så sjokoladen smelter helt og du får en deilig sjokoladefløte som lukter sjokolade og kaffe. Sett kjelen i kjøleskapet, helst til dagen etter.


Pynting av kaken:

På serveringsdagen tar du sjokoladefløten ut av kjøleskapet. Den vil nå være tykk. Rør godt rundt med en skje så du får blandet sjokoladen godt med fløten. Bruk så en elektrisk håndmikser og pisk sjokoladefløten til du får en tykk krem. Det tar kun noen få sekunder med mikseren.

Ta kaken ut av kjøleskapet og løsne kakeringen fra kaken.

Sprøyt mokkakremen rundt kanten av kaken og pynt med påskesjokolader.

 

 

Tips:

♥ Som du ser av oppskriften, er dette en kake som det lønner seg å gjøre klar dagen før servering. Både den gule kremen og sjokoladefløten bør stå i kjøleskapet over natten før den brukes. Skulle du ikke ha tid til dette, kan du sette begge deler i fryseren i stedet. Følg godt med så dette blir kaldt og ikke frossent.

♥ Pass nøye på at den gule kremen ikke setter seg fast i bunnen på kjelen, eller blir brent under kokingen. Brune flekker i kremen er ikke særlig pent. Kremen er nokså flytende i starten, men tykner etter en natt i kjøleskapet. Som du ser på bildet, er denne gule kremen også litt bløt dagen etter. Jeg synes den er deilig slik, men hvis du liker best at den gule kremen er helt fast dagen etter, kan du øke smørmengden i den gule kremen til 250 gram.

♥ Liker du litt appelsinsmak på den gule kremen, kan du bytte ut 1,5 dl kremfløte i den gule kremen med 1 dl presset appelsinsaft.

♥ Jeg brukte 1 ss espressopulver i mokkakremen for ekstra god kaffesmak. Det går imildertid helt fint med vanlig, frysetørret pulverkaffe. Sjokoladen i mokkakremen kan gjerne ha 70% kakaoinnhold hvis du liker kraftig sjokoladesmak.

♥ Påskesjokoladene du ser på bildet har jeg kjøpt i London.

 


Du kan såklart pynte med den sjokoladen du får tak i, og utenom påsken, kan du drysse over litt fint hakket kokesjokolade i stedet.

♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet i et par dager.

 

 

Nydelig, nydelig påskekake!

 

 

....  Smile   ....

 


♥ ♥ ♥ ♥

Suksesskake med mokkakrem
Ingredienser

Mandelbunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 150 g melis
♥ 150 g mandler
♥ 0,5 ts bakepulver

Gul suksesskrem:
♥ 6 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1,5 dl kremfløte (se tips)
♥ 1,5 ts vaniljesukker
♥ 200 g smør (se tips)

Mokkakrem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 ss kaffepulver
♥ 150 g kokesjokolade

Pynt:
♥ påskesjokolade (se tips)

Fremgangsmåte

Mandelbunn:
Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til marengs. Bland malte mandler med bakepulver og vend dette inn i marengsen.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 minutter. Avkjøl kaken helt i formen.

Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat. Vask kakeringen og sett den rundt kaken på fatet.

Gul suksesskrem:
Bland eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en liten kjele. Kok opp under stadig omrøring til du merker at kremen tykner. Ta kjelen fra platen og la kremen avkjøle til romtemperatur. Pisk så inn mykt smør i små klatter med en stålvisp.

Ha kremen over kaken i formen og sett fatet i kjøleskapet til kremen har stivnet (jeg pleier å la kaken stå i kjøleskapet over natten).

Mokkakrem:
Jeg forbereder også mokkakremen dagen i forveien.

Ha kremfløten i en liten kjele og kok opp. Ta kjelen av platen og tilsett først kaffepulveret. Rør så det løser seg helt opp i den varme fløten. Ha så i oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen ligge i den varme fløten i noen minutter. Rør rundt så sjokoladen smelter helt og du får en deilig sjokoladefløte som lukter sjokolade og kaffe. Sett kjelen i kjøleskapet, helst til dagen etter.

Pynting av kaken:
På serveringsdagen tar du sjokoladefløten ut av kjøleskapet. Den vil nå være tykk. Rør godt rundt med en skje så du får blandet sjokoladen godt med fløten. Bruk så en elektrisk håndmikser og pisk sjokoladefløten til du får en tykk krem. Det tar kun noen få sekunder med mikseren.

Ta kaken ut av kjøleskapet og løsne kakeringen fra kaken.

Sprøyt mokkakremen rundt kanten av kaken og pynt med påskesjokolader.

Tips

♥ Som du ser av oppskriften, er dette en kake som det lønner seg å gjøre klar dagen før servering. Både den gule kremen og sjokoladefløten bør stå i kjøleskapet over natten før den brukes. Skulle du ikke ha tid til dette, kan du sette begge deler i fryseren i stedet. Følg godt med så dette blir kaldt og ikke frossent.

♥ Pass nøye på at den gule kremen ikke setter seg fast i bunnen på kjelen, eller blir brent under kokingen. Brune flekker i kremen er ikke særlig pent. Kremen er nokså flytende i starten, men tykner etter en natt i kjøleskapet. Som du ser på bildet, er denne gule kremen også litt bløt dagen etter. Jeg synes den er deilig slik, men hvis du liker best at den gule kremen er helt fast dagen etter, kan du øke smørmengden i den gule kremen til 250 gram.

♥ Liker du litt appelsinsmak på den gule kremen, kan du bytte ut 1,5 dl kremfløte i den gule kremen med 1 dl presset appelsinsaft.

♥ Jeg brukte 1 ss espressopulver i mokkakremen for ekstra god kaffesmak. Det går imildertid helt fint med vanlig, frysetørret pulverkaffe. Sjokoladen i mokkakremen kan gjerne ha 70% kakaoinnhold hvis du liker kraftig sjokoladesmak.

♥ Påskesjokoladene du ser på bildet har jeg kjøpt i London. Du kan såklart pynte med den sjokoladen du får tak i, og utenom påsken, kan du drysse over litt fint hakket kokesjokolade i stedet.

♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet i et par dager.

10 kommentarer

Hei! nydelig kake=) Hvordan får du den gule kremen så gul? jeg tok akkurat så mye ingredienser som sto(bortsett fra smør 225g), men min ble veldig lys og såg ut som en smørkrem, i tillegg smakte den også veldig som en smørkrem..:S

Glad du likte kaken, Elisabeth. La kaken stå i romtemperatur en stund før servering. Da mykner den gule kremen og smørsmaken blir mindre fremtredende.

Har prøvd meg på denne nå, og den ser veldig fin ut ferdig pyntet, og alle komponentene har smakt veldig bra underveis i bakingen. Spent på hvordan den smaker! Servering om noen timer :)

Denne kaka synes jeg ikke smakte noe særlig godt. Mokkakremen ble for bitter, og den gule kremen blei heller ikke så god. Suksessterte e bedre

Lager denne kaken nå. Bunnen ble kjempeflott, den gule kremen er litt flytende, fulgte oppskrifta. Lagde mokkakrem i går som har stått i kjøleskapet i natt. Skulle piske den opp nå, men den er jo helt flytende?? skulle ikke den tykne og piskes lett opp til krem?

Stemmer smørmengden? Min ble til en lys smørkrem som kun smakte smør. Skal smøret piskes inn, eller bør det heller vendes inn? Evt bør smøret smeltes noe?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift