Dansk drømmekake (Drømmekage fra Brovst)

Hva er ungdom?

En drøm.

Hva er kjærligheten?

Drømmens innhold.
 

(Søren Kierkegaard, dansk filosof og teolog (1813-1855)).

"Drømmekage fra Brovst" er en spennende langpannekake med brunt farinsukker og kokos, som er veldig mye bakt i Danmark.

 

 

Denne danske klassikeren stammer opprinnelig fra Brovst kommune, som ligger helt nord i Danmark.

Den berømte toppingen kalles ofte for "drømmekage fyld".

 

 

Oppskriften er til stor langpanne. Se også Dansk drømmekake (Drømmekage i rund form). En banankakeversjon av denne kaken finner du her: Banankake med kokosglasur

 

Ingredienser: 

♥ 4 egg
♥ 300 g sukker
♥ 50 g smør
♥ 2 dl melk
♥ 250 g hvetemel
♥ 3 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker

Kokostopping:
♥ 250 g smør
♥ 400 g brunt farin
♥ 100 g sukker
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 1 dl melk
♥ 200 g kokos

 

Fremgangsmåte: 

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Smelt smøret og tilsett sammen med melken.

Sikt i de tørre ingrediensene. Bland deigen raskt sammen.

Bre deigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 20 minutter.

Lag imens kokostoppingen: Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen. Ha i brunt farinsukker, hvitt sukker og vaniljesukker, og rør det godt inn i det varme smøret. Bland deretter inn melk og kokos.

Ta kaken ut av ovnen. Fordel kokostoppingen jevnt over kaken.

Stek kaken videre midt i ovnen ved 200°C i ca. 6-8 minutter. Kokosfyllet skal være boblende varmt når kaken tas ut av ovnen.

Avkjøl kaken i langpannen i noen minutter, til kaken er lunken.

 

 

Skjær kaken opp i firkanter og løft kakestykkene ut av langpannen.

 

 

 

Å, denne kaken er bare så utrolig god! 

 

 

Tips:

♥ Det er lurt å ikke hvelve den stekte kaken ut av langpannen, fordi man da lett kan ødelegge toppingen for mye.

♥ Kaken er fin å fryse.

 

 

 

Nydelig, dansk drømmekage! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Dansk drømmekake (Drømmekage fra Brovst)
Ingredienser

4 egg
300 g sukker
50 g smør
2 dl melk
250 g hvetemel
3 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Kokostopping:
250 g smør
400 g brunt farin
100 g sukker
3 ts vaniljesukker
1 dl melk
200 g kokos

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og tilsett sammen med melken. Sikt i de tørre ingrediensene. Bland deigen raskt sammen.

Bre deigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 20 minutter.

Lag imens kokostoppingen: Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen. Ha i brunt farinsukker, hvitt sukker og vaniljesukker, og rør det godt inn i det varme smøret. Bland deretter inn melk og kokos.

Ta kaken ut av ovnen. Fordel kokostoppingen jevnt over kaken. Stek kaken videre midt i ovnen ved 200°C i ca. 6-8 minutter. Kokosfyllet skal være boblende varmt når kaken tas ut av ovnen. Avkjøl kaken i langpannen i noen minutter, til kaken er lunken.

Skjær kaken opp i firkanter og løft kakestykkene ut av langpannen.

Tips

Det er lurt å ikke hvelve den stekte kaken ut av langpannen, fordi man da lett kan ødelegge toppingen for mye.

Kaken er fin å fryse.

Kakekategori
Sesong
Stikkord

2 kommentarer

Hei! Har denne oppskriften fra familien i Danmark. Med disse målene er kaken beregnet til en liten langpanne 20x30. Da blir kaken mye høyere og bedre.

Har oppskrift på en norsk variant som er kalt Silviakake. Men der er det også eggeplomme i glasuren og hvitt sukker i stede for brunt(blir mer en gulkrem). Men skal prøve denne varianten også

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift