Brukere online: 3672
Brukere i dag: 45227
Brukere siste 7 dager: 232299
Hva er ungdom?
En drøm.
Hva er kjærligheten?
Drømmens innhold.
(Søren Kierkegaard, dansk filosof og teolog (1813-1855)).
♥
"Drømmekage fra Brovst" er en spennende langpannekake med brunt farinsukker og kokos, som er veldig mye bakt i Danmark.
Denne danske klassikeren stammer opprinnelig fra Brovst kommune, som ligger helt nord i Danmark.
Den berømte toppingen kalles ofte for "drømmekage fyld".
Oppskriften er til stor langpanne. Se også Dansk drømmekake (Drømmekage i rund form). En banankakeversjon av denne kaken finner du her: Banankake med kokosglasur.
Ingredienser:
♥ 4 egg
♥ 300 g sukker
♥ 50 g smør
♥ 2 dl melk
♥ 250 g hvetemel
♥ 3 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
Kokostopping:
♥ 250 g smør
♥ 400 g brunt farin
♥ 100 g sukker
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 1 dl melk
♥ 200 g kokos
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Smelt smøret og tilsett sammen med melken.
Sikt i de tørre ingrediensene. Bland deigen raskt sammen.
Bre deigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 20 minutter.
Lag imens kokostoppingen: Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen. Ha i brunt farinsukker, hvitt sukker og vaniljesukker, og rør det godt inn i det varme smøret. Bland deretter inn melk og kokos.
Ta kaken ut av ovnen. Fordel kokostoppingen jevnt over kaken.
Stek kaken videre midt i ovnen ved 200°C i ca. 6-8 minutter. Kokosfyllet skal være boblende varmt når kaken tas ut av ovnen.
Avkjøl kaken i langpannen i noen minutter, til kaken er lunken.
Skjær kaken opp i firkanter og løft kakestykkene ut av langpannen.
Å, denne kaken er bare så utrolig god!
Tips:
♥ Det er lurt å ikke hvelve den stekte kaken ut av langpannen, fordi man da lett kan ødelegge toppingen for mye.
♥ Kaken er fin å fryse.
Nydelig, dansk drømmekage!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
4 egg
300 g sukker
50 g smør
2 dl melk
250 g hvetemel
3 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Kokostopping:
250 g smør
400 g brunt farin
100 g sukker
3 ts vaniljesukker
1 dl melk
200 g kokos
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og tilsett sammen med melken. Sikt i de tørre ingrediensene. Bland deigen raskt sammen.
Bre deigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 20 minutter.
Lag imens kokostoppingen: Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen. Ha i brunt farinsukker, hvitt sukker og vaniljesukker, og rør det godt inn i det varme smøret. Bland deretter inn melk og kokos.
Ta kaken ut av ovnen. Fordel kokostoppingen jevnt over kaken. Stek kaken videre midt i ovnen ved 200°C i ca. 6-8 minutter. Kokosfyllet skal være boblende varmt når kaken tas ut av ovnen. Avkjøl kaken i langpannen i noen minutter, til kaken er lunken.
Skjær kaken opp i firkanter og løft kakestykkene ut av langpannen.
Det er lurt å ikke hvelve den stekte kaken ut av langpannen, fordi man da lett kan ødelegge toppingen for mye.
Kaken er fin å fryse.
2 kommentarer
Hei! Har denne oppskriften
Hei! Har denne oppskriften fra familien i Danmark. Med disse målene er kaken beregnet til en liten langpanne 20x30. Da blir kaken mye høyere og bedre.
Har oppskrift på en norsk
Har oppskrift på en norsk variant som er kalt Silviakake. Men der er det også eggeplomme i glasuren og hvitt sukker i stede for brunt(blir mer en gulkrem). Men skal prøve denne varianten også
Skriv ny kommentar