Suksesskake med karamelliserte mandler

For true success ask yourself these four questions:
 

Why?

Why not?

Why not me?

Why not now?

 

(James Allen)

 

 

Brente mandler gir mild karamellsmak til denne superdeilige varianten av "Suksesskake"!

 

Ingredienser:

Mandelbunner:
6 eggehviter
200 g sukker
200 g mandler
50 g brente mandler

Gul suksesskrem:
8 eggeplommer
200 g melis
2,5 dl kremfløte
250 g smør

Pynt:
50 g brente mandler

 

Fremgangsmåte:

Pisk eggehvitene stive. Tilsett halvparten av sukkeret og pisk til marengs. Tilsett resten av sukkeret og pisk videre til en tykk, blank og skinnende marengs. Mal mandler og brente mandler fint i food processor med hakkekniv. Vend dette inn i marengsmassen.

Fordel deigen i to runde former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek bunnene midt i ovnen ved 180°C i 15-20 min. Avkjøl bunnene i kjøleskapet til de er helt kalde. Ta bunnene ut av formene og dra forsiktig av bakepapiret.

Til suksesskremen has eggeplommer, melis og kremfløte i en kjele. Kok opp under stadig omrøring og til kremen tykner. Ta kjelen av platen og pisk i mykt smør i klatter. Sett kjelen med den gule kremen i kjøleskapet til den blir helt kald.

Kle en rund form (22-24 cm) med plastfolie og legg i den ene mandelbunnen. Ha over halvparten av den gule kremen. Legg over den andre mandelbunnen og dekk med resten av den gule kremen. Sett formen i kjøleskapet til dagen etter.

Dagen etter løsnes kaken forsiktig fra kakeformen og føres over på et kakefat. Dryss over hakkede brente mandler til pynt.

 

Tips:

"Brente mandler" er sukkerkaramelliserte mandler som er spesielt populære til jul. Du kan bruke kjøpte eller lage dine egne. Oppskrift finner du herwww.detsoteliv.no!

 

♥ ♥ ♥ ♥

 

7 SECRETS OF SUCCESS

I found the answer in my room.

Roof said: Aim high
Fan said: Be cool
Clock said: Every minute is precious
Mirror said: Reflect before you act
Window said: See the world
Calendar said: Be up-to-date
Door said: Push hard to achieve your goals..

 

♥ ♥ ♥ ♥

Suksesskake med karamelliserte mandler
Ingredienser

Mandelbunner:
6 eggehviter
200 g sukker
200 g mandler
50 g brente mandler

Gul suksesskrem:
8 eggeplommer
200 g melis
2,5 dl kremfløte
250 g smør

Pynt:
50 g brente mandler

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett halvparten av sukkeret og pisk til marengs. Tilsett resten av sukkeret og pisk videre til en tykk, blank og skinnende marengs. Mal mandler og brente mandler fint i food processor med hakkekniv. Vend dette inn i marengsmassen.

Fordel deigen i to runde former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek bunnene midt i ovnen ved 180°C i 15-20 min. Avkjøl bunnene i kjøleskapet til de er helt kalde. Ta bunnene ut av formene og dra forsiktig av bakepapiret.

Til suksesskremen has eggeplommer, melis og kremfløte i en kjele. Kok opp under stadig omrøring og til kremen tykner. Ta kjelen av platen og pisk i mykt smør i klatter. Sett kjelen med den gule kremen i kjøleskapet til den blir helt kald.

Kle en rund form (22-24 cm) med plastfolie og legg i den ene mandelbunnen. Ha over halvparten av den gule kremen. Legg over den andre mandelbunnen og dekk med resten av den gule kremen. Sett formen i kjøleskapet til dagen etter.

Dagen etter løsnes kaken forsiktig fra kakeformen og føres over på et kakefat. Dryss over hakkede brente mandler til pynt.

Tips

"Brente mandler" er sukkerkaramelliserte mandler som er spesielt populære til jul. Du kan bruke kjøpte eller lage dine egne. Oppskrift finner du her på www.detsoteliv.no!

13 kommentarer

Denne kage har jeg lavet flere gange i de sidste 20 år. Den hedder Succeskage fra Paris.

Hei :) Har prøvd å lage denne kaken, men bunnen ble så lav..Skal det ikke være bakepulver i bunnen, eller har jeg gjort noe galt? ;)

Det skal ikke være bakepulver i kakebunnen. Bunnen skal ikke være så høy og man skal jo legge to av dem oppå hverandre, så det er nok riktig det du har gjort:) Håper du likte kaken:)

Takk for flotte oppskrifter! Jeg skal i konfirmasjon neste helg, og da har de bestilt suksessterte av meg. Tror du at jeg kan lage den ferdig på torsdag og sette den kaldt til søndag og servere den da?

Jeg rakk ikke å svare deg i tide, Johanne, beklager det. Supertravelt for tiden med innspurt i prosjektet med å lage jubileumsboken:) Dette er en veldig holdbar kake, så det burde gå fint å oppbevare den i 2-3 dager i kjøleskapet før servering. Den gule kremen blir kanskje littegrann tørrere på overflaten, men det hjelper å pakke kaken inn i plast. Håper konfirmasjonen ble vellykket:)

Hei!
Denne kan sikkert fryses, eller?

Hei Kristine :) Gratulerer med boken! Har prøvd flere oppskrifter der fra allerede, og flere skal det bli :) Jeg elsker sukessterte, men sliter alltid med å lage den gule kremen.. Når jeg blander i smøret og pisker det opp, så blir kremen smøraktig i stede for blank og fin. Hva gjør jeg galt? Er smøret for kaldt når jeg har det i? Eller kan det være eggekremen som er for kald når jeg har i smøret? Tips? :)

Hei. Lurer på hvor fint du maler mandlene?
Steker du denne på vanlig over og under-varme eller varmluft? Gleder meg til å prøve den :)

Etter mi oppskrift på suksessterte skal den gule kremen piskast stiv før den smørast på kaka. Synest og den vert endå betre då!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift