Brukere online: 1934
Brukere i dag: 8536
Brukere siste 7 dager: 232384

200 g smør
200 g hvetemel
2 dl seterrømme
Pynt:
1 eggehvite
finhakkede, skåldede mandler
perlesukker
Smuldre smøret i melet. Rør inn rømmen og kna deigen raskt sammen. Sett deigen kaldt i et par timer.
Kjevle ut deigen, ikke for tynt, og stikk ut ringer (bruk for eksempel smultringform til denne, eller et stort og et lite glass). Legg kakene på bakepapirdekkede stekeplater. Pisk over med eggehvite og dryss over finhakkede, skåldede mandler og perlesukker.
Stekes midt i ovnen ved 180°C i ca 12 min. Kaken skal være hevet og fortsatt lyse i fargen. Avkjøles på rist.
"Prestegårdsringer" oppbevares i tettsluttet kakeboks.
4 kommentarer
Hei! Hvor mange kaker skal
Hei! Hvor mange kaker skal dette lage? Jeg prøver å forstå cirka størrelsen på de :)
Hej Kristine, dine småkager
Hej Kristine, dine småkager ser lækre ud. Jeg har googlet at seterrømme betyder creme fraiche på dansk, men hvilken fedt% bruger du ? Hilsen Gitte Danmark
Melange eller meierismør?
Melange eller meierismør?
Tips: Bland finhakket mandel…
Tips: Bland finhakket mandel men perlesukker, for jevnt blandet. Kakene bør tørkes i etterkant. Sett kakene på rist, 90 grader på varmluft i 40 min. Kakene er kjempegode !
Skriv ny kommentar