Kolakaker

"Kolakakor" er klassiske svenske småkaker med karamellsmak (kola betyr karamell på svensk).

Kakene er lettlagede, litt myke og seige i konsistensen og "JÄTTEGODA"!!

Oppskriften gir 65 stk.

Kolakaker
Ingredienser

200 g smør
200 g sukker
1 ss sirup
2 ts natron
2 ts vaniljesukker
300 g hvetemel

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn en stor ss med sirup. Sikt sammen det tørre og tilsett. Kna sammen med hendene til du får en jevn deig.

Del deigen i 4 emner. Trill 4 ruller med samme lengde som langsiden av en stekeplate. Legg dem alle sammen ved siden av hverandre på en bakepapirkledd stekeplate. Trykk rullene litt flate med fingrene.

Stek midt i ovnen ved 175°C i ca 15 min. Skjær stengene opp på skrå med en skarp kniv mens de er lunkne. La pinnene avkjøles noe på platen før de flyttes forsiktig over på rist med en stekespade og avkjøles helt.

Tips

Du kan bruke både mørk eller lys sirup i disse kakene.

Oppbevar småkakene i tettsluttet kakeboks.

Se også oppskrift på Karamellkaker og Kolakaker med sjokoladebiter

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

22 kommentarer

Hvor lenge kan disse oppbevares i glass med patentlokk? Jeg tenker å lage julegaver.

Kan ikke forstå hvordan dette skal bli til bare fire pølser? Hos meg blir det åtte stk, og enda kunne jeg ha tenkt meg å hatt de mindre. Hadde jeg bare delt deigen i fire og stekt alt i en omgang så hadde alt kommet til å smeltet inn i hverandre iovnen.

Ja, de smelter inn i hverandre under strekningen. Skjærer dem fra hverandre etter steking før jeg skjærer opp i stenger. Å dele deigen i fire deler og ha alle fire rullene på samme plate gjør at kakene ikke blir for tynne synes jeg, men hver sin smak:)

Hei! Kolakakene ser fantastisk gode ut! Tenke jeg skulle prøve å lage disse i helgen :) Lurte bare på om du bruker lys eller mørk sirup og utgjør det stor forskjell hvis en bruker lys fremfor mørk, og omvendt?

Mine har nå stekt i 18 min, noen som vet hvor lenge dem "egentlig" skal steke?
Står jo 15min, men er ikke ferdige enda...

Jeg bor i Nederland og har laget den opskriften i dag med bokweitmel og jeg har ingen norsk sirup. Har brukt sirop som vi spriser paa pannekaker. Har du kanskje en bedre alternativ for sirup, som jeg kan kanskje kjoepe i Nederland? Honning kanskje? Den har ble ikke saa karamilsert som jeg har smakt paa siste gang jeg var i Norge....

Lenge siden dette innlegget, og du har kanskje funnet råd. Men har du prøvd med kokossirup? Jeg brukte det i pepperkakenen til barnebarna, som ikke tåler sukker bla.a. Det funket bra, kan evt ha i litt mer for en kraftigere smak...

Vh Tone

Jeg har fulgt oppskriften til punkt å prikke men deigen ble veldig ryen? Den bare ryr sammen så det er umulig å lage pølser med den...

Hei! Hadde samme problem, men løsningen hos meg ble å kna litt mykt smør inn i deigen ikke mye, men kanskje max en spiseskje på hele deigen. da gikk det fint å rulle de ut. Må kanskje bruke bittelitt mel også på fingrene hvis den blir kulissete

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift