Pepperkake i langpanne med ostekrem

Pepperkake i langpanne med ostekrem

16.12.2019


Deilig, lettlaget langpannekake med kjempegod pepperkakesmak!

Pyntes med melisdryss eller en nydelig ostekrem.

 

 

Oppskriften er til stor langpanne.

 

Ingredienser:

♥ 200 g smør
♥ 1 liter kefir (se tips)
♥ 500 g sukker
♥ 4 ts natron
♥ 4 ts ingefær
♥ 4 ts kanel
♥ 2 ts nellik
♥ 2 ts kardemomme
♥ 1 ts pepper
♥ 650 g hvetemel

Ostekrem:
♥ 200 g kremost
♥ 150 g smør
♥ 2 ss vaniljesukker
♥ 5 dl melis


Fremgangsmåte:

Smelt og avkjøl smøret. Ha kefir i en stor rørebolle. Tilsett smeltet smør, sukker, natron og krydder. Rør godt. Bland så i hvetemelet og rør til en jevn og klumpfri deig. 

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i 35 minutter. Avkjøl kaken helt i formen.

Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Til ostekremen piskes romtemperert smør luftig med kremost, vaniljesukker og melis.

Bre ostekremen over den avkjølte kaken.

 

 

Pynt etter ønske.

 

 

Jeg fant disse søte stjernene laget av hvit sjokolade som jeg pyntet med. 

Del kaken i firkanter.

Noen kakebiter drysset jeg litt kanel på. 

 

 

Myke kakebiter hører også til julen.

 

 

Tips:

♥ I stedet for kefir kan du like gjerne bruke kulturmelk eller annen type surmelk. 

♥ Jeg har her pyntet kakestykkene med vakre, ferdigkjøpte stjerner som er laget av hvit sjokolade og med kaneldryss.

♥ Kaken er kjempefin å fryse, også med ostekrem!

♥ Kaken er også god med bare et lett melisdryss. Se også Pepperkake i langpanne som er en nesten lik denne kaken, men som er dekket med melisglasur. 

 

 

Kos deg! 

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pepperkake i langpanne med ostekrem

Ingredienser

♥ 200 g smør
♥ 1 liter kefir (se tips)
♥ 500 g sukker
♥ 4 ts natron
♥ 4 ts ingefær
♥ 4 ts kanel
♥ 2 ts nellik
♥ 2 ts kardemomme
♥ 1 ts pepper
♥ 650 g hvetemel

Ostekrem:
♥ 200 g kremost
♥ 150 g smør
♥ 2 ss vaniljesukker
♥ 5 dl melis

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Ha kefir i en stor rørebolle. Tilsett smeltet smør, sukker, natron og krydder. Rør godt. Bland så i hvetemelet og rør til en jevn og klumpfri deig. 

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i 35 minutter. Avkjøl kaken helt i formen.

Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Til ostekremen piskes romtemperert smør luftig med kremost, vaniljesukker og melis.

Bre ostekremen over den avkjølte kaken. Pynt etter ønske og del kaken i firkanter.

Tips

♥ I stedet for kefir kan du like gjerne bruke kulturmelk eller annen type surmelk. 

♥ Jeg har her pyntet kakestykkene med vakre, ferdigkjøpte stjerner som er laget av hvit sjokolade. 

♥ Kaken er kjempefin å fryse, også med ostekrem.

♥ Kaken er også god med bare et lett melisdryss. Se også Pepperkake i langpanne som er en nesten lik denne kaken, men som er dekket med melisglasur. 

16.12.2019
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Kremen ble så laus. E brukte Bremykt er dette feil.

Denne skal brukes til julebord! Jeg har derimot et størrelsesspørsmål, og håper du ser kommentaren og svarer :-) Jeg skal lage en høy kake istedenfor, og tenker å bruke 2-3 former på 20 cm. Vil en langpanne være nok til dette? Er det mye/lite? Topping tenker jeg uansett bør økes, siden det skal fylles både inni og utenpå kaken :-)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter