Vanillekipferl

Disse småkakene er en østerriksk spesialitet. Kakene er utrolig møre og nydelige!

Oppskriften gir 80 småkaker.

Vanillekipferl
Ingredienser

150 g mandler
300 g hvetemel
5 ts vaniljesukker
80 g sukker
250 g smør

Pynt:
50 g melis
25 g vaniljesukker

Fremgangsmåte

Mal mandlene. Bland med hvetemel, sukker og vaniljesukker. Smuldre i mykt smør og kna sammen deigen. La deigen hvile litt i romtemperatur.

Del deigen i 80 emner (à ca 10 gram). Trill hvert emne til 6 cm lengder. Lag lengdene spissere i endene og bøy dem til små horn. Legg dem på bakepapirkledd stekeplate (20 stk på hver plate). Stek kakene midt i ovnen ved 180 °C i 15 min.

Sikt over et tykt lag melis/vaniljesukker med en gang kakene tas ut av ovnen. Gjenta når kakene er avkjølt.

Tips

Vær svært forsiktig når du flytter kakene da de er svært porøse og lett går i stykker.

For å unngå for mye melissøl bør du flytte de varme kakene med en stekespade tett i tett på en rist med langpanne under, før du sikter over melis.

Oppbevar kakene i en boks med matpapir mellom lagene. Gi kakene eventuelt et nytt lite melisdryss før servering.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

4 kommentarer

Hei! Så flott at du deler oppskriften :) Det vi pleier å gjøre i Tyskland (og som går igjen i en del tyske oppskrifter) er å la deigen hvile i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

Hei Kristine
Har fulgt deg og dine fine oppskrifter gjennom mange år. Jeg ble overasket og glad for å lese at du hadde postet vanillekipferl, de beste som finnes og ingen jul uten dem!
Bakt min tyske mors oppskrift i 40 år.
God jul til deg
Gabriele

Kan jeg bruke mandelmel i stedenfor malte mandler tro?
Fantatiske julekaker. Barndom ❤

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift