Swissrull marengs med jordbær og karamell

Annonse: Le Creuset

God midtsommeraften, kjære følgere! 

Ja, det er nå de norske kveldene og nettene er på sitt aller fineste! 

Jeg har hatt koselig besøk i dag og er nå straks klar for å nyte kvelden ute på verandaen. 

Først vil jeg imidlertid tipse deg om en deilig sommerkake. 

Denne rullekaken består av bløt vaniljemarengs, fløtekrem, søte jordbær og deilig karamell og er EN DRØM AV EN KAKE!

 

 

Jeg bruker vakkert servise fra Le Creuset i hvitt og rødt, som passer spesielt godt til denne kaken her.

 

 

Kake som gir herlig sommerfølelse!

 

 

Ingredienser:

Marengsrull:
♥ 6 eggehviter
♥ 3 dl sukker
♥ 1 pose kakefyll med vaniljesmak (uten koking)
♥ 50 g mandelflak (kan sløyfes)

Fyll:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 ss melis
♥ 1 kurv jordbær

Karamellsaus:
♥ 300 g sukker
♥ 3 ss vann
♥ 3 dl kremfløte
♥ 125 g smør

 

Fremgangsmåte:

Marengsrull:

Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs.

Vend i vaniljekrempulveret med en slikkepott.

Fordel deigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). 

Dryss over mandelflak hvis du liker det. 

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 minutter. Hvelv kaken på et sukret kjøkkenhånkle eller matpapir. Fjern bakepapiret og avkjøl kaken med den varme langpannen over.


Fyll kaken:

Pisk kremfløte og melis til krem. 

Smør kremen over den kalde marengsbunnen.

Del jordbærene i skiver og fordel over kremen.

Rull sammen kaken fra langsiden. Renskjær kantene og flytt kaken over på et passende fat.

 

 

Jeg bruker det flotte, avlange fatet fra Le Creuset, som passer perfekt til denne rullekaken! 

 

 

Oppbevar kaken i kjøleskapet helt frem til servering.

 

Karamellsaus:

Ha sukker og vann i en tykkbunnet kjele. La blandingen koke uten noen som helst form røring. Du vil se at blandingen først tørker inn ettersom vannet fordamper, og at sukkeret deretter sakte smelter og blir flytende og lysebrunt (prosessen tar ca. 10-15 minutter).

Først da tilsettes smøret, som er oppdelt i terninger, og du kan rører rundt i karamellen slik at smøret smelter. Ta kjelen av platen.

Kok opp kremfløten i en annen kjele og hell den varme fløten litt og litt i kjelen med karamellen. Karamellen vil da bruse opp, så ikke hell i for mye fløte av gangen. Rør godt og la karamellen småkoke i ca 5 minutter under stadig omrøring.

Ta kjelen av platen og la karamellen avkjøles i et par timer til den er helt kald.

 

 

Ringle karamell over kaken rett før servering og server resten av karamellsausen ved siden av.

 

 

Denne kaken er akkurat så deilig som den ser ut som!  ♥   

 

 

Verdens beste marengsrullekake! 

Du finner marengsrullekaken Swissrull marengs med fyll i mange varianter her på Det søte liv. 

Min yndlingsrullekake! 

 

 

Tips:

♥ Kakefyll med vaniljesmak (uten koking) fås kjøpt fra Freia. 1 pk tilsvarer 85 g.

♥ Det er viktig at karamellsausen er helt kald før du heller den over kaken. Det går fint å lage klar karamellsausen dagen i forveien. Du får nokså mye karamellsaus til overs, så hvis du ikke ønsker det, kan du gjerne halvere porsjonen karamellsaus. Ha en klype maldonsalt i karamellsausen når den er ferdigkokt hvis du liker salt karamellsaus. 

♥ Kaken smaker aller best samme dag den er laget.

 


Norske jordbær er verdens beste! 

 

Det flotte serviset fra Le Creuset er i fargene rødt (fargen heter "cerise") og hvitt (fargen heter "creme"). 

 

 

Håper du tester ut denne nydelige kaken!

Jeg er sikker på at du kommer til å elske den!  Smile  

 

 

Mmmmmmmm...... 

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Swissrull marengs med jordbær og karamell
Ingredienser

Marengsrull:
♥ 6 eggehviter
♥ 3 dl sukker
♥ 1 pose kakefyll med vaniljesmak (uten koking)
♥ 50 g mandelflak (kan sløyfes)

Fyll:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 ss melis
♥ 1 kurv jordbær

Karamellsaus:
♥ 300 g sukker
♥ 3 ss vann
♥ 3 dl kremfløte
♥ 125 g smør

Fremgangsmåte

Marengsrull:
Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs. Vend i vaniljekrempulveret med en slikkepott.

Fordel deigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Dryss over mandelflak hvis du liker det. 

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 minutter. Hvelv kaken på et sukret kjøkkenhånkle eller matpapir. Fjern bakepapiret og avkjøl kaken med den varme langpannen over.

Fyll kaken:
Pisk kremfløte og melis til krem. Smør kremen over den kalde marengsbunnen.

Del jordbærene i skiver og fordel over kremen.

Rull sammen kaken fra langsiden. Renskjær kantene og flytt kaken over på et passende fat. Oppbevar kaken i kjøleskapet helt frem til servering.

Karamellsaus:
Ha sukker og vann i en tykkbunnet kjele. La blandingen koke uten noen som helst form røring. Du vil se at blandingen først tørker inn ettersom vannet fordamper, og at sukkeret deretter sakte smelter og blir flytende og lysebrunt (prosessen tar ca. 10-15 minutter).

Først da tilsettes smøret, som er oppdelt i terninger, og du kan rører rundt i karamellen slik at smøret smelter. Ta kjelen av platen.

Kok opp kremfløten i en annen kjele og hell den varme fløten litt og litt i kjelen med karamellen. Karamellen vil da bruse opp, så ikke hell i for mye fløte av gangen. Rør godt og la karamellen småkoke i ca 5 minutter under stadig omrøring.

Ta kjelen av platen og la karamellen avkjøles i et par timer til den er helt kald.

Ringle karamell over kaken rett før servering og server resten av karamellsausen ved siden av.

Tips

♥ Kakefyll med vaniljesmak (uten koking) fås kjøpt fra Freia. 1 pk tilsvarer 85 g.

♥ Det er viktig at karamellsausen er helt kald før du heller den over kaken. Det går fint å lage klar karamellsausen dagen i forveien. Du får nokså mye karamellsaus til overs, så hvis du ikke ønsker det, kan du gjerne halvere porsjonen karamellsaus. Ha en klype maldonsalt i karamellsausen når den er ferdigkokt hvis du liker salt karamellsaus. 

♥ Kaken smaker aller best samme dag den er laget.

5 kommentarer

Hei
Denne kaken ser nydelig ut men er det mandelflak jeg ser på bildet ? Står det i oppskriften ??

Hilsen May

Som svar på av May Pettersen (ikke bekreftet)

Hei, ja det har du helt rett i. Skal skrive det inn i oppskriften nå. Men det er helt valgfritt om man vil bruke mandelflak på kaken.

Hei💛Nå er jeg vilt begeistret over å ha funnet denne siden👏👏👏👏👏Bakeglede min forsvant da det ble avdekket at jeg hadde glutenintoleranse og melkeproteinallergi. Mitt barnebarn har det samme. Osv. Men her er så mye godt som vi tåler og jeg kan lage. Bare bruke gryr fløte så det er alt bestilt. Vet ikke helt hvor jeg begynner men kanskje denne og snickerskake? Får se om gryr tåler varme som må i karamellen. Kjenner at nå er Bakeglede så tilbake!! Tusen tusen takk for denne siden og god helg😍

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift