Myke havrerundstykker

Dette er supergode, myyyke og litt bolleaktige havrerundstykker! 

Det er havregryn, olje, melk og sirup i deigen, som gjør disse rundstykkene så soft og nydelige.

Myke havrerundstykker gjør hverdagen så mye bedre. Prøv selv!  Smile  

 


 

Oppskriften gir ca. 16 stk. 


Ingredienser:

♥ 650 g hvetemel
♥ 150 g havregryn (små, lettkokte)
♥ 1 pk tørrgjær (se tips)
♥ 1 ts salt 
♥ 6 dl melk
♥ 2 ss lys sirup
♥ 4 ss olivenolje

Pynt:
♥ 2 ss havregryn (små, lettkokte)

 

Fremgangsmåte: 

Bland hvetemel, havregryn og tørrgjær godt sammen i en bolle. Rør deretter inn saltet (se tips).

Varm halvparten av melken i en liten kjele sammen med sirupen slik at sirupen løser seg helt opp i melken. Ta kjelen av platen og tilsett resten av melken og olje. La blandingen stå til den er fingervarm (underkant av 36 °C). Ha væsken i bollen med det tørre. Elt deigen i 5-10 minutter, til den blir glatt og smidig. La deigen heve lunt i 1 time.

Del deigen i 16 like store deler. Trill runde rundstykker som legges på en bakepapirdekket stekeplate. Pensle over med vann og dryss over litt havregryn til pynt.

La rundstykkene etterheve i 30 minutter. 

 

 

Stek rundstykkene midt i ovnen ved 220 °C i 10-12 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. 

 

 

Jeg steker rundstykkene på samme plate selv om det blir litt trangt, for det at de vokser litt inn i hverandre ved steking gir digge, myke kanter. Yum  

 

 

Så herlig med nybakte, myke havrerundstykker! 

 

 

Ost er mitt favorittpålegg, men alt av pålegg passer bra med disse rundstykkene her.  

 

 

Tips: 

♥ Salt kan ødelegge heve-egenskapene til gjæren. Bland derfor tørrgjæren med det tørre før du tilsetter salt. Da unngår du at gjæren kommer i direkte kontakt med saltet. 

♥ 1 pk tørrgjær tilsvarer ca. 13 gram. Det er ikke noe i veien for å bruke 1 pk fersk gjær (50 g) hvis du foretrekker det. Løs i så fall gjæren opp i den fingervarme væsken før du blander væsken med det tørre og starter elteprosessen. 

♥ Det er lurt å varme boksen med sirup helt kort i mikroen så den blir flytende, så blir det lettere å måle opp 2 ss. 

♥ Disse havrerundstykkene holder seg myke i flere dager hvis du pakker dem godt inn i plast. De er også veldig fine å fryse. 

 

 

Dette er myke havrerundstykker som ikke er særlig grove, men det er likevel forskjell på disse og helt fine rundstykker

Havrerundstykkene er populære til frokost eller i nisten hos store og små!

 

 

♥  Veldig gode, myke havrerundstykker!  ♥  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Myke havrerundstykker
Ingredienser

♥ 650 g hvetemel
♥ 150 g havregryn (små, lettkokte)
♥ 1 pk tørrgjær (se tips)
♥ 1 ts salt 
♥ 6 dl melk
♥ 2 ss lys sirup
♥ 4 ss olivenolje

Pynt:
♥ 2 ss havregryn (små, lettkokte)

Fremgangsmåte

Bland hvetemel, havregryn og tørrgjær godt sammen i en bolle. Rør deretter inn saltet (se tips).

Varm halvparten av melken i en liten kjele sammen med sirupen slik at sirupen løser seg helt opp i melken. Ta kjelen av platen og tilsett resten av melken og olje. La blandingen stå til den er fingervarm (underkant av 36 °C). Ha væsken i bollen med det tørre. Elt deigen 5-10 minutter, til den blir glatt og smidig. La deigen heve lunt i 1 time.

Del deigen i 16 like store deler. Trill runde rundstykker som legges på en bakepapirdekket stekeplate. Pensle over med vann og dryss over litt havregryn til pynt.

La rundstykkene etterheve i 30 minutter. 

Stek rundstykkene midt i ovnen ved 220 °C i 10-12 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. 

Tips

♥ Salt kan ødelegge heveegenskapene til gjæren. Bland derfor tørrgjæren med det tørre før du tilsetter salt. Da unngår du at gjæren kommer i direkte kontakt med saltet. 

♥ 1 pk tørrgjær tilsvarer ca. 13 gram. Det er ikke noe i veien for å bruke 1 pk fersk gjær (50 g) hvis du foretrekker det. Løs i så fall gjæren opp i den fingervarme væsken før du blander væsken med det tørre og starter elteprosessen. 

♥ Det er lurt å varme boksen med sirup helt kort i mikroen så den blir flytende, så blir det lettere å måle opp 2 ss. 

♥ Disse havrerundstykkene holder seg myke i flere dager hvis du pakker dem godt inn i plast. De er også veldig fine å fryse. 

Kakekategori
Brødbakst
Sesong
Allergier og preferanser

11 kommentarer

Disse så nydelige ut! Dersom man vil lage dobbel porsjon med en gang, skal man også doble gjæren da?

Disse har jeg lyst til å prøve til helgen! Går det an å bytte ut noe av hvetemelet med sammalt mel?

Kjempegode. Eg trilla ikkje bollar, berre trykte deigen litt flat, etter fyrste heving, og delte opp i firkantar, la dei over på steikebrettet og etterheva i ein time. Funka fint

Elsker disse! Gjør dem halvgrove ved å erstatte halvparten av hvetemelet med rugmel og havremel. Syns deigen blir for våt, så tilsetter litt mer mel mens den eltes. Kjempegode rundstykker!

Bakte disse i kveld, kjempegode! Gleder meg til å sende de med i barnas matpakke i morgen :-)

Disse er bare såå gode og supre å bruke i nistepakka🤗👏Jeg bruker akasiehonning i stedenfor sirup, og tar det oppi all melken før jeg varmer den i mikroen. Knallgode og enkle å lage🤩

Disse er en vinner, jeg bruker ofte å bytte 150 gr hvetemel til grov sammalt hvete, og bruker 1 dl maltekstrakt i stedet for sirup. Det blir noe mer hvetemel om man ikke tar ned litt på melken.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift