Browniekake med melkesjokoladekrem og bær

Hei!

Ja, nå er det jammen meg på tide med en ny oppskrift her på Det søte liv! 

Og dette er en skikkelig digg en!  😃

 

 

Myk browniekake med masse valnøtter dekkes her med en supergod melkesjokoladekrem.

Pynt med bær og hakket Daim eller annen sjokoladepynt som du liker. 

 

 

Ingredienser: 

Browniekake:
♥ 100 g smør
♥ 150 g kokesjokolade
♥ 4 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 1,5 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 200 g valnøtter (kan sløyfes, se tips)

Melkesjokoladekrem:
♥ 4 eggeplommer
♥ 2 ss sukker
♥ 1 dl kremfløte
♥ 200 g melkesjokolade

Pynt:
♥ friske jordbær, blåbær og bringebær
♥ 1 dobbel Daim


Fremgangsmåte: 

Browniekake: 

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør i sjokoladesmøret. Sikt mel, bakepulver og vaniljesukker og ha i. Rør til deigen blir klumpfri. Vend i hakkede valnøtter til slutt.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30-40 min. Avkjøl kaken i formen, gjerne i kjøleskapet over natten (se tips). Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

 

 

Melkesjokoladekrem:

Ha eggeplommer, sukker og kremfløte i en kjele. Varm opp på middels varme mens du rører hele tiden, helt til kremen begynner å småkoke og tykner i konsistensen. Ta kjelen av platen og tilsett grovt hakket melkesjokolade. La sjokoladen smelte og rør blandingen jevn.

La melkesjokoladekremen avkjøles i romtemperatur til den får passe smørekonsistens.

Fordel sjokoladekremen jevnt over kaken.

 

 

Pynt med bær og hakket Daim. 

 

 

 

Altså, ser du hvor god denne kaken her er...?!

 

 

Yum Yum, give me some! 

 

 

Tips: 

♥ Kaken kan gjerne stå i kjøleskapet over natten før den tas ut av formen, så er du sikker på at den er fast i konsistensen og lett å få ut av formen uten at den går i stykker. Kakebunnen kan også fryses. Kaken bør imidlertid serveres samme dag som den dekkes med sjokoladekrem og bær, slik at bærene er helt ferske.

♥ Valnøttene gir en veldig god smak på kaken, men kan sløyfes om du foretrekker en nøttefri kake.

♥ Friske bær smaker herlig sammen med sjokoladekaken, men kaken kan også pyntes med hakkede nøtter eller annen sjokoladepynt. 

♥ 

 

Denne populære sjokoladekaken er jeg helt sikker på at du vil komme til å like! 

 

 

God fornøyelse! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Browniekake med melkesjokoladekrem og bær
Ingredienser

Browniekake:
♥ 100 g smør
♥ 150 g kokesjokolade
♥ 4 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 1,5 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 200 g valnøtter (kan sløyfes, se tips)

Melkesjokoladekrem:
♥ 4 eggeplommer
♥ 2 ss sukker
♥ 1 dl kremfløte
♥ 200 g melkesjokolade

Pynt:
♥ friske jordbær, blåbær og bringebær
♥ 1 dobbel Daim

Fremgangsmåte

Browniekake: 
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør i sjokoladesmøret. Sikt mel, bakepulver og vaniljesukker og ha i. Rør til deigen blir klumpfri. Vend i hakkede valnøtter til slutt.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30-40 min. Avkjøl kaken i formen, gjerne i kjøleskapet over natten (se tips). Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Melkesjokoladekrem:
Ha eggeplommer, sukker og kremfløte i en kjele. Varm opp på middels varme mens du rører hele tiden, helt til kremen begynner å småkoke og tykner i konsistensen. Ta kjelen av platen og tilsett grovt hakket melkesjokolade. La sjokoladen smelte og rør blandingen jevn.

La melkesjokoladekremen avkjøles i romtemperatur til den får passe smørekonsistens.

Fordel sjokoladekremen jevnt over kaken.

Pynt med bær og hakket Daim. 

Tips

♥ Kaken kan gjerne stå i kjøleskapet over natten før den tas ut av formen, så er du sikker på at den er fast i konsistensen og lett å få ut av formen uten at den går i stykker. Kakebunnen kan også fryses. Kaken bør imidlertid serveres samme dag som den dekkes med sjokoladekrem og bær, slik at bærene er helt ferske.

♥ Valnøttene gir en veldig god smak på kaken, men kan sløyfes om du foretrekker en nøttefri kake.

♥ Friske bær smaker herlig sammen med sjokoladekaken, men kaken kan også pyntes med hakkede nøtter eller annen sjokoladepynt. 

4 kommentarer

Hei! Jeg har bare en 23 cm form, og har stekt i den i 45 minutter, men begge ganger jeg har prøvd kollapser den veldig på midten og blir tilnærmet flat. Er det stekelengden? Den er helt nydelig uansett, bare greit å få oppklart. Skal teste ut med kindersjokolade i kremen imorgen

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift