Brukere online: 54
Brukere i dag: 805
Brukere siste 7 dager: 172837
Dette er en nydelig, enkel banankake med sjokoladebiter, sjokoladeglasur og kokosdryss. 😍
Oppskriften passer til liten langpanne.
Ingredienser:
Banankake med sjokoladebiter:
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 3 egg
♥ 3 modne bananer (se tips)
♥ 250 g hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 3 ss kokos
♥ 100 g chocolate chips (se tips)
Sjokoladeglasur:
♥ 50 g smør
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 1 ss melis
Kokosdryss:
♥ kokos
Fremgangsmåte:
Banankake med sjokoladebiter:
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
Mos bananene (bruk gjerne stavmikser, men gaffel går også greit). Vend bananmosen inn i smørkremen.
Sikt mel sammen med bakepulver. Bland dette i tillegg til kokos og sjokoladebitene i smørkremen og rør deigen jevn.
Fordel deigen utover i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca. 30 minutter.
La kaken avkjøles i langpannen før den flyttes over på et brett.
Sjokoladeglasur og pynt:
Til glasuren smeltes først smøret i en liten kjele.
Tilsett kokesjokolade oppdelt i biter og melis og la dette smelte i det varme smøret.
Rør glasuren jevn.
Smør sjokoladeglasuren over kaken i et jevnt lag.
Dryss over kokos som pynt.
Del kaken i biter - og nyt! 😊
Enkle, deilige langpannekaker er alltid populære!
Yum! 😋
Tips:
♥ Jeg bruker middels store bananer. Bruk skikkelig godt modne bananer for å få god smak på kaken.
♥ I stedet for chocolate chips (sjokoladeknapper) går det like fint å bruke hakket kokesjokolade.
♥ Kaken holder seg myk i flere dager om den pakkes godt inn i plast. Den er også fin å fryse.
Enjoy!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Banankake med sjokoladebiter:
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 3 egg
♥ 3 modne bananer (se tips)
♥ 250 g hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 3 ss kokos
♥ 100 g chocolate chips (se tips)
Sjokoladeglasur:
♥ 50 g smør
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 1 ss melis
Kokosdryss:
♥ kokos
Banankake med sjokoladebiter:
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
Mos bananene (bruk gjerne stavmikser, men gaffel går også greit). Vend bananmosen inn i smørkremen.
Sikt mel sammen med bakepulver. Bland dette i tillegg til kokos og sjokoladebitene i smørkremen og rør deigen jevn.
Fordel deigen utover i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca. 30 minutter. La kaken avkjøles i langpannen før den flyttes over på et brett.
Sjokoladeglasur og pynt:
Til glasuren smeltes først smøret i en liten kjele.
Tilsett kokesjokolade oppdelt i biter og melis og la dette smelte i det varme smøret. Rør glasuren jevn.
Smør sjokoladeglasuren over kaken i et jevnt lag.
Dryss over kokos som pynt.
Del kaken i biter - og nyt! 😊
♥ Jeg bruker middels store bananer. Bruk skikkelig godt modne bananer for å få god smak på kaken.
♥ I stedet for chocolate chips (sjokoladeknapper) går det like fint å bruke hakket kokesjokolade.
♥ Kaken holder seg myk i flere dager om den pakkes godt inn i plast. Den er også fin å fryse.
2 kommentarer
Hei, Bakte den kaken for et…
Hei,
Bakte den kaken for et noen timer siden. Jeg skulle bake til i kveld og visste ikke helt hva jeg hadde lyst til å sette i gang med. Hadde blitt spurt om jeg ikke kunne bake min banankake med sjokolade som er alltid populær men kom på den oppskrift her og bestemte meg for å prøve den!
Den eneste forskjell er at jeg brukte kokos istedenfor hvetemel når jeg smurte formen. Kaken ble helt nydelig!!
Jeg bruker å bytte hvetemel med kokos når jeg smører kakeformen når jeg baker sjokoladekake fordi det blir en mild Kokos smak på kaken og det er blitt veldig populært!!
Tusen takk for enda en nydelig oppskrift! ☺️
Så hyggelig å høre! Takk for…
Så hyggelig å høre! Takk for tilbakemeldingen! :-)
Skriv ny kommentar