Brownies fra City Bakery, New York

Her har du en FANTASTISK browniesoppskrift fra verdens kuleste by - NEW YORK!

The City Bakery er en av Manhattans mest kjente caférestauranter, og ble startet opp i 1990 av Maury Rubin. Stedet har blitt populært for sine store "Chocolate Chip Cookies", sine spesielle "Pretzel Croissants" og ikke minst for å servere New York's mest berømte "Hot Chocolate", som har gjort at stedet til og med har sin egen, årlige "Hot Chocolate Festival"!

The City Bakery har mottatt prisen for "Best Brownie 2003" av New York Magazine med følgende anmeldelse: "Dense, fudgy, and delicious, Maury Rubin’s reclusive brownies make periodic appearances on City Bakery’s pastry counter (and a cameo on Sex and the City). Get ’em while the getting’s good".

STRÅLENDE GOD NYHET: Du trenger ikke reise helt til New York for å oppleve disse browniesene, for HER ER OPPSKRIFTEN! (Passer til liten langpanne.)

Brownies fra City Bakery, New York
Ingredienser

250 g smør
250 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
5 dl sukker
5 store egg
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ss kakao
100 g pecannøtter (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret. Rør blandingen jevn.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Hell i sjokoladesmøret og vend om forsiktig. Sikt mel, bakepulver og kakao og bland i forsiktig. Rør minst mulig for å få alt godt blandet. Vend i hakkede pecannøtter til slutt hvis du vil.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 150°C i 50 - 60 minutter (se tips).

Ta kaken ut av ovnen og la den bli værende i langpannen mens den avkjøles. Sett så langpannen i kjøleskapet i et par timer (eller helst over natten, se tips).

Løft kaken ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret. Del kaken opp i passe store firkanter. Løft kakestykkene fra bakepapiret med en stekespade.

Tips

Denne kaken skal stekes lenge på nokså lav varme. Ta kaken ut av ovnen etter 1 time, selv om du synes at den ikke ser helt gjennomstekt ut. Det er mye smør og sjokolade i kakedeigen, og dette vil stivne til når kaken blir skikkelig kald. Derfor skal kaken stå i kjøleskapet lenge før du tar den ut av formen. Kaken vil da ha blitt fastere i konsistensen, men fortsatt ha den riktige, bløte kjernen i midten.

Kakestykkene er kjempefine å fryse! 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift