Brukere online: 436
Brukere i dag: 2727
Brukere siste 7 dager: 231845
Bringebærsuksess er Suksesskake dekket med bringebær og bringebærgelé.

Smaken er FENOMENALT GOD!


Se også oppskriften på Jordbærsuksess og Blåbærsuksess.


Ingredienser:
Mandelbunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 150 g melis
♥ 150 g mandler
♥ 0,5 ts bakepulver
Suksesskrem:
♥ 6 eggeplommer
♥ 180 g sukker
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 1,5 ts vaniljesukker
♥ 225 g smør
Pynt:
♥ 20 g mandelflak
♥ 500 g bringebær
♥ 1 pk bringebærgelé
♥ 2,5 dl vann
♥ 2 dl sjokoladeflak
Fremgangsmåte:
Mandelbunn:
Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til marengs.

Mal mandlene og bland inn bakepulveret.

Vend dette deretter sammen med marengsen så du får en tykk mandeldeig.


Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 minutter. Avkjøl kaken helt i formen.

Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Sett kaken på et passende fat.

Vask kakeringen og fest den godt rundt kaken på fatet. Det går også an å la kaken bli værende i formen, men da blir det litt mer kronglete å få den ferdige kaken over på et kakefat.
Suksesskrem:
Bland eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en liten kjele.

Kok opp under stadig omrøring.

Ta kjelen fra platen og la kremen avkjøles til den er romtemperert.

Pisk deretter inn mykt, romtemperert smør.


Fordel kremen over kaken i formen.


Sett fatet i kjøleskapet til kremen har stivnet.
Bringebærlokk:
Dryss mandelflak over kaken. Fordel bringebær over kaken.

Kok opp vann og løs opp bringebærgeléen i vannet. Avkjøl til geléblandingen er helt kald, men ikke stivnet (se tips).
Ha geléen forsiktig over bringebærene og sett kaken i kjøleskapet til geléen har stivnet.

Skjær forsiktig langs kanten på formen med en skarp kniv og fjern kakeringen.

Press sjokoladeflak langsmed kanten av kaken som pynt.


Bringebærsuksess er en helt fantastisk kake!

En nytelse på alle måter!

Tips:
♥ Pass nøye på at kremen ikke setter seg fast i bunnen på kjelen, eller blir brent under kokingen. Brune flekker i kremen er ikke særlig pent. Merk at kremen må koke en stund mens du visper (ca. 30 sekunder), slik at den blir merkbart tykkere i konsistensen.
♥ For å unngå at den gule kremen blir for tynn i konsistensen, er det viktig at du avkjøler den kokte kremen til romtemperatur før du pisker inn mykt smør i klatter. Den gule kremen vil tykne ytterligere når kaken står i kjøleskapet.
♥ Friske bringebær blir finest på kaken, men du kan også bruke frosne. Da blir kaken litt mer rennende, men like god!
♥ Ikke ta av kakeringen før du heller over geléen, ellers vil geléen renne ut gjennom sprekkene mellom kaken og formen.
♥ Det er viktig at geléen er helt kald før du heller den over bringebærene, ellers smelter suksesskremen. Du trenger ikke å bruke all geléen, det ser ofte finest ut hvis bringebærene bare såvidt dekkes og blir blanke.
♥ Sjokoladeflak som jeg har brukt langsmed kanten av kaken har jeg kjøpt i utlandet, men forhør deg i butikker som selger kakepynteutstyr.

Anbefaler deg av hele mitt hjerte å lage denne kaken!

God fornøyelse!


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Mandelbunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 150 g melis
♥ 150 g mandler
♥ 0,5 ts bakepulver
Suksesskrem:
♥ 6 eggeplommer
♥ 180 g sukker
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 1,5 ts vaniljesukker
♥ 225 g smør
Pynt:
♥ 20 g mandelflak
♥ 500 g bringebær
♥ 1 pk bringebærgelé
♥ 2,5 dl vann
♥ 2 dl sjokoladeflak
Mandelbunn:
Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til marengs. Mal mandlene og bland inn bakepulveret. Vend dette deretter sammen med marengsen så du får en tykk mandeldeig.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 minutter. Avkjøl kaken helt i formen.
Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat. Vask kakeringen og fest den godt rundt kaken på fatet. Det går også an å la kaken bli værende i formen, men da blir det litt mer kronglete å få den ferdige kaken over på et kakefat.
Suksesskrem:
Bland eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en liten kjele. Kok opp under stadig omrøring. Ta kjelen fra platen og la kremen avkjøles til den er romtemperert.
Pisk deretter inn mykt, romtemperert smør.
Fordel kremen over kaken i formen. Sett fatet i kjøleskapet til kremen har stivnet.
Bringebærlokk:
Dryss mandelflak over kaken. Fordel bringebær over kaken.
Kok opp vann og løs opp bringebærgeléen i vannet. Avkjøl til geléblandingen er helt kald, men ikke stivnet (se tips).
Ha geléen forsiktig over bringebærene og sett kaken i kjøleskapet til geléen har stivnet.
Skjær forsiktig langs kanten på formen med en skarp kniv og fjern kakeringen.
Press sjokoladeflak langsmed kanten av kaken som pynt.
♥ Pass nøye på at kremen ikke setter seg fast i bunnen på kjelen, eller blir brent under kokingen. Brune flekker i kremen er ikke særlig pent. Merk at kremen må koke en stund mens du visper (ca. 30 sekunder), slik at den blir merkbart tykkere i konsistensen.
♥ For å unngå at den gule kremen blir for tynn i konsistensen, er det viktig at du avkjøler den kokte kremen til romtemperatur før du pisker inn mykt smør i klatter. Den gule kremen vil tykne ytterligere når kaken står i kjøleskapet.
♥ Friske bringebær blir finest på kaken, men du kan også bruke frosne. Da blir kaken litt mer rennende, men like god!
♥ Ikke ta av kakeringen før du heller over geléen, ellers vil geléen renne ut gjennom sprekkene mellom kaken og formen.
♥ Det er viktig at geléen er helt kald før du heller den over bringebærene, ellers smelter suksesskremen. Du trenger ikke å bruke all geléen, det ser ofte finest ut hvis bringebærene bare såvidt dekkes og blir blanke.
♥ Sjokoladeflak som jeg har brukt langsmed kanten av kaken har jeg kjøpt i utlandet, men forhør deg i butikker som selger kakepynteutstyr.
4 kommentarer
Hvor lenge holder en slik
Hvor lenge holder en slik kake seg i kjøleskapet? Vurderer å lage den på fredag,men den skal ikke serveres før søndag.
Hvor kan man kjøpe
Hvor kan man kjøpe mandelflarn?
Mmmm! Denne var knallgod!!
Mmmm! Denne var knallgod!! Lagde den også melkefri ved å bytte ut smør med melkefri margarin (soft flora spesial) og soyabasert fløte. Er en mektig kake, men gele/frukt på toppen gjør den frisk allikevel.
Hei Hvis eg skal fryse denne…
Hei
Hvis eg skal fryse denne kaka ville du ha latt den stå i kjøleskap natten over før frys eller berre sette den rett i fryser etter gul krem. Og kan en fremdeles lage den med gelé etter den er tint igjen ?
Skriv ny kommentar