Brownies med melkesjokolade

Brownies med melkesjokolade

06.12.2004

 

Mange synes at melkesjokolade smaker bedre enn kokesjokolade, og hvorfor ikke da lage "Brownies med melkesjokolade"?! Regular smile

Konsistensen er den samme myke, litt fuktige, men fargen på kaken er litt lysere og kaken litt søtere.

 

 

Glasuren laget med fløte og melkesjokolade er dessuten spesielt god!

 

 

Melkesjokoladehjerter fungerer perfekt som pynt.

 

 

Oppskriften er til stor langpanne.

 

 

 

Ingredienser:

♥ 300 g smør
♥ 400 g melkesjokolade
♥ 6 store egg
♥ 7 dl sukker
♥ 6 dl hvetemel

Glasur:
♥ 400 g melkesjokolade
♥ 2 dl kremfløte

Pynt:
♥ melkesjokoladehjerter

 

Fremgangsmåte:

Smelt smør i en kjele. Ha i melkesjokolade oppdelt i biter og rør om på svak varme til blandingen er jevn og helt smeltet. Avkjøl. Rør sammen egg og sukker med stålvisp (ikke visp eggedosis!). Bland i sjokoladesmøret og deretter hvetemel. Rør raskt sammen til en jevn og klumpfri deig.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25 min. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Ha i melkesjokolade i biter og la sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn og la den avkjøle til den er lunken, men ikke helt kald.

Smør glasuren over kaken. La kaken stå til glasuren har stivnet.

Del kaken opp i passe store stykker og pynt eventuelt med melkesjokoladehjerter.

 

 

NAM! Søte og kjempegode brownies!

 

 

Tips:

♥ "Brownies med melkesjokolade" holder seg myke lenge i kjøleskapet hvis du pakker dem inn i plast.

♥ Du kan også fryse ned kaken. La da kaken stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet helt før du har kakestykkene i fryseposer. Da unngår du glasursøl.

 

 

Deilig bit kake ♥

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Brownies med melkesjokolade

Ingredienser

300 g smør
400 g melkesjokolade
6 store egg
7 dl sukker
6 dl hvetemel

Glasur:
400 g melkesjokolade
2 dl kremfløte

Pynt:
melkesjokoladehjerter

Fremgangsmåte

Smelt smør i en kjele. Ha i melkesjokolade oppdelt i biter og rør om på svak varme til blandingen er jevn og helt smeltet. Avkjøl. Rør sammen egg og sukker med stålvisp (ikke visp eggedosis!). Bland i sjokoladesmøret og deretter hvetemel. Rør raskt sammen til en jevn og klumpfri deig.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25 min. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Ha i melkesjokolade i biter og la sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn og la den avkjøle til den er lunken, men ikke helt kald. Smør glasuren over kaken. La kaken stå til glasuren har stivnet.

Del kaken opp i passe store stykker og pynt eventuelt med melkesjokoladehjerter.

Tips

"Brownies med melkesjokolade" holder seg myke lenge i kjøleskapet hvis du pakker dem inn i plast.

Du kan også fryse ned kaken. La da kaken stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet helt før du har kakestykkene i fryseposer. Da unngår du glasursøl.

06.12.2004
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter