Brownies med nøtter og rosiner

Brownies med nøtter og rosiner

07.10.2004
Brownies med nøtter og rosiner

Ingredienser

450 g sukker
300 g hvetemel
6 ss kakao
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
250 g smør
6 egg
200 g rosiner
200 g hasselnøtter

Glasur:
250 g smør
0,5 dl kaffe
2 ss kakao
4 ts vaniljesukker
500 g melis

Pynt:
ca 25 hasselnøtter
ca 100 rosiner

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Bland sukker, hvetemel, kakao, bakepulver og vaniljesukker i en stor bakebolle. Bland rosiner og grovt hakkede hasselnøtter i det tørre. Bland det avkjølte smøret med lett sammenpiskede egg. Ha dette så i bakebollen og rør deigen godt sammen.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200°C i ca 25 min. Avkjøl kaken helt i formen.

Smelt smøret til glasuren. Bland i kaffe og resten av ingrediensene. Rør glasuren jevn og glatt. Avkjøl glasuren til passe smørekonsistens og bre over langpannekaken. La kaken stå til glasuren har stivnet noe (men ikke helt) før kaken deles opp i firkanter og eventuelt pyntes med en halv hasselnøtt og 2 rosiner på hver bit (se bildet). Sett bitene i kjøleskapet til glasuren har stivnet helt.

Tips

Pass på at du rører ut alle melisklumper fra glasuren. Det er lurt å ha kjelen med glasur på helt svak varme når du rører den sammen, for da smelter melisen lettere. Men glasuren bør ikke nå kokepunktet.

Hvis du velger å pynte browniesene med nøtter og rosiner, er det lurt å gjøre dette før glasuren har stivnet helt, slik at pyntes festes bedre til glasuren.

Kaken bør ikke stekes for lenge, for da forsvinner den typiske myke brownies-konsistensen. Jeg pleier heller å steke dem slik at de virker bittelitt rå i midten og så sette hele langpannen med den stekte kaken i kjøleskapet til dagen etter. Da har kaken satt seg litt og stivnet. Så glaserer jeg, deler opp og pynter dagen etter.

07.10.2004
Kakekategori: 
Sesong: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter