Brune pinner

Brune pinner

14.11.2004
Brune pinner

Ingredienser

200 g smør
200 g sukker
1 eggeplomme
3 ts vaniljesukker
4 ts kanel
1 ts natron
1 (stor) ss mørk sirup
300 g hvetemel

Pynt:
1 eggehvite til pensling
hakkede mandler
perlesukker

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggeplommen. Varm en stor, toppet ss mørk sirup i en liten kjele eller i mikro til den flytende og rør inn i smørkremen. Sikt sammen det tørre og tilsett. Kna sammen med hendene til du får en jevn deig.

Del deigen i 6 emner. Trill 6 ruller med samme lengde som langsiden av en stekeplate. Legg dem alle sammen ved siden av hverandre på en bakepapirkledd stekeplate (se tips). Trykk rullene litt flate med fingrene. Pensle stengene med eggehvite og strø over rikelig med hakkede mandler og perlesukker.

Stek midt i ovnen ved 225°C i ca 10 min. Skjær stengene opp på skrå med en skarp kniv mens de er lunkne. La pinnene avkjøles noe på platen før de flyttes forsiktig over på rist med en stekespade og avkjøles helt.

Tips

Ikke reduser mengden med kanel selv om du kanskje synes at det høres mye ut med 4 ts. Mye kanel er selve hemmeligheten bak den utrolig gode smaken på disse småkakene.

Stengene flyter ut under steking. Dersom du har alle 6 stengene på samme plate, forhindrer du at de flyter ut for mye. Dermed blir kakene små og litt myke. Vil du ha dem større og sprøere, steker du 3 stenger på hver plate og trykker dem godt utover. Dermed har stengene bedre plass til å flyte ut under stekingen. Reduser da steketemperaturen til 180°C.

Kakene kan oppbevares lenge i tett kakeboks, og kakene kan også fryses.

14.11.2004
Kakekategori: 
Sesong: 

17 kommentarer

Dette blir spennende, skal prøve nå.

Yndlingskaker hos meg, håper du likte dem!

Hei,

Disse lagde jeg til jul i fjor, og de var så utrolig gode! Så nå skal jeg lage de i år igjen. De er blitt en tradisjon nå. Tusen takk for kjempe god oppskrift :)

Så glad for å høre det:-)) Elsker disse kakene helt siden jeg var liten jente:-)

Helt fantastisk, alt du deler oppskrift på er jo godt. Jeg har brukt oppskriftene dine masse :) Tusen takk!!

Tusen takk for hilsen, Heidi:) blir veldig glad for det:)

Hei!
Hvis jeg skal doble oppskriften skal jeg virkelig ha dobbelt opp med kanel da?

Ja, det ville jeg ha gjort:-) Men for all del - det blir god kanelsmak med halvparten også. Bare jeg som liker mye av alt ...;-)

Nyyydelig

Jeg kjøper "Brunkake krydder" i Danmark det er absolut å anbefale å ha i disse kakene.

Takk for oppskrift, disse ble yammy :-)

Super gode kaker bakte dem nå

Tenkte jeg ville prøve denne oppskriften i år! Går det greit å bruke lys sirup i stedet for mørk?

deigen bare faller fra hverandre når jeg skal rulle de - hva kan jeg gjøre ?

Jeg bruker 1 -2 ss matfløte for at deigen ikke skal sprekke så lett :)

Kjøpte ferdige hos Baker Nordy og ønsker å lage hjemmelagde til jul men de forsvinner som dugg for solen.
De er bare helt nydelige og må nok bake flere porsjoner før jul Flotte å pakke inn å gi bort i julegave også

225 grader i 10 minutter blir ikke bare brune pinner men også svidde pinner

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter